Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodnik po duhovnih vajah 2019 za osnovnošolce

Datum: 15. 05. 2019
Ura: /
Trajanje: 15.5.2019 - 30.9.2019
Objava: 15. 05. 2019
Ura: /
Trajanje: 15.5.2019 - 30.9.2019
Oznake: Dogodek
Lokacija: /
Ustavi predvajanje

Vodnik po duhovnih vajah 2019 za osnovnošolce

Vodnik po duhovnih vajah 2019 za osnovnošolce
Duhovno-počitniški programi za osnovnošolce od maja do septembra 2019.


MINORITI
GORCA, PODLEHNIK
Minoriti vabimo na poletne tabore za otroke in mladino, ki bodo v minoritskem samostanu pri Sv. Trojici v Halozah. To je čas novih pustolovščin in izzivov, ko bomo kakšno ušpičili, se igrali, peli, molili, sklepali nova prijateljstva, obhajali mašo, ustvarjali, se veselili …
* Pustolovski tabor za osnovnošolce od 7. do 9. razreda in srednješolce od 24. do 27. junija.
* Tabor 1. triade za osnovnošolce od 1. do 3. razreda od 29. junija do 2. julija;
* Tabor 2. triade za osnovnošolce od 4. do 6. razreda od 4. do 7. julija.

Predviden dar za tabor je 30 evrov. Če kdo ne zmore, naj daruje po svojih zmožnostih. Več informacij in slik najdete na Facebook strani: Tabori Sv. Trojica v Halozah.

Prijave: Metka Rihtar, tel.: 041-757-604; p. Damjan Tikvič, tel.: 031-834-720, e-pošta: trojica.tabori@gmail.com.
FRANČIŠKANI
* Enodnevno (športno) srečanje za ministrante bo v soboto, 8. junija. Lokacija bo znana naknadno. Ministranti se prepoznavamo tudi v športnih preizkušnjah in aktivnem življenju.

* Ministrantski duhovno-počitniški tabor bo od 22. do 25. julija. Lokacija bo znana naknadno. Tabor, ki ni v šotorih, pomaga pri povezovanju ministrantov in spoznavanju kakšne verske oz. duhovne skrivnosti ter aktivnemu preživljanju prostega časa. Namenjeno ministrantkam in ministrantom iz vse Slovenije.

Prijave za oba programa po e-pošti: zanima.me@ofm.si.
KAPUCINI
KANČEVCI
* ADAM 2019 – duhovni tabor s tečajem angleškega jezika za otroke bo od 4. do 10. avgusta. Vodijo: Fani Pečar, br. Matej Nastran, br. Miro Pavšek s profesorji in animatorji. Program: kateheza (v angleščini), ponavljanje in učenje angleščine (razdeljeni po skupinah glede na znanje), delavnice, romanje, kopanje v toplicah. Vse je prežeto še z molitvijo in mašo, oboje v angleščini. Dobrodošli: osnovnošolci kot udeleženci, srednješolci in študentje kot animatorji ter odrasli kot profesorji.

* Družabno srečanje za ministrante bo 8. junija, počitnice za ministrante pa od 10. do 14. avgusta. Vodijo: br. Luka Modic in drugi bratje, odgovorni za ministrante. Informacije pri svojem voditelju ministrantov!

Prijave: Dom duhovnosti Kančevci, tel.: 02/554-11-38 ali 041-840-897, e-pošta: dom.duhovnosti.kancevci@rkc.si. Lepo prosimo, da se prijavljate predvsem pisno, po e-pošti.

Več o programih na spletu: www.kapucini.si/kancevci-2019.
URŠULINKE
SV. DUH PRI ŠKOFJI LOKI
* Delavnice osebnostne in duhovne rasti za deklice od 9. do 12. leta z naslovom Iščem zaklad bodo od 25. do 28. junija in od 14. do 17. julija. Ključni cilji delavnic so odkrivanje lastnega dostojanstva, okrepitev pozitivne samopodobe, sprejemanje lastnega telesa, razvijanje ročnih spretnosti, učenje kuhanja in vstopanje v osebno molitev. Vodi: s. Diana Novak in ekipa uršulink.

* Tečaj osebnostne in duhovne rasti za dekleta od 13. do 16. leta z naslovom Lepa.si bo od 7. do 10. julija, od 14. do 17. julija in od 25. do 28. avgusta. Namenjen je dekletom, ki želijo odkrivati svojo ženskost, darove, se veseliti sebe, razvijati ročne spretnosti, vstopati v osebno molitev in aktivno preživljati prosti čas. Vodi: s. Irena Mohorič in uršulinke.

Informacije in prijave po e-pošti: hisakruha.si@gmail.com, tel.: 041-765-496 ali na spletu: ursulinke.rkc.si/hisa-kruha-dom-duhovnosti.
SALEZIJANCI
ČARNA MAVRICA 2019
Letošnja Čarna mavrica – otroški festival ob sklepu veroučnega leta – bo 1. junija na Rakovniku v Ljubljani. Tema srečanja bo Jezus mi daje moč, s čimer želijo organizatorji otroke in mlade povabiti, da je Jezus tisti prijatelj, ki nam pomaga in vliva upanje v vseh okoliščinah. Skupine naj se prijavijo do 25. maja na: www.rakovnik.si/carna-mavrica.

SAVIO KAMP ZA MINISTRANTE
Savio kamp je namenjen fantom ministrantom od končanega 3. razreda OŠ do končanega 1. letnika SŠ iz vse Slovenije. Prijavijo se lahko posamezniki ali manjše ministrantske skupine. Kamp bo od 10. do 14. avgusta v Dominikovem domu na Pohorju. Prijavite se do 15. julija oz. do zapolnitve prostih mest. Prijave zbiramo samo elektronsko preko spletne prijavnice, ki jo najdete na: www.donbosko.si/saviokamp. Ko nehamo zbirati prijave, boste po elektronski pošti prejeli vse potrebne informacije. Dodatne informacije po e-pošti: kamp.savio@gmail.com.

SMC RAKOVNIK
* Štirje tedni oratorija bodo: od 1. do 5. julija, od 8. do 12. julija, od 15. do 19. julija in od 22. do 26. julija. Gre za najdaljši oratorij v Sloveniji, po številu vseh udeleženih otrok skupaj in animatorjev pa se tudi uvršča na prvo mesto. Rakovnik s svojim ambientom, kjer salezijanci delujejo že čez 100 let, ima vsekakor poseben oratorij. Smo odprti za vse nove »oratorijance« od 4. do 13. leta. Prijave na: rakovnik.si/oratorij.

* Trije tedni počitniškega varstva otrok za otroke od 5. leta naprej bodo: od 29. julija do 2. avgusta, od 5. do 9. avgusta in od 12. do 16. avgusta (15. avgust odpade). Lansko leto smo na pobudo mnogih staršev začeli izvajati tudi počitniško varstvo za otroke v tednih po oratoriju. Za razliko od nabitega programa med oratorijem je počitniško varstvo bolj umirjeno in v manjšem številu ... A zato se nimamo nič manj dobro, saj je več časa za družabne igre, delavnice, ki so bolj individualno zastavljene, in športne igre. Prijave na: rakovnik.si/poletje.

* Športne počitnice za otroke od 1. do 6. razreda OŠ bodo od 19. do 23. avgusta. Za ljubitelje športa imamo poseben teden. Lansko leto smo igrali badminton, namizni tenis, rugby, rokomet, košarko in – seveda – nogomet. Pa plavat smo šli na bazen. Letos ne bo bistveno drugače, le da je animatorska ekipa še bolje pripravljena in se že zdaj veseli tega dinamičnega tedna. Prijave na: rakovnik.si/sportne.pocitnice.

* Biblijaland bo od 26. do 30. avgusta. Sveto pismo je knjiga knjig ... Kaj vse je v njej ... A običajno leži nekje na polici in če jo že odpremo, se kar hitro utrudimo z branjem ... No, v Biblijalandu ni nikoli tako! Tu vlada posebno ozračje. Od jutranje ambientacije do tematske igre – vse se povezuje v lep dnevni komplet doživljanja Svetega pisma. Nič suhoparnosti, vse gre preko različnih dinamik, ki otroke globlje nagovorijo kot pa dolge pridige in dolgočasne razlage. Prijave na: rakovnik.si/smc.

* Popoldanski/večerni treningi košarke (odprte narave) bodo od 26. do 30. avgusta. Kdor bi rad izboljšal svoje znanje košarke, bo na naših popoldanskih/večernih treningih našel pravo mesto zase. Saj veš, tudi Luka Dončič je moral nekje začeti. Z nami bo košarkarski trener, ki bo z vsakim delal individualno, seveda pa ne bomo ostali brez tistega, kar je pri košarki najbolj privlačno – igre. Če si želiš igrati košarke s sebi enakovrednimi igralci, se hitro prijavi. Prijave na: rakovnik.si/pocitniski-trening.

Dodatne informacije o programih po e-pošti: kristina.anzelj@rakovnik.si in rok.kastelic@rakovnik.si.

SMC CELJE
* Oratorij bo med tednom od 1. do 12. julija.
* Počitniško varstvo bo organizirano med tednom od 15. julija do 2. avgusta.

Več na: celje.donbosko.si/smc.

SMC MARIBOR
* Počitniški program za otroke od 1. do 8. razreda OŠ z naslovom Skok v poletje bo od 1. do 5. junija in od 8. do 12. junija v SMC Maribor. Program je vsak dan od 8.30 do 16. ure (jutranje varstvo od 7. ure dalje). Skozi teden ustvarjamo v delavnicah, pojemo in plešemo ter igramo različne igre. V torek gremo s kolesi na bazen (Mariborski otok). V četrtek gremo na izlet: 1. teden paviljon Expano in motorik park (Murska Sobota), 2. teden v Podčetrtek. V petek po 2. tednu je sklepna prireditev za starše ob 16. uri.

* Počitnice z naslovom Poletni užitki, ki bodo od 22. do 26. julija v župnijskem domu v Ankaranu, so namenjene otrokom in mladim od 4. razreda dalje. Pri domu so igrišča, do plaže pa je 10 min hoje.

Več na: maribor.donbosko.si/smc.

ORATORIJ 2019
Oratoriji bodo tudi letos v okrog 300 župnijah po vsej Sloveniji. Točno kje in kdaj, lahko preverite na spletni strani: www.oratorij.net.

ŽELIMLJE
Salezijanci v Želimljem vabijo na duhovne vaje:
* za fante in dekleta od 4. do 7. razreda od 25. do 28. junija;
* za fante in dekleta od 7. do 9. razreda od 29. junija do 2. julija.
Program se vedno začne prvi dan ob 17.30 in sklene zadnji dan okoli 13. ure. Prijave so zgolj elektronske, in sicer na: md.zelimlje.si/prijava-na-duhovne-vaje. Dodatne informacije na: md.zelimlje.si ali po e-pošti: majcnov.dom@zelimlje.si.
ZAVOD MARIANUM VERŽEJ
Ustvarjalni kamp bo od 12. do 16. julija. Teden v naravi, na širjavah prleških ravnic in ustvarjanje z naravnimi materiali – glino, ličjem, slamo. Za dobro razpoloženje bodo poskrbeli animatorji, novo znanje pa nam bodo podali rokodelci. Počitniško razpoloženje bomo popestrili z obiskom Term Banovci, vodnimi igrami in veliko dobre volje. Tudi na molitev ne bomo pozabili. Ustvarjajmo skupaj! Prijave: Ivan Kuhar, e-pošta: center.duo@marianum.si.
HČERE MARIJE POMOČNICE
BLED
Duhovno-počitniški teden za osnovnošolce v Marijinem domu bo od 23. do 28. junija. Počitniški dnevi, preživeti v tkanju prijateljskih vezi, ob lepih vsebinah, v ustvarjalnih delavnicah, igrah, sprehodih, izletu … nam bodo odkrivali, kako vse to lahko živimo z Gospodom in doživljamo veselje srca. Prijave po tel.: 041-811-369 (s. Barbara Poredoš) ali e-pošti: md.bled@gmail.com.

LJUBLJANA, GORNJI TRG
Angleški oratorij bo pri sestrah salezijankah na Gornjem trgu v Ljubljani od 26. do 29. avgusta. Namenjen je otrokom druge in tretje triade OŠ. Večji del programa bo v angleščini. Program vodijo sestre skupaj s sodelavci, z nami bodo tudi animatorji iz tujine. V teku oratorijskih dni bomo bolje spoznali zgodbo o indijanskem misijonarju Frideriku Baragu. Informacije in prijave: s. Mateja Kranjc, tel.: 041-244-532, e-pošta: angleski.oratorij@gmail.com.
ŠOLSKE SESTRE SV. FRANČIŠKA KRISTUSA KRALJA
EDEN, KANJI DOL POD JAVORNIKOM
Vabljeni na tedne duhovnosti za osnovnošolske otroke z naslovom Naš čolnič. Ob zgledu Filipa Terčelja, zavednega Slovenca, duhovnika, vzgojitelja, kulturnega delavca in kandidata za mučenca, se bomo veselili življenja in vsega, kar nam Gospod podarja. Poudarek bo na praktičnem krščanskem življenju, ustvarjalnosti otrok, kulturni in domovinski vzgoji.
1. teden od 23. do 29. junija, vodita: Manca Groznik in Alenka Peternelj;
2. teden od 30. junija do 6. julija, vodita: Manca Groznik in David Kraševec;
3. teden od 7. do 13. julija, vodita: Marija Poklukar in Anže Gorenc;
4. teden od 14. do 20. julija, vodita: Marija Poklukar in Vesna Ahčin;
5. teden od 21. do 27. julija, vodita: Lucija Stopar in Katja Peternelj;
6. teden od 28. julija do 3. avgusta, vodita: Miha Štilec in Marta Legat;
7. teden od 4. do 10. avgusta, vodita: Gabrijel Kavčič in Katarina Cindrič;
8. teden od 11. do 17. avgusta, vodita: Klara Merše in Marta Legat.

Romanje animatorjev z duhovno vsebino – peš iz Šturij (Terčeljev rojstni kraj) v Davčo (kraj Terčeljeve smrti) bo od 19. do 24. avgusta, zahvalni dan za družine pa v soboto, 24. avgusta v Davči.

Prijavnica s podrobnostmi je na spletni strani: eden.rkc.si. Dodatne informacije: s. Rebeka Kenda, e-pošta: prijave.eden@gmail.com ali tel.: 059/388-010, 070-539-526.

REPNJE
Šolske sestre tudi letos pripravljamo gospodinjski tečaj za dekleta 8. in 9. razreda , ki bo od 30. junija do 6. julija v Domu matere Margarete. Tečaj zajema kuhanje, šivanje, nekaj ročnih del in pogovorne večere. Prijave in informacije: s. Veronika Verbič, e-pošta: veronika.verbic@ssfcr.org ali tel.: 041-829-412.
ŠOLSKE SESTRE DE NOTRE DAME
ILIRSKA BISTRICA
Pri Šolskih sestrah de Notre Dame v Domu matere Terezije v Ilirski Bistrici bodo:
* Počitniški dnevi z duhovnim programom in učnimi delavnicami za dekleta: – od 30. junija do 4. julija za dekleta od 5. do 8. razreda OŠ. Vodi: s. Terezija Hostnik z animatorji; – od 7. do 12. julija za dekleta od 7. do 9. razreda OŠ in 1. letnika SŠ. Vodi: s. Martina Radež z animatorji. Informacije in prijave po e-pošti: stefka.bizjak@rkc.si ali tel.: 051-671-757.

* Počitnice za otroke od 2. do 6. razreda bodo v Domu od 16. do 21. julija. Informacije in prijave po e-pošti: ema.hostnik@gmail.com (zadeva: Počitnice za otroke) ali tel.: 031-220-581.
SVETOVNI SLOVENSKI KONGRES
ŠENTPAVEL NA DOLENJSKEM
Svetovni slovenski kongres vabi na poletni 23. tabor slovenskih otrok po svetu, ki je namenjen mladim slovenskim rojakom med 10. in 15. letom starosti, ki živijo zunaj meja Republike Slovenije. Tabor bo od 27. julija do 3. avgusta v bližini Ivančne Gorice. Tokrat ga pripravljamo v sodelovanju s šolo preživetja »Laris Survival School«. Na taboru izboljšujemo znanje slovenščine ter spoznavamo kulturno in naravno dediščino Slovenije. Osrednji namen tabora je krepitev ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika. Pogovorni jezik na taboru je slovenski, toplo dobrodošli pa ste tudi tisti, ki (še) ne govorite ali razumete slovensko.

Prijavnice so na voljo na naši spletni strani: www.slokongres.com. Prijave zbiramo do 20. maja oz. do zapolnitve prostih mest.

Za več informacij smo na voljo po tel.: 00386-1-24-28-552 oz. 011-386-1-24-28-552 (ZDA in Kanada) ali po e-pošti: luka.klopcic@slokongres.com.
KATOLIŠKI DOM PROSVETE SODALITAS
TINJE, AVSTRIJA
* EDV for Kids, ki bo od 14. do 19. julija, je namenjen otrokom od 8. do 10. leta. Na tečaju se bodo otroci učili smiselno uporabljati računalnik. Obravnavali bodo IT-osnove, Word in PowerPoint ter varno uporabo interneta. Vodita: Alina Kofler in Adrian Yeniley.

* English Summer Kids & Teens Camp bo od 28. julija do 2. avgusta. Angleški teden je ponudba za otroke in mlade od 10. do 14. leta. Poleg učenja angleščine na igriv način v majhnih skupinah bo za otroke pripravljen raznolik okvirni program.

* Tabor matematike za mlade z naslovom Matematika je zabavna bo od 25. do 30. avgusta in je namenjen mladim od 10. do 14. leta. Vodita: Christian Urak in Sonja Wutte. Na tečaju se bodo mladi naučili bolje razumeti matematiko in jo uporabljati v vsakdanjiku.

* Slovenski teden za mlade bo od 26. do 30. avgusta in je namenjen otrokom od 10. do 14. leta, ki želijo svoje jezikovno znanje slovenščine v prijetnem dopustniškem ozračju in na igriv način poglobiti in utrditi. Vodi: Veronika Kušej.

Prijave: Katoliški dom prosvete, Proštijska pot 1, A – 9121 Tinje, tel.: 0043- (0)42-39/26-42, e-pošta: office@sodalitas.at, splet: www.sodalitas.at.
SOCIALNA AKADEMIJA
LJUBLJANA
Socialna akademija znova organizira štiritedensko počitniško varstvo z naslovom Jaz, novinar za otroke od 1. do 5. razreda osnovne šole, v okviru katerega bodo mali nadebudneži odkrivali in razvijali svoje talente skozi fotografijo in video ter spoznavali poklic novinarja in različne novinarske zvrsti. Varstvo bo od ponedeljka do petka od 7.30 do 16.30. V tem času bo za otroke organizirano: varstvo, novinarske delavnice, rekreacija, kreativno ustvarjanje, druženje, zabava, igra in prehrana (dve malici in kosilo). Termini: od 1. do 5. julija; od 8. do 12. julija; od 19. do 23. avgusta; od 26. do 30. avgusta. Program bomo izvajali na sedežu Socialne akademije na Tržaški ulici 132 v Ljubljani. Več informacij po e-pošti: prijave@socialna-akademija.si ali na: bit.ly/jaz_novinar.
ŽUPNIJA GRIŽE
ANKARAN
Župnija Griže pripravlja 29. počitnikovanje za otroke z naslovom Počitnice malo drugače: Ankaran 2019, ki bo v dveh skupinah v župnijskem domu v Ankaranu: od 8. do 14. julija in od 14. do 20. julija. Počitnikovanje je namenjeno osnovnošolskim otrokom od 1. do 9. razreda iz vse Slovenije.

LIBOJE
V župnijskem domu v Libojah pripravljamo med 29. julijem in 2. avgustom Oratorij 2019.

Prijavnice za oba programa najdete na spletu: zupnija-grize.rkc.si. Več po tel.: 03/710-01-30 ali 041-625-703, Jožef Planinc.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh