Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Darila za poroko

Prenovljena v Gospodu

52 duhovnih spodbud

Darila za poroko

Prenovljena v Gospodu

52 duhovnih spodbud

52 spodbud za ženske, ki želijo okrepiti svoje duhovno življenje v vsakdanjih okoliščinah. Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Prenovljena v Gospodu
Prenovljena v Gospodu
29,90€

O izdelku

V vsakem poglavju se avtorica sprehodi skozi deset različnih obdobij svojega življenja in zapiše tedensko razmišljanje, ki se osredotoča na izbran svetopisemski odlomek. Vključeni sta tudi dve vprašanji, ob katerih lahko premišljuješ in tako najdeš kaj koristnega za svoje življenje. Upamo, da te bo Sveti Duh vodil, da boš v svojem srcu začutila njegove spodbude.

Blessed is she (Blagor ji) je skupnost žensk, ki želijo rasti v katoliški veri prek molitve in skupnosti. Avtorice so se osredotočile na pet različnih vidikov razmišljanja o svoji identiteti (ljubeč Božji pogled, občutek pripadnosti, ljubezen, vera, osebna rast).


Odlomek iz knjige:

Velikokrat upamo, da je to nekaj, kar bomo prerasli, a tudi ko odrastemo, je težko uravnovesiti naše izbire in pričakovanja okolice. Vse skupaj sem nagrmadila v veliko zmešnjavo pričakovanj. Meja med tem, kje se konča moje stališče o neki temi in kako se moji vrstniki na ta stališča odzovejo, se na trenutke zabriše. Namesto da bi se otresla pričakovanj drugih, zdrsnem vanje še z večjo hitrostjo, kot sem zdrvela v klop po tistem svojem pokleku. Da ne bi izstopala, moram imeti določen videz in se obnašati po določenem vzorcu. Tako se izognem obsojajočim sodbam v resničnem življenju in na družbenih omrežjih. Kaj pa ti, sestra? Ali čakaš na zunanjo potrditev, da bi si drznila biti drugačna? Ali se izogibaš tveganju, da ljudem morda ne bi bilo všeč, kdo si? Ali živiš v kletki iz lastnih strahov, da ne boš sprejeta? Kaj te vodi, kadar se soočiš z na videz majhno stvarjo, ki pa je morda nekaj pomembnega? Ali je to želja, da bi bila to, kar si? Ali pa je to želja, da ne bi izstopala? Ali te skrbi, da bi drugim nastavila ogledalo, ki bi v njih vzbudilo nemir? V tistih časih je bilo življenje po veri zame včasih neudobno in včasih še vedno je. Nisem želela biti »vernim zgled v besedi in vedenju« (1 Tim 4,12)

O avtoricah:

Leana Bowler je žena in mama šestih malčkov. Je navdušena molivka svetega rožnega venca in ljubi veselje evangelija. Uživa v čudežih družinskega življenja, močni kavi, dobrih knjigah, sončnih zahodih v Arizoni in srečevanju drugih na tej poti k svetosti. 

Brittany Calavitta je navdušena zagovornica dobre knjige, močne kave in upanja polnega srca. Po letih boja z neplodnostjo sta z možem 11. septembra 2016 sprejela svojega prvega otroka. Medtem ko usklajuje čas med življenjem s predšolskim otrokom in možem, ki pogosto potuje, Brittany profesionalno pleše po vsej južni Kaliforniji, kjer trenutno prebiva njena družina. Sodelovala je pri knjigi Here Too: Where We Find God

Jenna Guizar je žena in mama iz sončne Arizone. Rada preživlja čas s svojim možem brivcem, štirimi hčerkami in sinom. Potem ko je spoznala Gospoda prek globokih, zvestih prijateljev, ki so molili in vlivali upanje v njeno življenje, je Jenna ustanovila skupino Blessed is She, ki je postala njeno misijonsko središče, da bi ženskam pomagala k rasti v ljubezni do Gospoda in globljemu medsebojnemu prijateljstvu.

Liz Kelly je večkrat nagrajena govornica in avtorica devetih knjig, vključno z Jesus Approaches: What Contemporary Women Can Learn About Healing, Freedom & Joy from the Women of the New Testament, ki je prejela številne nagrade, med drugim za najboljšo knjigo (Best Book Awards) v kategoriji vere, leta 2019. Ima diplomo iz kreativnega pisanja in katoliških študij. Usposobljena je za vodenje ignacijanskih vaj, zlasti se posveča duhovnim odmikom za ženske. Poučuje katoliške študije na Univerzi svetega Tomaža (MN) in je glavna urednica revije Logos: revije za katoliško misel in kulturo. 

Nell O'Leary je odgovorna urednica Blessed is She. Je odvetnica, ki je postala pisateljica, govorka in urednica, medtem ko skrbi za moža in pet otrok. Prav tako spodbuja skupine skupnosti Blessed is She po vsem svetu, saj rada pomaga ženskam najti sestrsko podporo. 

Susanna Spencer je magistrirala iz teologije na Frančiškanski univerzi v Steubenvillu in je teološka urednica Blessed is She. Živi z možem filozofom in štirimi otroki v Saint Paulu v Minnesoti. Rada bere teološke knjige, obiskuje lepo bogoslužje, kuha okusno hrano in sproščeno spremlja baseball.

Lastnosti

Koda: 9789610410850
Avtor prevoda: Tatjana Šivic
Založba: Družina
Leto izdaje: 2024
Število strani: 224
Vezava: trda
Mere: 150 x 200 mm
ISBN: 978-961-04-1085-0

Podobni izdelek

Novo
Predpražnik - Blagoslov doma (Blagor)
Predpražniki
29,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh