Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zveza slovenske katoliške prosvete z novim vodstvom

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 23. 03. 2023 / 09:54
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2023 / 10:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zveza slovenske katoliške prosvete z novim vodstvom
Novi predsednik ZSKP Miloš Čotar (prvi z leve). FOTO: FB Novi glas

Zveza slovenske katoliške prosvete z novim vodstvom

Na občnem zboru Zveze slovenske katoliške prosvete v Kulturnem centru Lojze Bratuš v Gorici so v torek, 21. marca, izvolili novo vodstvo. Delegati sedemnajstih društev iz goriške in videmske pokrajine so na čelo organizacije soglasno izvolili Miloša Čotarja.

Miloš Čotar, diplomirani agronom in deželni uslužbenec, je že od mladih let vključen v kulturno in prosvetno delovanje v Gorici. Kot član mešanega pevskega zbora Lojze Bratuž je postal najprej društveni tajnik in blagajnik, nato pa odbornik in podpredsednik ZSKP. Aktivno je soudeležen tudi pri drugih sorodnih organizacijah na Goriškem zato je dober poznavalec društvene stvarnosti.

V pozdravnem nagovoru se je zahvalil za izkazano zaupanje in dejal, da sprejema funkcijo z globokim čutom odgovornosti, saj so v društvenem delovanju na vidiku pomembni izzivi. Dotaknil se je nekaterih ključnih tematik, ki se jih bo moralo lotiti novo vodstvo med katere sodi tudi strukturalni preustroj organizacije in prilagoditev novi zakonodaji t.i. tretjega sektorja.

Na čelu zveze je nasledil Franco Padovan, ki je za svoje delo in požrtvovalnost pri dolgoletnem predsedovanju prejela številne čestitke in pohvalne besede. Člani so se ji tudi posebno zahvalili z darilom in šopkom cvetlic.

Občnega zbora so se poleg člankov in delegatov udeležili številni gostje, med njimi so svoj pozdrav prinesli goriški prefekt Raffaele Ricciardi, podžupan mestne občine Nova Gorica Anton Harej, predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj, poslovodja Krščanske kulturne zveze iz Celovca Martin Kuchling, goriška predsednica Zveze slovenskih kulturnih društev Maja Humar, odbornica na goriški občini Arianna Bellan, predsednik Slovenske prosvete iz Trsta Tomaž Simčič, škofov Vikar za slovenske vernike pri goriški nadškofiji g. Karlo Bolčina, predsednik fundacije Gorica in dekan g. Marjan Markežič , predsednik Katoliškega tiskovnega društva Marjan Drufovka, predsednica Kulturnega centra Lojze Bratuž Franka Žgavec in Andrej Vogrič predstavnik Š.Z. Olympia. 

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh