Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Darila za birmo

Življenjska vprašanja


Darila za birmo

Življenjska vprašanja


Knjiga obravnava zanimive vsakdanje teme o življenju, veri, samopodobi, odnosu do telesa in stvarstva … Ponuja jedrnate odgovore ter dobre nasvet... Več
34,90€ 39,90€ Najboljša cena v 30 dneh: 34,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Življenjska vprašanja
Življenjska vprašanja
34,90€

O izdelku

Knjiga obravnava zanimive vsakdanje teme o življenju, veri, samopodobi, odnosu do telesa in stvarstva … Ponuja jedrnate odgovore ter dobre nasvete na vprašanja, ki si jih mladi morda ne upajo zastaviti svojim staršem ali učiteljem/katehistom. Knjiga je primerna za vse mlade od 10. leta dalje. Lahko se jo bere tako, da se izbere posamezna tema oz. poglavje, ki mladostnika v danem trenutku najbolj zanima, nato pa se lahko poljubno vrača glede na svoje potrebe in zanimanja. Knjiga je lahko tudi odličen pripomoček za katehete, voditelje birmanskih skupin in animatorje. 

 

Odlomek iz knjige:

STARŠI MI VEDNO GOVORIJO: »BODI ODGOVOREN!« 

ZA KAJ SEM PRAVZAPRAV ODGOVOREN?

V zavetju ogromnega rastlinjaka so v loncih razvrščene drevesne sadike. Drevesničar jih vsak dan zalije, obrezuje jih in pognoji, vse dokler mlada drevesa niso dovolj velika, da jih lahko posadijo v pravo zemljo in rasejo sama. 

Starši so kakor tak drevesničar. Preden otrok odleti na svoje, mu hočejo dati vse, kar bo potreboval za to, da bo pozneje močen in trden: ljubezen, vero, samozaupanje in čut za odgovornost. Zavedajo se, da ne bodo vselej ob njem, zato mu pomagajo, da se postavi na svoje noge. 

Odgovoren danes in jutri

Ampak kaj pomeni »biti odgovoren«? V besedi »odgovoren« se skriva »odgovor«: sposobnost torej, da odgovarjaš s svojimi dejanji in, kar je bistveno, da sprejemaš – dobre ali slabe – posledice svojega ravnanja. Tako namreč postajaš nekdo, na katerega se drugi lahko zanesejo.

Lahko obljubiš, da boš nekaj naredil, in potem to »pozabiš«. Ko se stvari potem zapletejo, lahko začneš iskati krivca, lahko se zlažeš ali pa izgineš kot kafra. Vendar ti kmalu ne bo nihče več zaupal. Zato je bolje, da se naučiš vnaprej premisliti in prevzeti posledice, kadar tako nanese …


To je tvoje življenje, zato poprimi za vajeti!

S pomembnimi odločitvami, ki ti pomagajo rasti, ni treba čakati do odraslosti: študij in poklicna pot, konjički in z njimi povezana organizacija, dobra prijateljstva – vse to so tudi priložnosti! Tudi vera je odgovornost že vse od mladosti: takrat nase prevzamemo vero, ki so nam jo izpričali starši. Bog namreč želi, da je vsak od njegovih otrok pred njim svoboden in odgovoren, saj vsakega kliče, da izpolni svojo nalogo. To je poklicanost (beseda izhaja iz glagola »poklicati«) vseh krščenih.

Lastnosti

Koda: 9789610409779
Avtor prevoda: Tadeja Petrovčič Jerina
Založba: Družina
Leto izdaje: 2023
Število strani: 320
Vezava: trda
Mere: 190 x 250 mm
ISBN: 978-961-04-0977-9

Podobni izdelek

Iskrice Svetega Duha
12,90€ 11,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh