Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Proza

Na polju milosti


Proza

Na polju milosti

Tessa Afshar

Na zapuščeni njivi je vzklila ljubezen. Več
16,90€ 19,90€ Najboljša cena v 30 dneh: 16,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Na polju milosti
Na polju milosti
16,90€

Lastnosti

Koda: 9789610402602
Avtor: Tessa Afshar
Avtor prevoda: Irena Modrijan
Založba: Družina
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2016
Število strani: 304
Vezava: mehka
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-0260-2

O izdelku

NA ZAPUŠČENI NJIVI JE VZKLILA LJUBEZEN

Ko ji umreta mož in tast, obubožana in osamljena Ruta zapusti svoj kraj in se odpravi za svojo ljubljeno taščo Naomi, da bi ji pomagala obnoviti njen dom v Izraelu. V tuji deželi si lahko pomaga le z močjo volje in ljubeznivostjo srca. V njeni revščini ji ne preostane drugega, kot da pobira drobna zrna, ki jih puščajo žanjci na ječmenovih poljih. Ti jo nadlegujejo in preganjajo, a lastnik zemlje jo pozorno opazuje. Zavzame se zanjo, se z njo pogovarja, ji prinaša hrano. Boaz si dopoveduje, da je njegova naklonjenost Ruti poplačilo za njeno ljubezen in skrb, ki ju je pokazala do njegove sorodnice Naomi. Vendar ima njegovo srce druge razloge.

NADVSE NEŽEN LJUBEZENSKI ROMAN

Roman temelji na vsebini Rutine knjige v Stari zavezi. Ta pripoveduje o Rutini zvestobi, skrbnosti in ljubeznivosti, za kar prejme največji Božji blagoslov. V tuji deželi najde ljubečega moža in mu rodi sina ter tako postane del velike zgodovine odrešenja. Ruta in Boaz sta namreč kot prednika kralja Davida zapisana v Jezusovem rodovniku na začetku Matejevega evangelija.

Tessa Afshar se je rodila v Iranu v muslimanski družini. Ko so se njeni starši ločili, se je pri štirinajstih letih preselila v Anglijo. Študij je nadaljevala v ZDA, ki so kasneje postale tudi njen dom. Pri dvajsetih se je spreobrnila v krščanstvo in študirala teologijo. Svoje znanje zdaj uporablja kot voditeljica bibličnih skupin za ženske. V slovenščini je že izšel njen roman o Rahabi in padcu Jerihe Dragulj v pesku.

Za poslušanje zvočne knjige kliknite tukaj.

Podobni izdelek

Žeja
Proza
17,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh