Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Kje najti srečo?


Duhovna rast

Kje najti srečo?

Matt Fradd

Ali nam angelski učitelj, srednjeveški teolog in filozof tudi za 21. stoletje ponuja učinkovite odgovore na vprašanje, kaj je resnična sreča? Več
24,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Kje najti srečo?
Kje najti srečo?
24,90€

Lastnosti

Koda: 9789610410874
Avtor: Matt Fradd
Založba: Družina
Leto izdaje: 2024
Število strani: 172
Vezava: mehka
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-1087-4

O izdelku

Kaj nam prinaša resnično in trajno srečo?

Čeprav vsaka televizijska reklama, vsak priročnik za samopomoč, pravzaprav skoraj vsak naš sogovornik ponuja svoj odgovor, v resnici le redko kdo (če sploh) razume, kaj je prava sreča, ki ne izvira iz moči ali oblasti, užitka, slave, imetja … Kaj nas torej resnično osrečuje in kako naj to najdemo?

»Bralci te knjige bodo najbrž prijetno presenečeni, da je zasnovana na iskanju sreče, česar običajno ne povezujejo z Akvinskim in krščanstvom. Že to nakazuje, koliko smo se oddaljili od svojih korenin in srednjeveških privezov. Ta knjiga pa nam ponuja pot k pristni sreči. Med branjem sem občutil veselje, ki je sad kreposti in darovanjske ljubezni. To je edina modrost, ki je vredna ljubezni.« (Scott Hahn v spremni besedi)


Odlomek iz knjige:

To ni knjiga Fraddovih nasvetov o tem, kako postati srečen – Bog ne daj! Sam sem, tako kot verjetno tudi vi, preizkusil razne poti k sreči. Med drugim sem jo iskal v človeški naklonjenosti, uživanju in srkanju koktajlov na plaži (kjer sem se ji še najbolj približal). Zaman sem jo iskal pri raznih gurujih, vplivnežih in drugih ≫strokovnjakih≪, ki si domišljajo, da imajo ključ do sreče v žepu (čeprav se z nekaterimi od njih strinjam glede posameznih stvari, ki človeka osrečujejo).

Pač pa vam želim v tej knjigi predstaviti to, kar je o sreči in poti do nje povedal eden največjih mislecev v zgodovini, Tomaž Akvinski. Ne glede na to, kaj si mislite o Bogu ali veri, sem prepričan, da se vam bodo – ko ga boste malo bolje spoznali – njegove misli zdele vsaj zanimive, če že ne dragocene.

O avtorju:

Matt Fradd je avstralski filozof, pisec in priljubljen ustvarjalec podkasta Pints with Aquinas; navdihujeta ga filozofsko delo in svetniški zgled sv. Tomaža Akvinskega, ki mu je posvetil več svojih del. Tudi v Kje najti srečo? skuša misel »angelskega učitelja« predstaviti v dostopnem, presenetljivo preprostem jeziku.

Podobni izdelek

Akvinski
Filozofija in esejistika
20,73€
Novo
Izbrani filozofski spisi
Filozofija in esejistika
29,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh