Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z Mattom Fraddom in sv. Tomažem Akvinskim do skrivnosti srečnega življenja

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 08. 04. 2024 / 05:23
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2024 / 13:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Z Mattom Fraddom in sv. Tomažem Akvinskim do skrivnosti srečnega življenja
Matt Fradd v 21. stoletju aktualizira spoznanja Tomaža Akvinskega iz 13. stoletja. FOTO: Arhiv Družine, splet

Z Mattom Fraddom in sv. Tomažem Akvinskim do skrivnosti srečnega življenja

Kje najti srečo? je naslov najnovejše knjige Matta Fradda, filozofa, pisca in ustvarjalca priljubljenega podkasta Pints With Aquinas. Konec tedna bo obiskal Slovenijo in nas nagovoril v Ljubljani. Ob tej priložnosti bo omenjena knjiga v slovenščini izšla pri Založbi Družina.

Ali nam sv. Tomaž Akvinski, angelski učitelj, veliki srednjeveški teolog in filozof ponuja tudi za 21. stoletje učinkovite odgovore na vprašanje, kaj je resnična in trajna sreča?

Naslovnica sveže knjige. FOTO: Arhiv Družine

Matt Fradd kot katoliški filozof, avtor vrste knjig in ustvarjalec podkasta z Akvinskim v imenu ne skriva navdušenja nad teologijo, filozofijo in svetniškim zgledom sv. Tomaža Akvinskega. Ker je njegovo pisanje za povprečnega bralca zahtevno, si Fradd prizadeva njegove ideje in spoznanja preliti v poljuden, dostopen jezik ter jih približati vsem, saj so teme, ki jih je Akvinski obravnaval v 13. stoletju, neverjetno aktualne še danes.

Prednaročila so že mogoča

V knjigi Kje najti srečo? skuša misel »angelskega učitelja« na obvladljivih 172 straneh predstaviti v presenetljivo preprostem jeziku, v teh dneh pa jo bomo že lahko brali tudi v slovenščini. Matt Fradd je ob izidu dejal, da nas bo knjiga po zaslugi Akvinskega učila skrivnosti dobrega življenja. Redna cena knjige je 24,90 €, v prednaročilu do četrtka, 11. aprila, pa 22,00 €.

Knjigo Kje najti srečo? lahko naročite TUKAJ.

Za pokušino objavljamo odlomek s prvih strani knjige:

To ni knjiga Fraddovih nasvetov o tem, kako postati srečen – Bog ne daj! Sam sem, tako kot verjetno tudi vi, preizkusil razne poti k sreči. Med drugim sem jo iskal v človeški naklonjenosti, uživanju in srkanju koktajlov na plaži (kjer sem se ji še najbolj približal). Zaman sem jo iskal pri raznih gurujih, vplivnežih in drugih »strokovnjakih«, ki si domišljajo, da imajo ključ do sreče v žepu (čeprav se z nekaterimi od njih strinjam glede posameznih stvari, ki človeka osrečujejo).

Pač pa vam želim v tej knjigi predstaviti to, kar je o sreči in poti do nje povedal eden največjih mislecev v zgodovini, Tomaž Akvinski. Ne glede na to, kaj si mislite o Bogu ali veri, sem prepričan, da se vam bodo – ko ga boste malo bolje spoznali – njegove misli zdele vsaj zanimive, če že ne dragocene.

Iz spremne besede

Za spremno besedo h knjigi je poskrbel Scott Hahn, teolog, filozof in prav tako avtor mnogih katoliških knjižnih uspešnic. V njej razmišlja, da »v resnici le redko kdo (če sploh) razume, kaj je prava sreča, ki ne izvira iz moči ali oblasti, užitka, slave, imetja … Kaj nas torej resnično osrečuje in kako naj to najdemo?«

Bi tudi vi želeli podpisan izvod? FOTO: IG Matt Fradd

Pravi, da bodo bralci Fraddove knjige »najbrž prijetno presenečeni, da je zasnovana na iskanju sreče, česar običajno ne povezujejo z Akvinskim in krščanstvom. Že to nakazuje, koliko smo se oddaljili od svojih korenin in srednjeveških privezov. Ta knjiga pa nam ponuja pot k pristni sreči. Med branjem sem občutil veselje, ki je sad kreposti in darovanjske ljubezni. To je edina modrost, ki je vredna ljubezni.«

Želite podpisan izvod?

Knjigo si lahko po ugodnejši ceni v prednaročilu zagotovite do četrtka, 11. aprila. Prevzem bo možen že v petek na srečanju z Mattom Fraddom v Ljubljani. Knjigo Kje najti srečo? lahko naročite TUKAJ, vstopnico za dogodek pa si priskrbite TUKAJ. Z avtorjem se dogovarjamo za možnost podpisovanja knjig.

Nalaganje
Nazaj na vrh