Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zmaji pa že ne obstajajo

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 10. 10. 2022 / 07:19
Oznake: Knjiga, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2022 / 07:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zmaji pa že ne obstajajo
Slikanica Zmaji pa že ne obstajajo razkriva v kratki, preprosti zgodbi več sporočil.

Zmaji pa že ne obstajajo

Se bojite zmajev? Ah, saj ne obstajajo, so prepričani odrasli. Slikanica Zmaji pa že ne obstajajo razkriva v kratki, preprosti zgodbi več sporočil.

Iz zmajčka zraste ogromen zmaj

Ilustracije zmaja, ki je vse večji, celo tako velik postane, da odnese hišo, bodo budile otroško domišljijo in prav gotovo ga bodo tisti bolj ustvarjalni narisali po svoji lastni domišljiji, da ne rečemo kar spominu. Spominu? So že videli zmaja? Morda, a kaj, ko so jim starši rekli, da zmaji ne obstajajo.

Več o knjigi Zmaji pa že ne obstajajo TUKAJ.

Tako je ravnala tudi Binetova mama, ko ji je ta povedal, da je v njegovi sobi zmaj. Čisto prijazen, majhen zmajček. Ampak zakaj ga vidi, če mama trdi, da ga ni? Verjetno se mu samo dozdeva, zato se dela, da ga ni. Zmaj pa zares obstaja in želi biti viden, ljubljen, majhen. Ker pa se vsi delajo, da ga ni, raste in raste, dokler ga ni že polna hiša.

Večplastnost sporočila – kaj se zgodi, ko se delamo, da nečesa ni?

Slikanico se splača večkrat vzeti v roke, saj se je ne boste hitro naveličali. To je ena tistih bogatih, v katerih vsakič odkrijete nekaj drugega. Zmaj lahko predstavlja težave, ki se večajo, če se delamo, da jih ni. Prav tako pa je lahko ta zmaj otrok, ki nima dovolj pozornosti, ljubezni ali pa se njegove želje in potrebe staršem zdijo nepomembne, zato bo nase in na svojo stisko opozarjal z nemogočim obnašanjem, da bi ga le opazili.

Slikanico Zmaji pa že ne obstajajo prelistajte TUKAJ.

Lahko pa se skupaj z otrokom preprosto prepustite domišljiji in zaupate, da obstajajo tudi neverjetne stvari, kot so zmaji, vile, čudeži. Navsezadnje, kdaj ste se zadnjič začudili čemu zares neverjetnemu? Tudi odrasli potrebujemo verjeti v neverjetno, da bi ga lahko opazili v svojem okolju.

Kupi v trgovini

Zmaji pa že ne obstajajo
Za otroke
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh