Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče septembra na Madžarsko?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 02. 2020 / 11:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2020 / 06:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče septembra na Madžarsko?

Budimpešta letos gosti svetovni evharistični kongres; predsednik Ader papeža tudi uradno povabil k udeležbi.

Foto: Vatican Media

Papež Frančišek je minuli konec tedna v avdienco sprejel madžarskega predsednika Janosa Aderja. Kot je poročal avstrijski Kathpress, je predsednik Ader ob tej priložnosti svetega očeta znova povabil na obisk v Budimpešto, kjer v letošnjem septembru prirejajo svetovni evharistični kongres Katoliške cerkve. Madžarska škofovska konferenca in tamkajšnja vlada sta papeža že pred časom uradno povabili, naj se udeleži velikega mednarodnega cerkvenega dogodka v madžarski prestolnici. Vrstijo se ugibanja, ali se bo papež kongresa lahko osebno udeležil.

Kot so sporočili iz Vatikana, se je Ader v Vatikanu srečal tudi z državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom, povod za obisk pa je bila 30. obletnica vnovične vzpostavitve diplomatskih odnosov med Madžarsko in Svetim sedežem. Sogovornika sta razpravljala tudi o družbeni pravičnosti, spodbujanju družine, ohranjanju stvarstva in prihodnosti Evrope.

52. svetovni evharistični kongres Katoliške cerkve prirejajo med 13. in 20. septembrom v Budimpešti. Organizacijske priprave za množični dogodek so v polnem teku. Poleg mestnega stadiona in trgov bo osrednje prizorišče bogoslužij, katehez, razstav in koncertov tudi tamkajšnji sejemski prostor »Hungexpo«.

Na enotedensko prireditev, ki naj bi spodbudila in poglobila razumevanje in češčenje zakramenta svete evharistije v Cerkvi so se že prijavili številni udeleženci z vsega sveta. Budimpešta omenjeni kongres gosti že drugič, prvič so se v madžarski prestolnici v ta namen zbrali leta 1938. Množična prireditev je na vrsti vsake štiri leta.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh