Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jaslice v Piranu

Objava: 23. 12. 2012
Ura: /
Trajanje: 23.12.2012
Oznake: Dogodek
Lokacija: /
Ustavi predvajanje

Jaslice v Piranu

Društvo Prijatelji zakladov sv. Jurija vabi na razstavo zbirke jaslic z vsega sveta zbiratelja Gregorja Tozona. Razstavo z naslovom Jaslice v Piranu bo v nedeljo, 23. decembra, ob 17. uri v krstilnici Janeza Krstnika poleg župnijske cerkve sv. Jurija odprl koprski škof mons. dr. Jurij Bizjak.

Razstava bo odprta vsak dan do 6. januarja od 14. do 18. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 11. do 18. ure.

Dodatne informacije po tel.: 05/643-34-40 ali e-pošti: zorko.bajc@rkc.si.

Prve jaslice mi je podarila mama. Bile so okorno rezljane, slovenske, še izpred vojne. Drugi komplet sem kupil v Kolumbiji. Figure so bile prav tako lesene in barvane. Pozornost so mi vzbudile zaradi krave, ki je bila rdeča. Mama, ki je prijateljevala s kiparko Lizo Hribar, me je nagovorila, naj jo poprosim, da naredi sv. družino tudi zame. In tako se je začelo. Trenutno imam preko sto kompletov z vsega sveta. Danes je vseh vrst jaslic po svetu na milijone. Žal so zaradi globalizacije to praviloma plastični izdelki brez duše. Z leti sem zato postajal glede jaslic vse bolj izbirčen. Osredotočil sem se na posebnosti. Zelo drage so mi na primer tiste iz Mehike, kjer Jezus leži v mreži ali pa bolivijske z lamo namesto krav ter perujske z Marijo, ki ima palico in klobuk na glavi ... Najdražje so mi lesene jaslice s Slonokoščene obale, kjer trije modri namesto mirte, zlata in kadila novorojencu prinašajo hlebce kruha …

Letošnja razstava je sedma po vrsti. Prvo sem pripravil v Štanjelu, naslednjo v Stični, pa v Dupljah, Škofji Loki in drugod. Že peto leto zapored razstavljam tudi doma v Kazljah na Krasu.
(Gregor Tozon)

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€

Imaš zanimiv dogodek?

Deli ga z nami.

Dodaj dogodek

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh