Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zunanji ministri Nata danes o podpori Ukrajini

Za vas piše:
T. M.
Objava: 06. 04. 2022 / 11:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2022 / 11:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zunanji ministri Nata danes o podpori Ukrajini
Srečanja se bo udeležil tudi minister Anže Logar. FOTO: Pexels

Zunanji ministri Nata danes o podpori Ukrajini

Zunanji ministri zveze Nato danes v Bruslju začenjajo dvodnevno redno zasedanje, v ospredju katerega bo vojna v Ukrajini.

Razpravljali bodo o nadaljnji pomoči tej državi, potem ko so na dan prišla poročila o ruskih pobojih ukrajinskih civilistov. Poleg tega naj bi se Rusija po navedbah Nata pripravljala na močno ofenzivo na Donbas.

Ministri držav članic Nata bodo že danes razpravljali o novem strateškem konceptu zavezništva.

Srečanja se bo udeležil tudi minister Logar 

Zunanji ministri članic Nata, med njimi tudi slovenski minister Anže Logar, bodo v četrtek razpravljali o tem, kaj lahko še storijo za podporo Ukrajini, je v torek napovedal generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg. S tem, kakšno pomoč potrebuje Ukrajina, jih bo seznanil ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba.

Nadaljnji pritisk Rusije 

Ruske sile se namreč po Stoltenbergovih besedah množično premikajo stran od Kijeva in se posvečajo vzhodu Ukrajine. »V prihodnjih tednih pričakujemo nadaljnji pritisk Rusije na vzhodu in jugu Ukrajine. Poskušala bo zavzeti celoten Donbas in ustvariti kopenski most do okupiranega Krima,« je dejal.

Del srečanja namenjen tudi pogovorom o globalni varnosti 

Četrtkovega dela zasedanja, ki bo namenjen globalni varnosti, se bodo udeležili tudi zunanji ministri Finske, Švedske in Gruzije ter visoki zunanjepolitični predstavnik Evropske unije Josep Borrell. Pridružili pa se jim bodo tudi predstavniki Natovih partneric v azijsko-pacifiški regiji.


Nalaganje
Nazaj na vrh