Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kupim prevezo – rešim življenje«

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 24. 03. 2022 / 10:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2022 / 10:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Kupim prevezo – rešim življenje«
Tudi v kočevski župniji so verniki povabljeni k različnim oblikam zbiranja pomoči za Ukrajino. FOTO: M. M. Š.

»Kupim prevezo – rešim življenje«

Pri mašah v nedeljo, 6. marca, so kočevski župljani prejeli letak, ki jih je povabil k različnim oblikam zbiranja pomoči za Ukrajino.

Spodbuda je naletela na lep odmev, ki se je pokazal na več ravneh. Na sedež župnijske Karitas so mnogi pripeljali številne uporabne stvari. Po besedah župnika Damjana Štiha je bilo učinkovito zbiranje darov, pri katerem v sodelovanju s podjetjem Hofer sodelujejo mladi prostovoljci Karitas. V kratkem času je bilo namreč zbranih devet polnih vozičkov živil, higienskih pripomočkov in drugega potrebnega materiala za Ukrajince v stiski.

Donacija za Ukrajino TUKAJ.

Letak pa je kočevske župljane vabil tudi k temu, da pri maši v nedeljo, 13. marca, v posebno škatlo oddajo denarne darove, in sicer z navedbo, da bodo posredovani Marijinim sestram v Ukrajino. To pa je zgodba, ki kočevsko župnijo (zaradi tesnih prijateljskih vezi obeh župnikov) povezuje s semiško. Semiški župnik Luka Zidanšek je v rednih stikih s svojo nekdanjo sošolko s. Barbaro Peterlin, ki ta čas dela v sestrski skupnosti v Zakarpatju. 

Ena izmed stvari, ki jih trenutno primanjkuje v Ukrajini, so Esmarchove preveze.

Ena izmed stvari, ki jim tam primanjkuje, so Esmarchove preveze, zato je padla odločitev, da bo denar, namensko zbran za Ukrajino, uporabljen za nakup teh prevez. Takoj je bil vzpostavljen stik s slovenskim uvoznikom in že so naročene prve količine prevez, za katere je uvoznik zagotovil dodaten popust. V ta namen so v Kočevju že v prvem koraku zbrali skoraj tisoč evrov, pri mašah v nedeljo, 20. marca, pa je župnik verno občestvo znova povabil k sodelovanju pri dobrodelni akciji, ki bi ji lahko dali naslov: »Kupim prevezo – rešim življenje«.

Nalaganje
Nazaj na vrh