Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drevi pogovor o preizkušanih ženskah v Svetem pismu

Za vas piše:
M. M.
Objava: 07. 06. 2022 / 13:40
Oznake: Dogodek, Knjiga
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2022 / 13:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Drevi pogovor o preizkušanih ženskah v Svetem pismu
Ena od dveh gostij večera bo Helena Rozman.

Drevi pogovor o preizkušanih ženskah v Svetem pismu

V galeriji Družina na Krekovem trgu v Ljubljani bo drevi ob 19. uri pogovorni večer o preizkušanih ženskah v Svetem pismu. Ta bo potekal ob izidu novega romana Tesse Afshar Nilski dragulj.

Nilski dragulj je že deveta uspešnica priljubljene pisateljice o svetopisemskih ženskah. V romanu je tokrat v ospredju mlada Chariline, ki je potomka prebivalcev nubijskega kraljestva Kuš, in njeno dolgo potovanje v Rim v iskanju svojega očeta.

V iskanju očeta

Chariline je že ob rojstvu zaznamovala izguba obeh staršev. Mati je umrla pri porodu, o domnevno pokojnem očetu pa ve le to, da je bil Kušit, o čemer priča tudi njena temna polt. Ko po naključju izve, da naj bi bil oče v resnici še vedno živ, je odločena narediti vse, da bi odkrila, kdo je. Edina obetavna sled vodi v Rim in tako Chariline po spletu naključij kot slepa potnica pristane na ladji trgovca Tea, ki smo ga srečali že v romanih Tatica iz Korinta in Hči Rima, so zapisali v knjižnem uredništvu Družine

Z gostjama, Heleno Rozman in Hano Strajnar, se bo pogovarjal vodja knjižnega uredništva na Družini David Ahačič.

O avtorici

Tessa Afshar se je rodila v Iranu v muslimanski družini. Ko so se njeni starši ločili, se je pri 14. letih preselila v Anglijo. Študij je pozneje nadaljevala v Ameriki, kjer si je ustvarila dom. Pri dvajsetih se je spreobrnila v krščanstvo in študirala teologijo. Svoje znanje zdaj uporablja kot voditeljica bibličnih skupin za ženske v svoji skupnosti.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh