Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Župnija Malečnik: Od Marije k Slomšku

Za vas piše:
Simona Kocbek
Objava: 08. 10. 2023 / 20:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.10.2023 / 20:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Župnija Malečnik: Od Marije k Slomšku
Romali smo po čudovitih poteh mimo travnikov, polj in vinogradov. FOTO: Župnija Malečnik

Župnija Malečnik: Od Marije k Slomšku

Na čudovito sončno nedeljo, 8. oktobra 2023, smo v župniji Malečnik priredili že drugo peš romanje od Marijine cerkve na Gorci k Slomšku v Košake.

Zbrali smo se pred Marijino romarsko cerkvijo na Gorci v Malečniku, kjer smo najprej zmolili za srečno pot, nato pa je vodnik romarske pešpoti, Vlado Mak, predstavil traso. Zbrane sta pozdravila domači župnik dr. Sebastijan Valentan in košaški župnik in dekan Igor Ignacij Novak.

Bl. škof Slomšek je bil močno povezan z romarsko Marijino cerkvijo na Gorci v Malečniku, saj je v njej večkrat maševal.

Podali smo se po čudovitih poteh mimo travnikov, polj in vinogradov. Ob poti so nas prijazno sprejeli na turistični kmetiji Bojana Protnerja na Vodolah in nam postregli pečene kostanje z moštom.

Po slabih dveh urah smo zagledali Slomškovo cerkev v Košakih. Pozdravili so nas zvonovi, župnik Novak pa je v cerkvi predstavil življenje župnije. Tudi ob koncu poti je v košaškem župnišču sledilo romarsko okrepčilo.

V Slomškovi cerkvi v Košakih nam je župnik predstavil življenje župnije. FOTO: Župnija Malečnik 

Bl. škof Slomšek je bil močno povezan z romarsko Marijino cerkvijo na Gorci v Malečniku, saj je v njej večkrat maševal. S hvaležnostjo in priprošnjo ter za krepitev dobrih medsosedskih odnosov poteka v jesenskem času eno nedeljo peš romanje iz Košakov v Malečnik, drugo pa iz Malečnika v Košake. Občudovanje stvarstva ob poti je prekrasna molitev, ki napolni dušo in srce.

Nalaganje
Nazaj na vrh