Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znova akcija 40 dni brez alkohola

Objava: 25. 02. 2009 / 14:59
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Znova akcija 40 dni brez alkohola

Danes je bila v prostorih Galerija Družina predstavljena četrta izvedba preventivne akcije 40 dni brez alkohola, ki jo v postnem času organizira Slovenska Karitas v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Zavodom Med.Over.Net, Zavodom Varna pot in Katedro za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani.

Geslo letošnje akcije je "MANJ, MALO ALI NIČ ALKOHOLA je vedno prava odločitev". Glavni namen akcije je opozoriti na posledice prekomernega uživanja alkohola in izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja v družinah, nesreč na cestah in zaradi bolezni, ki so posledica alkohola.

Kot pravijo prireditelji, ne gre za akcijo boja proti alkoholu, ampak je usmerjena v opozarjanje na dejstva, povezana s prekomernim pitjem alkohola, in si prizadeva za zmanjšanje njegovih negativnih posledic.

Posamezniki se lahko akciji pridružijo tako, da se med 25. februarjem (pepelnična sreda, in 11. aprilom (velika sobota) odločijo za zmanjšanje količine uživanja alkoholnih pijač in/ali za to, da v tem času oziroma vsaj na kakšne dogodku ne strežejo alkoholnih pijač.

Več o akciji, ki uživa polno podporo Cerkve – o čemer je na predstavitvi govoril mariborski nadškof pomočnik dr. Anton Stres – pa tudi številnih uglednih javnih osebnosti – podprl jo je tudi predsednik vlade Borut Pahor – bomo pisali v prihodnji številki Družine, dodatne informacije o njej pa najdete na spletni strani www.brezalkohola.si, kjer se je mogoče tudi pridružiti tej preventivni pobudi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh