Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodnik po duhovnih vajah 2019 za družine in odrasle

Datum: 15. 05. 2019
Ura: /
Trajanje: 15.5.2019 - 30.9.2019
Objava: 15. 05. 2019
Ura: /
Trajanje: 15.5.2019 - 30.9.2019
Oznake: Dogodek
Lokacija: /
Ustavi predvajanje

Vodnik po duhovnih vajah 2019 za družine in odrasle

Vodnik po duhovnih vajah 2019 za družine in odrasle
Duhovno-počitniški programi za družine in odrasle od maja do septembra 2019.


RAFAELOVA DRUŽBA
SVETE VIŠARJE
31. romanje treh Slovenij bo v nedeljo, 4. avgusta. Ob 10.30 bomo prisluhnili predavanju osrednjega predavatelja, pravnika, vrhovnega in nekdanjega ustavnega sodnika Jana Zobca. Mašo ob 12. uri bo daroval koprski škof dr. Jurij Bizjak, kulturni program na ploščadi za cerkvijo ob 13. uri pa bosta s petjem in glasbo sooblikovala zbor Slovenski cvet iz severne Nemčije in Kvartet klarinetov Godbe ljubljanskih veteranov.
Več po tel.: 01/438-30-50 ali e-pošti: rafaelova.druzba@siol.net. Prijave za prevoz iz Ljubljane sprejema agencija Trud po e-pošti: trud@trud.si ali tel.: 01/360-28-20.

LAZARISTI
CELJE, DOM SV. JOŽEF
* Kresovanje ob dnevu državnosti bo v ponedeljek, 24. junija: ob 18.30 bo maša za domovino, ob 21. uri pa akademija z naslovom Pozdrav domovini in prižig kresa. Sodelujejo: Prifarski muzikanti, Godba na pihala s Svetine, domači pevski zbori. Slavnosti govornik: Jože Senica.

* Pogovori o življenju in smrti: Redna srečanja skupine, ki je vedno odprta za nove udeležence. V skupini se pogovarjamo in si izmenjujemo osebne življenjske izkušnje, povezane s preizkušnjami ob lastni bolezni ali bolezni bližnjega ter ob smrti naših dragih. Pogovori so vedno ob ponedeljkih ob 17. uri: 27. maja, 17. junija, 29. julija in 26. avgusta. Vodita: Metka Klevišar in Julka Žagar.

* Poletni koncertiVečeri v atriju so ob nedeljah ob 19. uri: – 7. julija: Popevke, country uspešnice in zimzelene melodije. Nastopa vokalna skupina Bubble; – 28. julija: Vokalno instrumentalni koncert Župljani župljanom. Nastopajo umetniški ustvarjalci iz župnije; – 25. avgusta: Vokalno instrumentalni koncert. Nastopa skupina The Langfield. Vstop prost.

* Duhovno-počitniški dnevi za starejše od 28. julija do 1. avgusta. Tradicionalne počitnice za starejše z duhovno in prostočasno vsebino ter romanji v okoliške kraje Priložnost za duhovno poglobljeno in sproščeno druženje. Prosimo za prijave do 26. julija. Vodijo: sodelavci Doma sv. Jožef.

* Tretja uprizoritev srednjeveškega misterija z naslovom Veliki oder sveta v soboto, 7. septembra, nastopajo: mladi iz župnije Celje - Sv. Jožef, režija: Jože Planinšek.

Prijave: Dom sv. Jožef Celje, tel.: 059-073-800, e-pošta: info@jozef.si, splet: www.jozef.si.

JEZUITI
LJUBLJANA, IGNACIJEV DOM DUHOVNOSTI
* Pridružite se skupini: – za žalujoče, vsako 3. nedeljo v mesecu 17. do 19. ure, spremljata: Maja Sterle in p. Ivan Platovnjak; – za ovdovele, vsak 2. petek v mesecu ob 19. uri, spremljata: p. Mio Kekić in Nežka Rus; – za zakonce, vsak 2. torek v mesecu od 18.30 do 20.30, spremljajo: zakonca Tanja in Mirko Mlakar ter p. Ivan Platovnjak.

* Duhovne vaje za notranje ozdravljenje z naslovom Po njegovih ranah smo bili ozdravljeni. (Iz 53,5) bodo od 23. do 26. maja. Vemo, da notranje ne moremo odrasti in na polno zaživeti, če nismo ozdravili ran iz preteklosti, tudi preko odpuščanja in sprave. Vodi: p. Mio Kekić.
* Priprava na zakon ob koncu tedna bo od 31. maja. do 2. junija, od 5. do 7. julija in od 2. do 4. avgusta (naslednji termin bo prvi vikend v septembru). Priporočamo jo parom, ki se bodo poročili čez nekaj mesecev. Vodi: p. Ivan Platovnjak s sodelavci (petimi zakonskimi pari in drugimi strokovnjaki).

* Binkoštni vikend z naslovom Z Marijo v molitvi za nove binkošti in novo evangelizacijo bo od 7. do 9. junija. Vodi: p. Mio Kekić.

* Ignacijanske duhovne vaje v tišini z naslovom »Gospod, nauči nas moliti« (Lk 11,1) bodo od 14. do 19. julija. V duhovnih vajah, ki so prava šola molitve, bomo odkrivali moč molitve in duhovno globino našega srca. Vodita: p. Janez Poljanšek in p. Rok Bečan.

* Ignacijanske duhovne vaje v tišini bodo od 27. avgusta do 1. septembra. Vodi: p. David Bresciani.

* Ignacijanske duhovne vaje v tišini bodo od 4. do 8. septembra. Zavest, da imamo Boga za ljubečega in usmiljenega Očeta, je temelj našega duhovnega življenja, ki ga na duhovnih vajah vsakič obnav­ljamo. Vodi: s. Marina Štremfelj, ki tudi zbira prijave po e-pošti: marinastr@centroaletti.com.

* Odmik za ženske z naslovom Lepa sem, ker sem ljubljena! bo od 13. do 15. septembra. Družba, kultura in modna industrija nas nenehno bombardirajo s podobami idealnega telesa, s katerimi se hote ali nehote primerjamo. Izzivajo nas: Ali vstopiti v bitko s temi podobami in s tem tudi v bitko s seboj, s svojim telesom, da bi ta ideal dosegle? Vodita: Sonja Pungertnik in Bojana Novljan.

* Ignacijanske duhovne vaje v tišini z naslovom Iskati Boga v vsem bodo od 24. do 29. septembra. Skupaj bomo odkrivali proces rasti in dozorevanja v sprejemanju Njega, ki nas vedno prvi ljubi. Vodita: p. Jože Roblek in dr. Marija Sraka.
Za programe se lahko prijavite na spletni strani preko prijavnice pod opisom programa.

Informacije in prijave vsak delovni dan od 8. do 15. ure po tel.: 051-613-374 ali e-pošti: info@ignacijevdom.si. Več na: ignacijevdom.si.

DUHOVNE VAJE ZA ZAKONCE
Na duhovnih vajah si zakonca vzameta nekaj dni miru za pregled svojega zakonskega in družinskega življenja. Slišita in vidita tudi druge bolj ali manj uspešne zakonce ter starše in se tako bogatita. Hkrati pomagata drugim s svojimi izkušnjami, ki si jih izmenjujejo ob večerih. Za varstvo otrok je poskrbljeno, tako da jih starši lahko brez skrbi pripeljejo s seboj.

Voditelj: p. VITAL VIDER
* Mirenski grad od 27. do 30. junija;
* Mirenski grad od 17. do 21. julija;
* Mirenski grad od 31. julija do 4. avgusta;
* Mirenski grad od 15. do 18. avgusta;
* Mirenski grad od 26. do 29. septembra;
* Mirenski grad od 10. do 13. oktobra;
* samostan Stična od 7. do 10. novembra;
* samostan Stična od 5. do 8. decembra.
S seboj prinesite Sv. pismo in zvezek za zapiske. Posteljnino na Mirenskem gradu dobite v domu, v Stično pa jo prinesite s seboj.
Prijave: p. Vital Vider, e-pošta vital.vider@rkc.si, tel.: 041-671-762.

Voditelj: p. ANDREJ BENDA
* samostan Stična od 14. do 16. junija;
* samostan Stična od 18. do 21. julija;
* samostan Stična od 15. do 18. avgusta;
* Sv. Jožef v Celju od 6. do 8. septembra;
* samostan Stična od 11. do 13. oktobra;
* Sv. Jožef v Celju od 22. do 24. novembra;
* Sv. Jožef v Celju od 6. do 8. decembra.
S seboj prinesite Sv. pismo in zvezek za zapiske, za bivanje v Stični tudi posteljnino (v Celju dobite posteljnino v domu).
Prijave: p. Andrej Benda, tel.: 041-918-432, 01/583-00-52, e-pošta: andrej.benda@rkc.si (če je mogoče, se prijavite po e-pošti). Ob prijavi navedite ime in priimek, poštni naslov, vsaj eno telefonsko številko in ime ter starost otrok.

MIRENSKI GRAD
Duhovne vaje za mlajše in starejše izobražence bodo od četrtka, 5. septembra, ob 19. uri do nedelje, 8. septembra, ob 13. uri. S seboj prinesite osebne potrebščine in Sv. pismo. Vodi: p. Vital Vider. Prijave po e-pošti: vital.vider@rkc.si ali tel.: 041-671-762.

PEŠ ROMANJE ZA MIR
Slovenska Skupnost krščanskega življenja v sodelovanju z prijatelji in Družbo Jezusovo od 27. do 31. julija organizira peš romanje za mir od Črnomlja do Ljubljane. Romanje bo od sobote, 27. julija, ko se bomo z avtobusom odpeljali iz Ljubljane do Črnomlja, kjer bo izhodiščna točka. Pot, ki jo prehodimo, bo vodila preko Črmošnjic, Kočevskega roga, Kočevja, Ribnice, Grosuplja do Ljubljane, kjer bomo sklenili naše romanje. Duhovno spremstvo: p. David Bresciani.
Prijave do 1. julija po e-pošti: romanjezamir2019@gmail.com. Dodatne informacije po tel.: 040-150-802, Anica.

P. DR. VILIJEM LOVŠE
Vabljeni na duhovne odmike s p. dr. Vilijem Lovšetom in njegovimi sodelavci:
* Duhovni odmik s postenjem bo od 24. maja do 2. junija in od 6. do 15. septembra na otoku Krku. Gospod nas je tako čudovito ustvaril, da njegov Duh vodi delovanje in obnavljanje našega telesa. Med postenjem se odpremo naši globoki resnici. Postenje traja 10 dni ob vodi, čaju, juhah in sadnih ter zelenjavnih sokovih. Pred postom udeleženci prejmejo navodila za predhodno postopno razstrupljanje. Vodita: p. dr. Viljem Lovše in Karmen Kristan. Prijave na: jn159.wordpress.com, po e-pošti: p.vili.lovse@gmail.com ali tel.: 041-955-219 (Karmen).

* Duhovni odmik v tišini z naslovom Tišina boli, ker zdravi bo od 25. do 30. junija v Nazarjah. Doživljamo se kot ujetniki praznine, neprijetne tišine in dolgočasja. Navadili smo se na hrup raznih medijev. Tišina nas boli in moti. Poslušanje sebe in drugega je pravi izziv. Si ga upaš sprejeti? Vodi: p. dr. Viljem Lovše. Prijave na: jn159.wordpress.com, po e-pošti: p.vili.lovse@gmail.com ali tel.: 041-632-626.

* Romanje v Španijo (Nica–Lurd–Loyola–Javier–Montserrat–Manresa–Barcelona) z naslovom Ne sam, ampak z Njim! bo od 19. do 29. julija. Vsak dan sem na poti. Hodim skozi življenje, da bi postal občestven, oseben, ljubeč̌, živ in podarjen, hvaležen in podarjajoč̌. Če želite doživeti moč̌ občestva in lepoto zaupanja na poti, dobrodošli! Vodi: p. dr. Viljem Lovše. Prijave po e-pošti: romanje.ignacij@gmail.com.

* Odmik za moške v divjino z naslovom A smo, a nismo? bo od 15. do 19. junija od Iga pri Ljubljani do Ilirske Bistrice. Možakarji, ki imate čas in radi poglabljate svoj enkratni jaz v hoji in potu svojega obraza sredi Božje narave, dobrodošli. V hoji se odpreta uho in oko srca. Vstopamo v globine, iz katerih so zajemali naši dedje in pradedje na tej zemlji. Število je omejeno na 12 možakarjev. Vodita: p. Viljem Lovše in Vido Kregar. Prijave na: jn159.wordpress.com, po e-pošti: p.vili.lovse@gmail.com ali tel.: 041-632-626.

* Odmik za moške z naslovom Bolečina – moj sovražnik bo od 20. do 22. septembra v Repnjah. Brez bolečine fant nikdar ne postane mož. Bog nam je dal neverjetno moč, in to prav sredi bolečine. Ob drugih možeh mi bo postalo jasno in srce se bo odprlo trdnosti, ki je v meni, a ni moja. Vodi: p. dr. Viljem Lovše. Prijave na: jn159.wordpress.com, po e-pošti: p.vili.lovse@gmail.com ali tel.: 041-632-626.

* Odmik za moške z naslovom Odpuščam, torej sem bo od 25. do 27. oktobra v Nazarjah. Zamera me iztrga iz življenja in odnosov, kot da bi mi iz telesa odtekala kri. Odpuščanje me ozdravi. Odpuščeno mi je, zato lahko odpustim, sebi in vsakomur. Resnični možakar je močan v odpuščanju. Vodi: p. dr. Viljem Lovše.
Prijave na: jn159.wordpress.com, po e-pošti: p.vili.lovse@gmail.com ali tel.: 041-632-626.

* Odmik za moške z naslovom Spolnost in seks bo od 22. do 24. novembra v Nazarjah. Skrivnosti odnosa se učimo vse življenje. V pogovoru smo deležni spoštovanja, sprejemanja in hvaležnosti za vse globine, ki so v nas. Bogu hvala za ženske in žene. Vodi: p. dr. Viljem Lovše. Prijave na: jn159.wordpress.com, po e-pošti: p.vili.lovse@gmail.com ali tel.: 041-632-626.

* Duhovni odmik za starešine z naslovom Padam navzgor 1 bo od 18. do 20. oktobra v Nazarjah. Običajno si predstavljamo, da je druga polovica življenja predvsem staranje, ukvarjanje z zdravstvenimi težavami in postopno izpuščanje svojega telesnega življenja. A kar se zdi kakor padanje, je padanje navzgor in naprej, v širšo in globljo Resničnost, v kateri srce najde polnost in jo lahko deli z vsemi mlajšimi. Vodi: p. dr. Viljem Lovše. Prijave na: jn159.wordpress.com, po e-pošti: p.vili.lovse@gmail.com ali tel.: 041-632-626.

* Duhovni odmik za zakonce in pripravnike na zakon z naslovom Kdo bo koga …? bo od 29. novembra do 1. decembra v Nazarjah.
Moški se bojimo neuspeha in neučinkovitosti, ženske pa osamljenosti in zapuščenosti. Zato se prvi borimo za prevlado, ženske pa za nadzor. Kristus oboje ozdravlja in omogoča življenje osebne ljubezni: jaz zate, ti zame, jaz v tebi, ti v meni. Oba podarja ista Ljubezen, da bi se dopolnjevala in izpolnila v podarjanju drug drugemu. Vodi: p. dr. Viljem Lovše. Prijave na: jn159.wordpress.com, po e-pošti: p.vili.lovse@gmail.com ali tel.: 041-632-626.

* Silvestrovanje z naslovom Ne bom sam/a doma bo od 31. decembra do 2. januarja na Bledu. Povabljeni vsi, ki se želite s hvaležnostjo ozreti na minulo leto in v molitvi premisliti svoje upe za prihodnje dni. Skupaj se bomo izročili Bogu, da bosta naše srce napolnila hvaležnost in zaupanje v Boga in ljudi, ki so in nam bodo dani v življenje. Vodi: p. dr. Viljem Lovše. Prijave na: jn159.wordpress.com, po e-pošti: p.vili.lovse@gmail.com ali tel.: 041-632-626.

SKUPINA FABIOLA
* Duhovni odmik z naslovom Jem, da živim bo od 11. do 13. oktobra v Domu duhovnih vaj Marija Nazaret v Nazarjah. To, kar ješ, postane del tebe, vpliva na počutje in gradi ali ruši tvoje telo in dušo. Pridi, da bomo skupaj odkrivali skrivnosti in pasti človeku prijazne hrane in z vsemi čuti razločevali, kaj je dobro in kaj ni. Jem, da živim, zato potrebujem hrano, ki nasiti in daje življenje. Program ponuja: jutranjo molitev s telesom, praktično uvajanje v ustvarjanje hitrih, preprostih in polnovrednih receptov, poglobljeno mašo, duhovna premišljevanja 10 spodbud z Jezusove mize, skupni sprehod in nabiranje divje hrane ter večerno molitev. Vodi: Karmen Kristan.

* Duhovni odmik za ženske z naslovom Lepa si, bo od 27. do 29. septembra v Nazarjah. Neodvisno od zunanjega videza je Bog v žensko srce položil obilje lepote, ki hrepeni po tem, da se razodene. V meditativnih plesih, ob arhetipih svetopisemskih žena, na sprehodih v naravi in ob različnih načinih molitve bomo odkrivale pot do Lepote. Vodi: Karmen Kristan.

* Povabljene tudi, da se nam pridružite v krščanski, duhovni skupini za ženske Fabiola. Srečujemo se vsak 3. četrtek v župniji Ježica v Ljubljani. Skupaj odkrivamo svojo ženstvenost, materinstvo in lepoto, ko se spoštujemo in sprejemamo, da smo različne in v vsem dragocene hčere in sestre.
Prijave in dodatne informacije za vse programe po e-pošti: karmen.kristan@gmail.com, tel.: 041-955-219 ali na: vsedobro.wordpress.com.
KAPUCINI
KANČEVCI
* Duhovne vaje za člane molitvene naveze in molivce za duhovne poklice bodo od 24. do 26. maja. Prvi korak, da bomo duhovne poklice bolj cenili, vidimo v molitvi za dobre družine in duhovne poklice. Vodita: br. Placid Prša in br. Primož Kovač.

* Plesna vikenda bosta od 31. maja do 2. junija in od 13. do 15. septembra. Povabljeni vsi, ki čutite, da bi lahko tudi na takšen način molili – slavili Gospoda. Vodi: Ruth Müller-Wick.

* Duhovno-počitniški teden za družine Aninega sklada bo od 22. do 28. junija, vodi ekipa Aninega sklada.

* Kontemplativne duhovne vaje bodo od 28. junija do 7. julija. Dnevi kontemplativnih duhovnih vaj so šola poslušanja, gledanja in uvajanja v Jezusovo molitev. Vodita: br. Miha Sekolovnik in s. Marija Irena Stele;

* Uvajanje v meditacijo in osebno vodene duhovne vaje bodo od 30. junija do 2. julija (uvajanje v meditacijo) in od 2. do 5. julija (osebno vodene duhovne vaje). Pri uvajanju v meditacijo se človek uči moliti s Svetim pismom in ob vsakdanjih dogodkih življenja ter jih gledati v Božji luči. Osebno vodene duhovne vaje pa pomagajo, da človek ustavi svoj ritem, se umiri in v luči Božje besede opazuje svoje življenje. Vodi: dr. Marija Sraka. Prijave: dr. Marija Sraka: marija.sraka@rkc.si, tel.: 051-313-444, ali: dom.duhovnosti.kancevci@rkc.si.

* Srečanje z naslovom Izkušnja Boga bo od 14. do 19. julija, vodi br. Štefan Kožuh v sodelovanju z voditelji Delavnic molitve in življenja. Dnevno so tri vodene meditacije in skupno obhajanje evharistije, duhovne vaje so v tišini. Program je primeren za vse od 20. leta starosti. S seboj prinesite Sveto pismo, zvezek in pisalo ter knjigo Srečanje (lahko jo boste tudi kupili).

* Duhovno-počitniški teden za slovenske družine z naslovom Kakor srce želi!bo od 21. do 27. julija. Vodijo: prof. Sten Vilar, Pavel Zablatnik, br. Miha Sekolovnik in sodelavci. Slovenski počitniški teden za družine mineva ob prijetnem druženju pri skupni igri, petju, molitvi, pogovorih in vsestranskem ustvarjanju. Prijave do 5. julija v Domu duhovnosti Kančevci ali na Referatu za družino po e-pošti: zablatnik@katoliska-akcija.at.

* Duhovno-počitniški teden za člane in družine gibanja Vera in luč bo od 28. julija do 3. avgusta. Lučke skupaj s prijatelji ustvarjajo in se pogovarjajo, starši pa drug drugemu podelijo svoje misli in izkušnje. Za duhovno vodenje vseh udeležencev skrbita br. Jurij Štravs in Boštjan Čeh.

* Teden zdravilnega posta bo od 11. do 18. oktobra in od 18. do 25. oktobra. Vodita: br. Miha Sekolovnik in Ruth Müller-Wick. Podrobnejši opis prejmete po prijavi. Uredite si, da boste sodelovali od začetka do konca programa.

* Osebno spremljane duhovne vaje v Frančiškovem duhu bodo od 25. do 31. oktobra. Vodi: ekipa bratov in sester Frančiškovih redov. To je oblika duhovnih vaj, v katerih vsak udeleženec skupaj s spremljevalcem prehodi svojo pot.

* Duhovne vaje z naslovom Z Marjanom Turnškom prebiramo pisma papeža Frančiška bodo ob 8. do 10. novembra. Z voditeljem dr. Marjanom Turnškom, upokojenim mariborskim nadškofom, ki je dober poznavalec teologije, bomo odstirali vsebino papeževih pisem.

* Vikend delavnica za zakonske pare z naslovom Nova pot do ljubezni – živeti Božji namen v najinem zakonu bo od 22. do 24. novembra. Nova pot do ljubezni je izobraževalni program za katoliške zakonce in temelji na imago partnerski terapiji. Vodita: Lidija in Jože Kociper, imago partnerska terapevta.

* Odmik za moške bo v soboto, 23. novembra. Ob temi dneva bo priložnost za osebni premislek, nato se pogovorimo po majhnih skupinah in nato vsi skupaj. Pomagamo si tudi s filmom. Srečanje je namenjeno možem po 25. letu starosti. Vodita: br. Milan Kvas in Janez Bohanec.

* Duhovne vaje z očeti vere bodo od 29. novembra od 1. decembra. Letos bomo vstopili v advent s spisi cerkvenega očeta in mučenca Justina. Duhovne vaje so ob prebiranju besedil, razlagi in osebnem premišljevanju. Vodi: br. Miran Špelič.

* Duhovna obnova s silvestrovanjem za družine in druge bo od 29. decembra do 1. januarja. Vodijo: program za odrasle br. Primož Kovač; program za otroke
s. Petra Mohorko in br. Stane Bešter s sodelavci.

Prijave: Dom duhovnosti Kančevci, tel.: 02/554-11-38 ali 041-840-897, e-pošta: dom.duhovnosti.kancevci@rkc.si. Lepo prosimo, da se prijavljate predvsem pisno, po e-pošti. Več o programih na spletu: www.kapucini.si/kancevci-2019.

ROMANJE V SAN GIOVANNI ROTONDO IN BARI
Romanje z brati kapucini k sv. patru Piju iz Petrelcine in k sv. Nikolaju bo od 17. do 22. avgusta in je namenjeno odraslim, mladim in družinam: Lanciano – kraj evharističnega čudeža; San Giovanni Rotondo – kraj, kjer je večino svojega življenja živel in deloval sv. pater Pij in njegov grob – mozaiki p. Marka Ivana Rupnika DJ in Centra Aletti; Pietrelcina – rojstni kraj sv. patra Pija; Monte Sant Angelo – svetišče sv. nadangela Mihaela, sv. Nikolaj – Miklavž in njegov grob v Bariju; Loreto – glavno marijansko svetišče v Italiji; Padova – grob sv. patra Leopolda Mandića. Vodijo: br. Primož Kovač, br. Stane Bešter, br. Miha Sekolovnik in s. Petra Mohorko.
Prijave na spletu: www.kapucini.si ali br. Stane Bešter, e-pošta: stane.bester@rkc.si, tel.: 041-840-897.

OLIMJE
Osebno spremljane duhovne vaje v Frančiškovem duhu bodo od 16. do 21. julija v samostanu. Spremljata: br. Primož Kovač in s. Polonca Majcenovič. Duhovne vaje so v tišini. Vsak udeleženec prehodi svojo pot srečanja z Bogom v osebni molitvi ob Božji besedi, izkušnji življenja sv. Frančiška in vsem, kar se dogaja v duhovnih vajah. Prijave: s. Polonca, e-pošta: polonca.majcenovic@ssfcr.org, tel.: 070-597-899. Več na: www.duhovno-spremljanje.si.
SVETOPISEMSKA DRUŽBA SLOVENIJE
POLETJE Z BESEDO
Greš na morje? Morda te vleče v hribe? Ali pa jo mahneš na potovanje? Svetopisemska družba Slovenije te vabi, da to poletje preživiš z Božjo besedo! Akcija Poletje z Besedo ti med 11. junijem in 31. avgustom ponuja različne možnosti in spodbude, da poletje ne bo le čas oddiha za telo, ampak tudi za duha. Več informacij na: www.PoletjeZBesedo.si.
SLOVENSKA SKUPNOST KATEHISTINJ IN KATEHISTOV
NAZARJE
Poletne duhovne vaje Slovenske skupnosti katehistinj in katehistov (SSKK) z naslovom Frančišek molivec postaja molitev bodo od 23. do 25. avgusta v Domu duhovnih vaj Marija Nazaret. Vodi: br. Primož Kovač.
Prijave do 16. avgusta: Sabina Zupan, tel.: 041-456-284, e-pošta: sabinazupan1@gmail.com.

BLED
Duhovne vaje za katehistinje in katehiste bodo od 1. do 5. julija pri sestrah hčerah Marije Pomočnice v Marijinem domu. Vodi: beograjski nadškof mons. Stanislav Hočevar. Skupini katehistinj in katehistov se lahko pridružijo tudi družinski člani, ki imajo možnost dneve izkoristiti za osebni oddih ali za duhovno osvežitev.
Prijave do 15. junija po e-pošti: brigita.zelic@ognjisce.si, več po tel.: 041-821-029.
DRUŽINSKI CENTER MIR
MARIBOR
Poletna delavnica odpuščanja bo od 8. do 12. julija (vsak dan od 16. do 18. ure) v Družinskem centru mir v Mariboru. Delavnica je namenjena osebam, ki se soočajo z zamerami in stiskami, ki jih neodpuščene zamere prinašajo s seboj. Delo je predvsem osebno. Ob sklepu vsakega srečanja je podelitev v skupini, kjer vsak udeleženec pove, kar ga je nagovorilo. Sprejmemo največ 8 udeležencev, in sicer le tiste, ki bodo lahko navzoči vseh pet dni, saj gre za globoko osebni proces. Vodi: mag. s. Polonca Majcenovič.
Prijave do 26. junija po e-pošti: poloncamaj@gmail.com ali tel.: 070-597-899. Več na: dc-mir.si.
SKUPINA 30PLUS
ROMANJE K SV. ANTONU V PADOVO
Skupina 30plus vabi v soboto, 25. maja, na romanje v Padovo. Odhod avtobusa iz Ljubljane bo ob 7. uri (po dogovoru tudi iz drugih mest), vrnitev pa okoli 22. ure. Duhovni spremljevalec bo br. Jaroslav Knežević. Prispevek 29 evrov je mogoče poravnati osebno, po pošti ali prek Paypala. Prispevka ne vračamo razen v primeru neudeležbe zaradi bolezni (potrdilo).
Prijave do 22. maja oz. do zasedbe prostih mest po e-pošti: padova@30plus.si ali na spletu: goo.gl/mcgoqB.

OTOK KAPRIJE PRI ŠIBENIKU
Počitnice za mlajše odrasle od 25. do 45. leta: sproščene – zabavne – duhovne – okusne – poceni – all inclusive. Neokrnjena narava, najlepše plaže, kristalno čisto morje, gostoljubni domačini in super družba. Prava kombinacija vsega za zelo ugodno ceno (vse všteto, tudi prevoz iz Ljubljane, Novega mesta in Metlike). Termini:
* od 25. do 39. leta od 4. do 11. avgusta;
* od 25. do 39. leta od 11. do 18. avgusta;
* od 29. do 45. leta od 18. do 25. avgusta.
Vodijo: Robert Rozman, br. Jaroslav Knežević in Dejan Levičnik. Prijave na: kaprije.30plus.si.
FRANČIŠKANI
ROMANJE V ASSISI ZA DRUŽINE
Romanje bo od 4. do 7. julija. Na pot se bomo odpravili v četrtek, 4. julija, z osebnimi avtomobili. V Assisiju bomo spoznali kraje, kjer je živel sv. Frančišek. Za otroke bodo del dneva poskrbeli animatorji.
Več na: www.franciskani.si/?p=2580, po e-pošti: zanima.me@ofm.si ali tel.: 041-778-456.

NAZARJE
Duhovne vaje za družine bodo od 14. do 16. junija v frančiškanskem samostanu. V petek zvečer ter sobotno in nedeljsko dopoldne bo čas za duhovne vaje, v soboto in nedeljo bo tudi maša, v soboto popoldne pa prosto za družinski izlet. Za varstvo otrok bo poskrbljeno. Vodi: p. Christian Gostečnik in animatorji za otroke.
Prijave e-pošti: marjan.cuden@rkc.si. Ob prijavi napišite podatke: ime in priimek, poštni naslov in številka prenosnega telefona, termin duhovnih vaj (junij 2019), število odraslih in število otrok. Več na spletu: www.franciskani.si/?p=3310.
HČERE MARIJE POMOČNICE
BLED
* Osebno vodene duhovne vaje v tišini bodo od 17. do 21. julija in od 22. do 25. avgusta. V duhovnih vajah globlje spoznavamo Boga in odkrivamo sebe kot ljubljenega Božjega otroka, v svoji krhkosti in veličini, grešnosti in odrešenosti ... Namenjeno mladim nad 17 let in odraslim. Vodi: s. Marija Imperl.
Prijave po e-pošti: imperl.marija@gmail.com ali tel.: 041-982-866.

* Duhovno-počitniški dnevi za družine bodo od 6. do 10. avgusta. Duhovne počitnice vsebujejo dnevno duhovno spodbudo za odrasle in hkrati posebej program za otroke. Popoldnevi so prosti za druženje in oddih, ki ga Bled s svojo lepo naravo ponuja. Prijave po tel.: 041-811-369 (s. Barbara Poredoš) ali e-pošti: md.bled@gmail.com.
CISTERCIJANI
STIČNA
Vabljeni v cistercijansko opatijo:
* na duhovne vaje za zakonce z otroki od 14. do 16. junija, od 18. do 21. julija in od 15. do 18. avgusta. Vodi: p. Andrej Benda. Prijave po tel.: 041-918-432.

* na srečanji Skupnosti Emanuel od 8. do 9. junija in od 14. do 15. septembra.

* na delovni tabor za mlade od 1. do 7. julija. Vodi: p. Jona Vene. Prijave in informacije po tel.: 041-503-378.

* k molitvi in delu s cistercijani za fante od 18. leta dalje in može od 4. do 10. avgusta. Vodi: p. Krištof Čufer. Prijave in informacije po tel.: 031-314-044.

* na oratorij za »lučke« od 8. do 10. avgusta. Vodi: o. Janez Novak. Informacije in prijave po tel.: 031-234-402.

* v poletno šolo gregorijanskega petja od 22. do 25. avgusta. Vodi: p. Nikolaj Aracki. Prijave in informacije po tel.: 041-972-813.

* na duhovne vaje s skupnostjo Romar od 22. do 25. avgusta. Prijave in informacije po tel.: 040-576-914.

* na duhovne vaje za Bernardovo družino od 13. do 15. septembra. Prijave po tel.: 031-389-666.

* na srečanji Bernardove družine 9. junija in 8. septembra ob 14.30 v opatovi kapeli stiškega samostana.

* na srečanja častilcev Jezusovega in Marijinega Srca v opatovi kapeli ob 20. uri: 28. junija, 26. julija, 30. avgusta in 27. septembra.

* k fatimski pobožnosti ob 19.30 v stiški baziliki: 13. junija, 12. julija, 13. avgusta in 13. septembra.

* na festival vernih mladih z naslovom Stična mladih v soboto, 21. septembra, ob 9.30.

Prijave sprejemajo voditelji skupin. Za nekajurna srečanja prijave niso potrebne.
MINORITI
OLIMJE
Od 19. do 25. avgusta bo v romarskem domu v Olimju duhovni vikend za fante in samske može z naslovom Pridi in poglej, na katerem bodo lahko od blizu spoznali redovno življenje minoritov – manjših bratov sv. Frančiška. Z njimi boste živeli, delali in molili.
Prijave po tel.: 031-242-675 (p. Ernest) ali e-pošti: ernest.benko@rkc.si.

ROMANJE DRUŽIN V ASSISI
Od 14. do 19. julija bomo poromali v kraje, ki jih je sv. Frančišek zaznamoval s svojo navzočnostjo. Po njegovih stopinjah bomo odkrivali duha, ki po 800 letih še vedno živi. V šotorih pod asiškim nebom, v preprostosti in bratskem sožitju ter v stiku z Božjim stvarstvom bomo poskušali začutiti čudovitost pristno človeškega. Vodi: p. Damjan Tikvič. Predviden dar: odrasli 160 evrov; otroci od 9 do 15 let 120 evrov; otroci od 3 do 9 let 90 evrov, otroci do 3. leta brezplačno.
Prijave: p. Danilo Holc, tel.: 031-443-200, e-pošta: danilo.holc@rkc.si.
ZAVOD ISKRENI.NET
13. FESTIVAL DRUŽIN
Tradicionalni festival družin bo od 14. do 16. junija v Tavčarjevem dvorcu na Visokem pri Poljanah. Festival je najlepši družinski dopust, ki dejansko ponudi tudi vsebino, ki družini napolni baterije in ji da novega zagona. Največja posebnost dogodka je, da traja tri dni, največja dogodivščina za družino pa, da tam tudi taborite. Celoten program je oblikovan tako, da se lahko pridruži cela družina (ne le otroci). Dogajanje je v naravi, tempo programa pa je tak, da lahko vsak najde nekaj zase – izbirali boste lahko med športnimi in ustvarjalnimi aktivnostmi, se udeležili delavnic in predavanj, se učili novih spretnosti … ali pa le klepetali (s starimi ali novimi) znanci in uživali v pristnem druženju.
Prijave in informacije na: www.festival-druzin.si.
SALEZIJANCI
POHORJE
Namen Uskovniških dni za odrasle (UDO), ki bodo letos od 25. do 28. julija v Dominikovem domu na Pohorju, je doživeti in utrditi moč za dejavno krščansko življenje v sodobnih izzivih časa. Namenjeni so vsem odraslim kristjanom, laikom in posvečenim, posameznikom in družinam, saj je poskrbljeno tudi za varstvo otrok. Letošnja vsebina se bo osredotočila na lik nas kot kristjanov. Koliko smo kot posamezniki in kot skupine odprti za druge? Ali nagovarjamo druge s svojim življenjem, držo, besedo, nazorom? Kako nam uspe prenašati vero na svoje otroke? Je »svetost« del našega besednjaka, zavesti, vsakdanjika ... ali le naučena črka na papirju? ... Prijave po e-pošti: uskovnica@gmail.com ali tel.: 031-486-554 (Boštjan Jamnik), splet: www.donbosko.si/udo.
ZAVOD MARIANUM VERŽEJ
* Oratorij za družine bo od 5. do 12. julija. Tradicionalni teden za vso družino, preživet po oratorijsko, z veliko prostega časa, delavnicami, velikimi igrami, kopanjem, izleti, pikniki v naravi in še veliko dogodivščin, ki vam bodo popestrile počitnice. Dovolj priložnosti bo tudi za duhovno osvežitev.
Informacije in prijave: Marko Štajner, tel.: 051-370-377, e-pošta: penzion.mavrica@marianum.si.

* Duhovne vaje s Stankom Gerjoljem bodo od 15. do 18. avgusta. Tradicionalne duhovne vaje za družine in zakonce s programom za otroke. Na osnovi geštalt pedagogike. Geštalt pedagogiko razumemo kot eno najbolj celostnih pedagogik, ki kot temeljno »metodo« uporablja kreativne medije od risanja in kiparjenja do dela s telesom in glasom. Navezuje se na izročilo humanistične psihologije ter postaja vse bolj pomemben dejavnik na področju pedagoško-psihološkega dela in svetovalnega spremljanja. Prav tako se povezuje z zgodbami Svetega pisma in njihovim prenašanjem v življenje. Poskrbljeno je tudi za otroke in mladostnike, saj so razdeljeni v tri starostne skupine z lastnim animatorjem oz. animatorji v najmlajši skupini.
Prijave po e-pošti: info@marianum.si.
GIBANJE POT
STRŽIŠČE POD ČRNO PRSTJO
Gibanje POT pripravlja v poletnih tednih tedne duhovnosti in dneve zbranosti za zakonce, družine in druge odrasle. Odkrivali bomo pravi čudež: DARITEV je dejanje, ki povezuje človeško z Božjim, spreminja kratkotrajno v večno, cenene stvari v Božje zaklade.
* 1. vikend od 8. do 11. avgusta, vodita: Rafko Klemenčič in Milan Stepan;
* 2. vikend od 15. do 18. avgusta, vodijo: Lojze Milharčič, Janez Kržišnik in Danilo Kobal.

Za otroke bo organizirano varstvo in program. Zelo so dobrodošli prostovoljci, ki bodo poskrbeli, da se bodo otroci varno in prijetno počutili.

Sklepno srečanje bo na Sveti Gori v nedeljo, 25. avgusta.

Prispevek za teden duhovnosti je 65 evrov. V gibanju Pot se zavedamo stiske mnogih družin. Zato bomo družinam, iz katerih prihaja več mladih na tedne duhovnosti, omogočili manjši prispevek: za drugega člana 45 evrov, za tretjega pa 30 evrov.

Prijave: Danilo Kobal, tel.: 05/380-85-10, 041-860-640 ali po e-pošti: danilo.kobal@vrn.si.
SKUPNOST EMANUEL
PARAY-LE-MONIAL
Skupnost Emanuel vabi na duhovno srečanje v Paray Le Monial, kraj Jezusovega Srca. Odhod iz Ljubljane bo 22. julija zjutraj, čez noč se ustavimo v Annecyju, kraju, kjer je živel in deloval sv. Frančišek Saleški in kjer je pokopana tudi sv. Ivana Šantalska. Naš cilj je Paray le Monial, kraj, kjer Jezus še vedno razodeva svojo ljubezen. Tam bomo prisostvovali poletnemu duhovnemu programu (prevajanje v slovenščino), nato pa se vračamo. V Ljubljano bomo prispeli 29. julija. Cena za odraslo osebo je 330 evrov.
Prijave do 10. junija oz. do zapolnitve prostih mest na: www.skupnost-emanuel.si (gl. povezavo za prijavo). Več informacij po e-pošti: emanuelparay@gmail.com ali tel.: 040-505-270.

KANČEVCI
Duhovne vaje z naslovom Resnična svoboda v Kristusu bodo od 16. do 18. avgusta v Domu duhovnosti Benedikt. Vodi: p. Jacques Philippe. Pater Philippe je priznan duhovni avtor in voditelj duhovnih vaj v Franciji in drugod po svetu. V slovenščino je bilo prevedenih že več njegovih del, tokrat pa bo prvič vodil duhovne vaje tudi v Sloveniji. Bogoslužje na duhovnih vajah bodo oblikovali člani Skupnosti Emanuel.
Informacije in prijave po e-pošti: duhovne.vaje.jp@gmail.com.
KATOLIŠKA KARIZMATIČNA PRENOVA
PARAY-LE-MONIAL
Katoliška karizmatična prenova Slovenije pripravlja od 13. do 22. julija romanje v Paray-le-Monial, kraj razodetja Jezusovega Srca Marjeti Mariji Alakok. Petdnevne dinamične duhovne vaje bomo obogatili še s kratkimi duhovnimi vajami in molitvijo za ozdravljenje in vsakršni blagoslov v La Salette, obiskali pa bomo tudi Le Laus, Ars in Padovo. Stroški romanja bodo približno 330 evrov.
Več na: prenova.rkc.si/index.php/dejavnosti/romanja/267-romanje-v-paray-le-monial-2019. Informacije po tel.: 040-834-389 ali e-pošti: romanje.v.paray@gmail.com.
KATOLIŠKI DOM PROSVETE SODALITAS
TINJE, AVSTRIJA
Pisanje ikon za začetnike in napredujoče bo v Tinjah od 17. do 22. avgusta. Vodita: mag. Silva Božinova-Deskoska in Vesna Deskoska. Na koncu tečaja bo blagoslov narejenih ikon. Prijave: Dom prosvete Sodalitas, Proštijska pot 1, A – 9121 Tinje, tel.: 0043 (0)42-39/26-42, e-pošta: office@sodalitas.at, splet: www.sodalitas.at.
SKUPNOST MiR SLOVENIJA
GORICA PRI SLIVNICI
Skupnost MiR Slovenija vabi na evangelizacijsko-hagioterapevtske duhovne vaje z naslovom Vi ste luč sveta!, ki bodo od 30. avgusta do 1. septembra v Rafkovem mlinu, Turno 13. Duhovne vaje bo vodil mag. Miran Kelvišar s sodelavci.
Prijave in informacije po tel.: 031-463-500 ali e-pošti: info@mir-slo.si.
URŠULINKE IN GOSTJE
SV. DUH PRI ŠKOFJI LOKI
* Duhovne vaje za zakonce brez otroškega varstva bodo od 31. maja do 2. junija. Vodi: p. Lojze Markelj.

* Duhovni vikend za pare v spoznavanju bo od 12. do 14. julija (z naslovom Ljubim te. Spoštujem te) in od 8. do 10. novembra (z naslovom In bosta eno telo). Vikend je namenjen parom, ki se želijo v miru posvetiti drug drugemu in se v ozračju molitve in medsebojnega poslušanja med seboj še globlje spoznati in povezati. Vodita: p. Andrej Benda in s. Irena Mohorič.

* Duhovne vaje z naslovom Slavite Boga v svojem telesu bodo od 4. do 11. avgusta (ali krajši čas po dogovoru). Duhovne vaje so v tišini. Zjutraj je skupno srečanje, nato čas za osebno molitev ob Božji Besedi, čez dan priložnost za osebni pogovor z duhovnim spremljevalcem in za vajo na telesu, zvečer maša. Vodita: s. Judita Mihelčič in Andrej Saje.

* Ignacijanske duhovne vaje v tišini bodo: – od 31. maja do 8. junija, vodita: p. Jože Roblek in s. Irena Mohorič; – od 9. do 15. junija, vodi: p. Ivan Bresciani s sodelavci; – od 4. do 11. avgusta, vodi: p. Andrej Benda z ekipo Hiše kruha; – od 14. do 18. avgusta, vodi: s. Irena Mohorič; – od 6. do 12. septembra, vodi: p. Milan Bizant s sodelavci; – od 17. do 22. septembra, vodita: p. Andrej Benda in s. Irena Mohorič. Prisluhnili bomo Božji besedi; spoznavali bomo, kdo je Bog in kdo je človek. V globlji osebni odnos z Bogom bomo vstopali preko tišine in molitve.

* Svetopisemske duhovne vaje bodo od 14. do 18. avgusta. Osebno spremljane duhovne vaje bodo ob svetopisemskih podobah odrešenja. Prisluhnili bomo Božji besedi. Vsak dan bo možnost tudi za osebni pogovor, mašo in spoved. Vodita: Matjaž Celarc in s. Tatjana Car.

Informacije in prijave po e-pošti: hisakruha.si@gmail.com, tel.: 041-765-496 ali na spletu: ursulinke.rkc.si/hisa-kruha-dom-duhovnosti.

OLIMJE
Osebno vodene duhovne vaje v tišini s temo Odrini na globoko! (Lk 5,4) so priložnost za globlji stik s seboj in z Bogom ter odkrivanje in poglabljanje življenjske poklicanosti. Namenjene so mladim od 17. leta dalje in odraslim in bodo v minoritskem samostanu Olimje:
* od 12. do 17. julija;
* od 1. do 6. avgusta;
* od 26. do 29. septembra;
* od 26. do 30. decembra.
V vseh skupinah je število udeležencev omejeno. Zaradi priprave je zaželena čimprejšnja prijava pri voditeljici: s. Štefka Klemen, tel.: 059/080-310 (od ponedeljka do četrtka od 8.30 do 12.30) ali 031-680-213, e-pošta: cdp@nadskofija-maribor.si ali stefka.klemen@rkc.si.
MARIJINE SESTRE ČUDODELNE SVETINJE
REKA PRI LAŠKEM
Petdnevne ignacijanske duhovne vaje z naslovom Božja ljubezen nas vedno preseneča bodo od 2. do 7. avgusta v Reki pri Laškem. V evangelijih beremo, kako so se Jezusovi sodobniki vedno znova čudili ob vsem tem, kar so videli, da Jezus dela in uči. Prav je, da tudi mi vstopimo v čudenje nad Jezusom in ljubeznijo Očeta, ki se je razodevala in se še vedno razodeva, ko molitveno premišljujemo Božjo besedo in vstopimo v Kristusov pogled na ljudi, stvarstvo in dogodke. Vodita: p. Ivan Platovnjak in s. Irena Grandošek.
Prijave: p. Ivan Platovnjak, tel.: 051-613-373, e-pošta: ivan.platovnjak@rkc.si ali s. Irena Grandošek, tel.: 031-815-096, e-pošta: irena.grandosek@rkc.si.
DRUŠTVO DRUŽINA IN ŽIVLJENJE
ROGLA, OTOK KRK
Društvo Družina in Življenje vabi na temeljni vikend seminar za zakonce z naslovom Nepozabni trenutki za naju. Na seminarju bodo zakonci v lepem okolju, s pomočjo izkušenih zakonskih parov lahko osvežili in nadgradili svoj odnos ter ga postavili na nove temelje. Podarili si boste nekaj dni, polnih novih spoznanj, smeha in intimne bližine.
Termina:
* od 4. do 6. oktobra na Rogli;
* od 25. do 27. oktobra v Njivicah, otok Krk.

Dodatne informacije in prijave na spletu: www.diz.si.
DRUŠTVO KATOLIŠKIH PEDAGOGOV SLOVENIJE
DUHOVNE VAJE
za učitelje, vzgojitelje in druge zainteresirane bodo od 23. do 28. julija v domu duhovnih vaj v Nazarjah in od 6. do 11. avgusta v domu duhovnih vaj v Ilirski Bistrici. Vodil jih bo p. Silvo Šinkovec s sodelavci. Duhovne vaje so čas tišine, umiritve, upočasnitve koraka. Človek, ki se ustavi in umiri, sreča sebe in Boga. Na duhovnih vajah se učimo moliti: osebna in skupna molitev, vodena meditacija, adoracija.
Prijave po e-pošti: silvo.si@vrn.si. Več na: silvo-sinkovec.rkc.si.

ŠOLA MOLITVE IN MEDITACIJE 2019
Poletni tečaj z naslovom Vstop v notranjo kamrico bo od 1. do 4. avgusta v domu duhovnih vaj v Ilirski Bistrici. Vodil jih bo p. Silvo Šinkovec s sodelavci. Vaje so vodene, vsak dan je maša in možnost za osebni pogovor.
Prijave po e-pošti: silvo.si@vrn.si. Več na: silvo-sinkovec.rkc.si.
SESTRE DRUŽINE KRISTUSA ODREŠENIKA IN GOSTJE
LOGARSKA DOLINA
Vabljeni v dom duhovnih vaj na:
* duhovne vaje za mlade družine z varstvom otrok od 12. do 16. julija ter od 9. do 13. in od 23. do 27. avgusta, vodita: p. Franc Zupančič in s. Štefka Logar;

* osebno vodene duhovne vaje v tišini (ignacijanske) od 13. do 18. junija, vodita: p. Franc Kejžar in s. Štefka Logar;

* poletne dneve duhovnosti od 17. do 21. julija. Vodita: Franc Kejžar in s. Štefka Logar.

* osebno vodene duhovne vaje v tišini (ignacijanske) od 26. septembra do 1. oktobra, vodita: p. Franc Kejžar in s. Štefka Logar;

* osebno vodene duhovne vaje v tišini (ignacijanske) od 24. do 29. oktobra, vodita: p. Andrej Benda in s. Štefka Logar;

* osebno vodene duhovne vaje v tišini (ignacijanske) od 21. do 26. novembra, vodita: p. Franc Kejžar in s. Štefka Logar.

S seboj prinesite Sveto pismo, rjuhe ali spalno vrečo, copate, zvezek in pisalo. Prijave: s. Štefka Logar, tel.: 03/838-90-15 ali 041-273-146, e-pošta: logar.stefanija@rkc.si.
DRUŠTVO PRIJATELJEV POTI SV. JAKOBA
VIŠARSKA VEJA JAKOBOVE POTI
Društvo prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji vabi na tradicionalno kolesarsko romanje po višarski veji slovenske kolesarske Jakobove poti. 160 km dolgo romanje od Ljubljane do Višarij bo od petka, 31. maja, do nedelje, 2. junija. Sklenilo se bo z mašo ob 12. uri pri višarski Mariji.

SLOVENSKA KOLESARSKA JAKOBOVA POT
Ob jubilejnem 10. romanju po glavnem deblu Jakobovih poti vabi Društvo prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji na tradicionalno petdnevno kolesarsko romanje po Slovenski Jakobovi poti. 370 km dolga pot od Slovenske vasi pri mejnem prehodu Obrežje do Trsta bo od 21. julija do godu sv. Jakoba, 25. julija. Sklepna slovenska maša bo na jakobovo ob 17. uri v cerkvi sv. Jakoba v Trstu.

PREKMURSKO-ŠTAJERSKA VEJA JAKOBOVE POTI
Društvo prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji vabi na tradicionalno štiridnevno kolesarsko romanje po prekmursko-štajerski veji slovenske Jakobovi poti. 265 km dolgo pot od mejnega prehoda Kobilje na slovensko madžarski meji do Ljubljane bo od 16. do 19. avgusta.

Prijave in dodatne informacije za vsa romanja po tel.: 040-851-032 ali e-pošti: helena.stefanic@gmail.com.
SKUPNOST SRCE
LOG POD MANGARTOM
Duhovni teden Skupnosti Srce v Logu pod Mangartom bo od 21. do 28. julija. Namenjeni je vsem z izkušnjo razveze oz. ločitve in njihovim otrokom. V čudovitem okolju nas čakajo izleti do bližnjih slapov, korit in vrhov, maše in pogovori v naravi, kuhanje in pripravo obrokov, duhovni pogovori in družabni večeri. Vodi: p. Tomaž Mikuš.
Prijave do 14. julija oz. do zapolnitve mest po tel.: 064-178-014 ali e-pošti: prijave.srce@gmail.com.
ŽIČKA KARTUZIJA
Vabljeni na tabor za duhovno rast v Žički kartuziji. Zakaj bi se ga udeležili? Današnji človek pogosto išče odgovore na vprašanja o smislu življenja, smislu dela, ki ga opravlja, smislu vsega, kar se mu dogaja. Tihota žičke kartuzije je kot ustvarjena za poglabljanje vase, za iskanje stika z seboj, z naravo, z Bogom. Program življenja na taboru je ustaljen, podobno kot nekoč v kartuziji se pravila niso spreminjala. Imamo 4 delavnice, ki se jih od ponedeljka do petka udeležujejo vsi udeleženci. Duhovno delavnico vsa leta vodijo duhovniki ali laiški teologi kot dar svojega življenjskega časa mnogim, ki iščejo stik z Bogom. Psihološke delavnice so prežete z iskanjem izhoda iz kriznih življenjskih situacij. Udeležba na likovnih in glasbenih delavnicah je lahko vir presenečenja, veselja in navdušenja! Skupine sprejmejo do 15 oseb.
Termini:
* od 8. do 13. julijazakonci;
* od 15. do 20. julijamešana skupina;
* od 22. do 27. julijamešana skupina;
* od 29. julija do 3. avgustamešana skupina;
* od 5. do 10. avgustamešana skupina;
* od 12. do 17. avgustamešana skupina.

Cena: 100 evrov. S seboj prinesite: spalno vrečo ali posteljnino in glasbeni inštrument (če ga igrate).

Prijave: Cvijeta Pahljina, tel.: 070-707-340, e-pošta: cvijeta.pahljina@gmail.com.
DRUGI ORGANIZATORJI
KANČEVCI
* Odmik za ženske z naslovom Moja podoba v Božjem ogledalu bo od 27. do 29. septembra. Vabljene na sproščujoč in rahločuten »odmik za ženske«, namenjen polnjenju »baterij« za vsakdanje obveznosti. Kakšno podobo imam o sami sebi? Kaj verjamem o sebi – kdo sem jaz, kakšna sem, kaj zmorem, kaj pričakujejo od mene, kaj smem …? Včasih je precej laže živeti in po potrebi popravljati svojo samopodobo, če njen odsev pogledamo tudi v Božjem ogledalu. Vodi: dr. Anica Koprivc Prepeluh, zakonska in družinska terapevtka ter teologinja.
Več na FB: Rada sem ženska. Prijave do 20. septembra po e-pošti: radasemzenska@gmail.com.

* Logoterapevtski vikend bo od 6. do 8. decembra. Program je namenjen vsem, ki želijo dati svojemu življenju novo kakovost, sprejeti pomembne odločitve ali razrešiti kakšno osebno stisko. V varnem okolju skupin boste posvetili čas sebi in razmisleku, kako naprej, ter se usmerili na pot odkrivanja novih možnosti in razsežnosti vašega življenja. Možnost osebnega pogovora z voditeljem. Vodi: mag. Martin Lisec.
Prijave po e-pošti: martin.lisec@stopinje.si ali tel.: 040-731-115.

VERŽEJ
Duhovni vikend za ženske vseh starosti in stanov z naslovom Iskana … in nezapuščena bo od 30. avgusta do 1. septembra v Veržeju. Obstaja osrednji del tvojega srca, ki je narejen za Očeta. Za njegovo trdno in nežno ljubezen. Ta del je še vedno tukaj in hrepeni, da bi bila iskana in nezapuščena. Vsaka deklica je ustvarjena, da živi v svetu z Očetom, ki jo brezpogojno ljubi. Tudi tebi želi Bog dati izkušnjo svojega očetovskega srca, da boš v njem okusila, da nisi bila nikoli zapuščena in da te bo vedno iskal.
Informacije in prijave na spletu: www.zivinapolno/zenskanapolno.

ROMANJE V LURD
Slovenci se bomo že štirinajsto leto pridružili UNITALSI iz Gorice na romanju v Lu

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh