Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Proza

Nilski dragulj


Proza

Nilski dragulj

Tessa Afshar

Spoznali bomo mlado Chariline, ki je potomka prebivalcev nubijskega kraljestva Kuš, in njeno dolgo potovanje v Rim v iskanju svojega očeta. Več
19,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Nilski dragulj
Nilski dragulj
19,90€

Lastnosti

Koda: 9789610409045
Avtor: Tessa Afshar
Avtor prevoda: Irena Modrijan
Založba: Družina
Leto izdaje: 2022
Število strani: 344
Vezava: mehka
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-0904-5

O izdelku

Deveta uspešnica priljubljene pisateljice o svetopisemskih ženskah. Tokrat bomo spoznali mlado Chariline, ki je potomka prebivalcev nubijskega kraljestva Kuš, in njeno dolgo potovanje v Rim v iskanju svojega očeta.

Chariline je že ob rojstvu zaznamovala izguba obeh staršev. Mati je umrla pri porodu, o domnevno pokojnem očetu pa ve le to, da je bil Kušit, o čemer priča tudi njena temna polt. Ko po naključju izve, da naj bi bil oče v resnici še vedno živ, je odločena narediti vse, da bi odkrila, kdo je. Edina obetavna sled vodi v Rim in tako Chariline po spletu naključij kot slepa potnica pristane na ladji trgovca Tea, ki smo ga srečali že v romanih Tatica iz Korinta in Hči RimaTa je sprva ogorčen, nato pa ga zgodba mlade ženske tako gane, da se jo odloči spremljati in ji pomagati pri iskanju očeta – sploh zato, ker postaja vse bolj očitno, da se je med svojim poizvedovanjem spravila v smrtno nevarnost. Še ena rahločutna pripoved mojstrice svetopisemskega leposlovja, ki nas znova opominja na odrešujočo moč ljubezni in dragocenost družinskih vezi.


Odlomek iz knjige

Zazrl se je v daljavo. »Dan za dnem se je svet kot prej vrtel okoli mene. A v svojem življenju sem prišel do konca sveta . Sveta sanj. Sveta upanja. Sveta pripadnosti. Vse okrog mene se je zrušilo. In v teh ruševinah sem potreboval ta Božji vse dni .

Moral sem se naučiti, da Jezus nikoli ne zapusti. Ne odide. Ne odhaja in ne zapušča. Vedno je vreden zaupanja. Ko te ljudje, ki jih imaš rad, pustijo na cedilu, te on ne. Ne zapusti te. S teboj je. Vse dni.

To sem se naučil v tistem mračnem času, Chariline. Čeprav nisem imel ne matere ne očeta, čeprav se mi ni izpolnila srčna želja, nikoli nisem bil sam. Morda nimaš brata ali sestre. Ne vem, ali boš kdaj našla očeta. Nekaj pa vem. Ker lahko Boga imenuješ Abba, Oče      , nikoli nisi sama. Tvoj zemeljski oče te je morda zapustil. Morda je to storil namenoma. Tvoj nebeški Oče te ne bo. Vse dni bo ostal s teboj. In ko je on s teboj, imaš polnost veselja, globok mir, naklonjenost in milost.«

O avtorici:

Tessa Afshar se je rodila v Iranu v muslimanski družini. Ko so se njeni starši ločili, se je pri 14. letih preselila v Anglijo. Študij je pozneje nadaljevala v Ameriki, ki je postal tudi njen dom. Pri dvajsetih se je spreobrnila v krščanstvo in študirala teologijo. Svoje znanje zdaj uporablja kot voditeljica bibličnih skupin za ženske v svoji skupnosti.

Podobni izdelek

Akcija
Kruh močnih
Proza
19,90€ 16,90€
Akcija
Na polju milosti
Proza
19,90€ 16,90€
Akcija
Kraj tišine
Proza
19,90€ 16,90€
Hči Rima
Proza
19,90€
Akcija
Pravi zaklad
Proza
19,90€ 16,90€
Akcija
Zaklad rubinov
Proza
19,90€ 16,90€
Akcija
Dragulj v pesku
Proza
19,90€ 16,90€
Akcija
Tatica iz Korinta
Proza
19,90€ 16,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh