Zapri
Iskanje

Navdih za ustvarjalnost

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 17. 06. 2022 / 09:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2022 / 09:24
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Navdih za ustvarjalnost

Navdih za ustvarjalnost
Mojca Purger. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Še vedno se čudim dejstvu, da se lahko v človeškem telesu stke novi nekdo: zapleteno majhno bitjece s čisto svojo neumrljivo dušo. Je lahko še kaj bolj ustvarjalnega?

Pravijo, da smo pri ustvarjanju podobni Bogu, saj je on iz nič ustvaril svet in vse, kar je na njem. Kadar umetnik sledi svojemu navdihu, so umetniška dela nekaj presežnega, zato lahko navdihnejo tudi nas – vsakega na svoj način. Ena od pisateljic, ki navdihuje številne Slovenke in Slovence, je Tessa Afshar, ameriška pisateljica iranskega rodu, ki navdih za svoje romane črpa iz Svetega pisma in iz lastne izkušnje Boga. Pri Družini je izšel že njen deveti roman Nilski dragulj, o katerem pišemo v tej številki, njen prvi Dragulj v pesku pa je doživel že četrti ponatis.

Se sprašujete, zakaj ima Tessa rada dragulje? Tessa pravi, da je vsak človek v Božjih očeh neizmerno ljubljen in dragocen. Izbranec. Kralj in Božji otrok. Tega dostojanstva ne more uničiti niti greh, s katerim ljudje zaznamujemo svojo dušo. Tako kot je dragulj še vedno enako vreden, tudi če je umazan. To je Tessina življenjska izkušnja, ki jo predaja tudi svojim bralcem. V svojih knjigah nam govori, naj se v svojem življenju osredotočimo na Božji glas, ki nam govori, da smo neizmerno ljubljeni.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh