Zapri
Iskanje

10. obletnica smrti p. Miha Drevenška

Datum: 18. 06. 2022
Ločilo
Ura: 19.00
Ločilo
Trajanje: 18.6.2022 - 19.6.2022
Ločilo
Objava: 18. 06. 2022
Ura: 19.00
Trajanje: 18.6.2022 - 19.6.2022
Lokacija: Videm pri Ptuju
Ustavi predvajanje

10. obletnica smrti p. Miha Drevenška

10. obletnica smrti p. Miha Drevenška

KONCERT – MIHOV GLASBENI VEČER 

Sobota, 18. junij, ob 19. uri pod velikim šotorom za cerkvijo Sodelovali bodo: p. Janez Ferlež, Antonio Tkalec, otroško-mladinski pevski zbor župnije sv. Marka (Markovci), s. Cvetka Muzek in domačin Robert Butolen s harmoniko. Gost večera bo msgr. Martin Kmetec, nadškof metropolit v Izmirju ‒ Smirni. Vaši prostovoljni prispevki bodo namenjeni za uresničitev nujnih misijonskih projektov nadškofa Martina v Turčiji.

SVETA MAŠA 

Nedelja, 19. junij, ob 16. uri pod velikim šotorom za cerkvijo Slovesna sv. maša: somaševanje bo vodil nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl ob prisotnosti nadškofa msgr. Martina Kmetca in somaševanju zbranih duhovnikov in misijonarjev. Prepevali bodo združeni pevski zbori obeh dekanij. Po sv. maši: podelitev simboličnih daril in plaket vsem sodelujočim pevcem in agape – pogostitev za vse prisotne. Prisrčna hvala Misijonskemu središču Slovenije in Občini Videm za podporo in pomoč pri obhajanju Mihovega leta. V času tridnevnice bosta na vseh dogodkih z misijonarji na voljo knjiga o p. Mihu Drevenšku Daleč naprej je tekel in njegov zeleni klobuček.

To Mihovo srčno željo simbolično uresničujemo v Mihovem letu, ob 10. obletnici njegove smrti, in sicer v okviru njegove »domače Cerkve« – dekanij Ptuj in Zavrč. Tri dni pred spominsko slovesnostjo bodo v župnije obeh dekanij prišli slovenski misijonarji in misijonarke, ki so ali pa še vedno misijonarijo širom po svetu, da bi nam prinesli nekaj misijonskega duha. Da bi nas naučili misijonariti v naši »Cerkvi v malem«, v naših družinah, kjer sta oče in mati duhovnika, misijonarja. Dobro izkoristimo ta čas za naše duhovno življenje, za moč na sinodalni poti, pa tudi za dobrodelnost, saj bodo vsi naši darovi med tridnevnico in v nedeljo namenjeni misijonu, tj. nadškofiji v Smirni (Izmir – Turčija), kjer kot misijonar in nadškof metropolit deluje Mihov sobrat in domačin iz župnije sv. Vida p. Martin Kmetec. Tridnevnico, ki je zasnovana tako, da boste lahko spremljali gibanje misijonarjev po vseh župnijah, bomo zaključili v soboto zvečer s spominskim glasbenim večerom, koncertom, ki nas bo spomnil na čas skupine Minores, na Mihovo glasbo in njegovo nepozabno pesem. V nedeljo popoldne pa se vsi zberemo pod velikim šotorom v bližini župnijske cerkve sv. Vida, kjer bo nadškof msgr. Alojzij Cvikl ob navzočnosti nadškofa msgr. Martina Kmetca in zbranih duhovnikov za + p. Miha daroval najsvetejšo daritev. Naj se v nas uresničijo besede p. Miha, ki so pravzaprav naročilo: »Bodimo vedno tista lučka – icengelo, tisti svetli žarek, ki prinaša veselje in upanje …« 

LEPO VAS VABIMO K SODELOVANJU – BODIMO TUDI MI MISIJONARJI! 

Vaši duhovnikiPodprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh