Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Navdih za ustvarjalnost

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 17. 06. 2022 / 09:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2022 / 09:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Navdih za ustvarjalnost
Mojca Purger. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Navdih za ustvarjalnost

Še vedno se čudim dejstvu, da se lahko v človeškem telesu stke novi nekdo: zapleteno majhno bitjece s čisto svojo neumrljivo dušo. Je lahko še kaj bolj ustvarjalnega?

Pravijo, da smo pri ustvarjanju podobni Bogu, saj je on iz nič ustvaril svet in vse, kar je na njem. Kadar umetnik sledi svojemu navdihu, so umetniška dela nekaj presežnega, zato lahko navdihnejo tudi nas – vsakega na svoj način. Ena od pisateljic, ki navdihuje številne Slovenke in Slovence, je Tessa Afshar, ameriška pisateljica iranskega rodu, ki navdih za svoje romane črpa iz Svetega pisma in iz lastne izkušnje Boga. Pri Družini je izšel že njen deveti roman Nilski dragulj, o katerem pišemo v tej številki, njen prvi Dragulj v pesku pa je doživel že četrti ponatis.

Se sprašujete, zakaj ima Tessa rada dragulje? Tessa pravi, da je vsak človek v Božjih očeh neizmerno ljubljen in dragocen. Izbranec. Kralj in Božji otrok. Tega dostojanstva ne more uničiti niti greh, s katerim ljudje zaznamujemo svojo dušo. Tako kot je dragulj še vedno enako vreden, tudi če je umazan. To je Tessina življenjska izkušnja, ki jo predaja tudi svojim bralcem. V svojih knjigah nam govori, naj se v svojem življenju osredotočimo na Božji glas, ki nam govori, da smo neizmerno ljubljeni.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh