Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€ prejmete brezplačno knjigo z naslovom Kot v Nazaretu, avtorja Renéja Voillaumea. Nakupujte tukaj.

Zapri
Iskanje
Proza

Dekle v jezeru


Proza

Dekle v jezeru

Egyd Gstättner

Na Koroškem imamo Vrbsko jezero. Na njegovem dnu naj bi po izročilu ležali predalpska Atlantida in zala črnolasa ljudska pesnica. Več
7,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Dekle v jezeru
Dekle v jezeru
7,90€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9783708603070
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Število strani: 134
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 130 x 205
Ikona seznama ISBN: 978-3-7086-0307-0

O izdelku

Na Koroškem imamo krajevne napise. Na Koroškem imamo tudi Vrbsko jezero. Na njegovem dnu naj bi po izročilu ležali predalpska Atlantida in zala črnolasa ljudska pesnica.

Slednja zanima pri pisanju zablokiranega pisatelja, ki kot ozdraveli bolnik na srcu nenehno obkroža jezero. Peripatetik si z žičnega osla z zameglenim pogledom zaradi nikotinskega odvajanja in plinastega trebuha ogleduje divjo Koroško, kjer se Avstrija in predvsem avstrijska Koroška predstavljata v svoji najbolj nemoralni obliki: od turizma nori župani, GTI-jevski primitivci, trgovinske blagajničarke s pravopisnimi slabostmi. Omenjena ljudska pesnica, ki s svojo edino koroško himno v molu velja za pramater karantanske književnosti, je vozečemu se pesniku pri tem enako pozorna poslušalka kakor Olimpija Natanaelu (v Hoffmannovem "Zaspančku").

Gstättnerjeva pripoved je postskriptum trilogije "Brezdelneži na jugu" (Die Nichtstuer im Süden) in je izšla v zbirki Austriaca.

Podobni izdelek

24,90€ Poglej izdelek: Mesarjeva mandragora

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh