Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prejemnik odličja sv. Cirila in Metoda bo Mirsad Begić

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 09. 03. 2021 / 07:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.03.2021 / 10:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prejemnik odličja sv. Cirila in Metoda bo Mirsad Begić

Prejemnik odličja sv. Cirila in Metoda bo Mirsad Begić

Slovenski škofje določili dan spomina na žrtve epidemije in dan molitve za žrtve spolnih zlorab.

Mirsad Begić bo odličje sv. Cirila in Metoda prejel za življenjsko delo, sploh na področju krščanske sakralne umetnosti. FOTO: Ksenja Hočevar



Na ponedeljkovi spletni 121. redni seji Slovenske škofovske konference (SŠK) so škofje pozdravili imenovanje novega celjskega škofa msgr. dr. Maksimilijana Matjaža in mu pri njegovem odgovornem delu zaželeli obilje Božjega blagoslova.

Navodila za obhajanje velikega tedna

Kot je pojasnil generalni tajnik SŠK dr. Tadej Strehovec, so škofje nato obravnavali navodila za obhajanje velikega tedna in praznika velike noči, ki bodo objavljena v prihodnjih dneh, glede na epidemiološko sliko pa lahko še naknadno deloma prilagojena.

Prejem zakramentov se lahko odloži

Škofje so župnike pooblastili, naj vsak za svojo župnijo sprejmejo odločitev, ali so veroučenci ustrezno pripravljeni za prejem zakramentov. Če zaradi epidemije priprava otrok ne bi bila mogoča, se lahko prejem zakramentov odloži.

Dan spomina in dan molitve

Prihodnjo nedeljo, 14. marca 2021, bo po odločitvi slovenskih škofov molitveni dan spomina na vse žrtve epidemije novega koronavirusa, v petek, 26. marca, pa dan molitve za žrtve spolnih zlorab. V ta namen bodo duhovniki in verniki prejeli posebno molitev papeške komisije za zaščito mladoletnih.

Odlikovanje Mirsadu Begiću

Ob koncu seje so škofje sklenili odličje sv. Cirila in Metoda, najvišje odlikovanje Cerkve na Slovenskem, podeliti priznanemu akademskemu kiparju Mirsadu Begiću za njegovo življenjsko delo, sploh na področju krščanske sakralne umetnosti.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh