Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Zgodovina

Časi tesnobe in upanja


Zgodovina

Časi tesnobe in upanja

Marko Kremžar

24,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Časi tesnobe in upanja
Časi tesnobe in upanja
24,00€

Lastnosti

Koda: 9789612227302
Spremna beseda: Matija Ogrin
Založba: Družina
Zbirka: Čas in ljudje
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2008
Število strani: 312
Vezava: trda
Mere: 140x205mm

O izdelku


Knjiga govori o eni izmed tisočerih življenskih niti, iz katerih je stkana epopeja slovenske politične emigracije. O eni od niti, ki se, speljana prek koroških hribov, prek oceana v argentinska prostranstva - ni pretrgala. Marko Kremžar avtor knjige, v omenjeni knjigi nadaljuje svojo spominsko pripoved (knjiga Leto brez sonca - Družina 2002). Osvetli, kako je tekla nit njegove usode, od srečanja s staršema in teto skupaj odpravijo v neznano, stran od doma, ki ga ni več. Trije stari ljudje in mladenič, ki je za las ubežal smrti. Kdo bi ne videl dramatične napetosti, ki oživlja to situacijo. Napetost se stopnjuje ob končnem slovesu od stare celine in doseže vrh, ko mladenič in trojica prispejo v tujo, neznano deželo. Lok napetosti se potem postopoma izteka v harmonično izravnavo, ko

mladi Kremžar premaguje zunanje ovire, se v tem svetu uveljavi in s tem po dolgih vzpostavi svoj nekdanji duševni horizont.


Knjiga je namenjena ljudem, ki si želijo pobližje spoznati življenje ljudi, ki so ušli smrti v svoji rodni domovini, še posebej o njihovem drugem delu življenja, ki se je začel z iskanjem njihove druge domovine.

Nazaj na vrh