Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zvestoba »na daljavo«

Za vas piše:
s. Barbara Poredoš
Objava: 07. 06. 2023 / 08:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2023 / 10:09
Zvestoba »na daljavo«
Barbara Poredoš. FOTO: Osebni arhiv

Zvestoba »na daljavo«

S fantom bova poleti nekaj časa preživela narazen, saj gre s svojimi prijateljicami s fakultete za nekaj dni na morje, potem pa greva midva skupaj na duhovne vaje za študente. Je to dobro za najino krščansko zvezo? Melita

Z vprašanjem načenjaš temo zvestobe v odnosih med kristjani (in širše), ki je zelo aktualna. Smo dovolj skrbni in odgovorni ne le zase, ampak tudi drug za drugega, kar nam pomaga živeti zvestobo v vsakdanu na raznih področjih? Kaj pa naša zvestoba Bogu: kako se kaže v medčloveških odnosih?

Bl. škof Slomšek je dejal, da je »zvestoba mati sreče«, in to je v vajinem primeru ljubezen, ki traja tudi v preizkušnjah. Čeprav še nista poročena, se učita zveste ljubezni ter zaupanja, kar ne pomeni, da morata biti vedno skupaj; čas pred zakonom je vendarle čas priprave. Vsekakor pa morata vajini zvezi prioritetno posvečati dovolj časa ter jo vključevati v molitev. V njej bosta tudi prejemala moč in navdihe za nadaljnje korake.

Ko torej premislita o motivaciji, zakaj ne gresta skupaj na morje, ko si to iskreno podelita in vzdržujeta spoštljiv medsebojni dialog, potem bo tudi vajina odločitev svobodnejša in storjena iz ljubezni.

Naj vaju pri tem navdihuje zgled Božj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh