Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O čem Matt Fradd pričuje po Evropi?

Za vas piše:
K. K. Č.
Objava: 10. 04. 2024 / 05:44
Oznake: Dogodek, Knjiga, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2024 / 20:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
O čem Matt Fradd pričuje po Evropi?
Matt Fradd je do zdaj obiskal že irski Dublin, Belfast in Romunijo. FOTO: IG mattfradd

O čem Matt Fradd pričuje po Evropi?

Matt Fradd, znani avstralski govornik in zagovornik katoliške vere, se trenutno pet mesecev zadržuje v Evropi. V petek, 12. aprila, ga bomo lahko poslušali tudi v Sloveniji, ki pa ni edina država, ki jo bo obiskal.

Ko je Matt na družbenih omrežjih oznanil, da prihaja poučevat v Avstrijo, je iz več evropskih držav prejel povabilo za gostovanja in nagovore. Slovenijo bo obiskal konec tedna, do zdaj pa je imel govore vsaj že v irskem Dublinu, Belfastu in Romuniji.

V Evropi z družino

Na svojem Instagram profilu se je zahvalil vsem, ki so ga prišli poslušat v Dublin in Belfast, o Romuniji pa je povedal, da je zelo lepa dežela in da upa, da se bo še kdaj vrnil.

Matt Fradd je v Evropo prišel z družino – ženo Cameron in štirimi otroki. FOTO: IG mattfradd

Matt ustvarja podkast Pints with Aquinas, ki nagovarja predvsem moško populacijo, njegova žena Cameron pa v prav tako znanem podkastu Among the Lilies nagovarja predvsem ženske. Tudi v Belfastu sta poslušalce nagovorila skupaj.

O čem bo govoril

Matt je v Dublinu govoril o svoji poti spreobrnjenja, o čemer bo med drugim spregovoril tudi v Ljubljani. Čeprav je bil vzgojen v katoliški veri, je nikoli ni sprejel povsem za svojo, predvsem zato, ker je na svoja vprašanja od odraslih dobival mešane odgovore. Razglasil se je za agnostika, a ko je pri 17 letih odšel na svetovni dan mladih v Rimu, se je to spremenilo. Na letalu se je srečal z drugimi mladimi katoličani iz Avstralije, ki so mu jasno razkrili svoje razloge za vero. V Rimu pa se je pri molitvi srečal še z Bogom in začutil Njegovo ljubezen. Po vrnitvi domov je postal aktiven katoličan in tudi drugim začel oznanjati Jezusa.

V Ljubljani bo spregovoril tudi o upanju v Kristusa in o tem, kako v današnjem času videti bistvo ter imeti Jezusa na prvem mestu.

Knjiga Kje najti srečo?

O tem, kako dobro živeti v današnjem svetu, Matt piše tudi v svoji knjigi Kje najti srečo?, v kateri predstavi misli svetega Tomaža Akvinskega o tem, kako biti srečen. Knjiga bo ob njegovem obisku Slovenije v slovenskem prevodu izšla pri založbi Družina.

 Naslovnica sveže knjige. FOTO: Arhiv Družine 

Knjigo si lahko po ugodnejši ceni v prednaročilu zagotovite do četrtka, 11. aprila. Prevzem bo možen že v petek na srečanju z Mattom Fraddom v Ljubljani. Knjigo Kje najti srečo? lahko naročite TUKAJ, vstopnico za dogodek pa si priskrbite TUKAJ. Z avtorjem se dogovarjamo za možnost podpisovanja knjig.

Nalaganje
Nazaj na vrh