Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zopet je zaživel Božični Vojnik [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 18. 12. 2021 / 09:01
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2021 / 09:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zopet je zaživel Božični Vojnik [FOTO]
FOTO: Jože Potrpin

Zopet je zaživel Božični Vojnik [FOTO]

V petek na večer, 17. decembra, je z odprtjem in blagoslovom jaslic na prostem – okolici župnijske cerkve –, kar je opravil njihov rojak, upokojeni škof dr. Stanislav Lipovšek, zopet zaživel Božični Vojnik. Sedmi po vrsti.

Zaradi zdravstvenih razmer je v žaru božičnih lučk in svetlobe letos na ogled le okoli 70 jaslic ustvarjalcev in skupin iz vse Slovenije in tudi tujine, tudi takšnih v naravni velikosti. Ob obisku z obveznim PCT potrdilom je treba upoštevati tudi druge varnostne ukrepe. Tokrat je tudi manj spremljevalnih dogodkov, brez notranje razstave in stojnic s hrano in pijačo.

FOTO: Jože Potrpin

Idejni »Frančišek« postavitve, kot ga je imenoval in se mu zahvalil župnik Anton Perger na otvoritveni prireditvi v cerkvi, pa je kot vsa leta nekdanji župan Beno Podergajs z ekipo sodelavcev. Da bi pričaral nekaj tistega vzdušja, ki ga ni moč najti v prepolnih trgovinah, pravega miru, upanja in veselja že pred in po praznikih v novem letu. Slovesnost v cerkvi so bogatili otroški zbor Hozana in Štajerski rogisti iz Nove Cerkve ter priložnostni nagovori.

Otroški zbor Hozana. FOTO: Jože Potrpin

Razstava bo odprta do 2. januarja 2022. FOTO: Jože Potrpin

»V Božični Vojnik bo prihajalo veliko ljudi, ki se bodo ustavili, in ob teh umetniških pa še bolj premoljenih jaslicah doživljali globlje božično skrivnost, ki smo jo vsi tako potrebni in je oznanilo, da nismo sami, Gospod je z nami. Božični prazniki nas vabijo, da bi res vstopili v to Luč,« je dejal upokojeni škof dr. Stanislav Lipovšek.

Župnik Anton Perger in v ozadju upokojeni škof Stanislav Lipovšek. FOTO: Jože Potrpin

Še več fotografij s sinočnjega odprtja in blagoslova jaslic si oglejte v fotogaleriji Jožeta Potrpina.




Kupi v trgovini

Božična zgodba (tv)
Za otroke
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh