Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kraj tišine ali Bog je vedno z nami

Objava: 02. 02. 2018 / 09:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.02.2018 / 07:58
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kraj tišine ali Bog je vedno z nami

Izšel je že peti roman priljubljene avtorice Tesse Afshar, tokrat temelji na Novi zavezi.
Pisateljica romana Kraj tišine Tessa Afshar je tokrat zgodbo postavila v novo zavezo, ko je med ljudmi živel Jezus. Glavna junakinja, rosno mlada Eliana, je bila priča smrti bratca Jožefa, za katero se je počutila krivo. Dogodek je popolnoma spremenil njeno življenje. Kljub kasnejšemu poklicnemu uspehu je bilo njeno življenje uničeno in o sreči je lahko le sanjala. Krivda zaradi bratove smrti je usodno zaznamovala tudi odnos z njeno veliko ljubeznijo, Etanom.

Roman je privlačna in vznemirljiva zgodba o trpljenju in življenjskih bitkah ženske iz 1. stoletja, ki z Jezusom prinaša tudi upanje, ki je enako živo danes, kot je bilo v njenem času. Zgodba vas bo zelo prevzela in se vas močno dotaknila. Ganjeni boste, polni navdiha in spodbude.

Posebnost tega romana je, da v njem nastopa tudi Jezus, ki s svojo močjo preokrene Elianino žalostno zgodbo. Srečanje z njim, ki je izpričano tudi v 9. poglavju Matejevega evangelija, je krona te pripovedi.

Oklepanje kot ovira Božji volji

Eliana je izgubila skoraj vse, kar si lahko človek v življenju lasti. Ostala sta ji le iztrošeno, nečisto telo in borno životarjenje v družbi zveste prijateljice. Bog je dopustil, da jo je življenje zelo preizkušalo.

Človek se po naravi zelo rad oklepa stvari, ljudi in prepričanj. Včasih mu je to lahko tudi v napoto. Če se nečesa zelo oklepa, Bog pa je zanj pripravil nekaj drugega in je njegova volja drugačna od naše, nam boljše teže nakloni, ker spoštuje našo svobodno voljo. Včasih se strahovi v našem življenju preveč razbohotijo, kar ni Božja volja. In včasih nam Bog ravno tisto, kar nas ovira, odvzame, da bi laže videli njegovo voljo in bistveno v življenju. Tedaj ga sprašujemo: zakaj? Svet se nam poruši, življenje se spremeni. Čeprav mi ne vemo, zakaj je tako, Bog ve. Tudi svetopisemskemu Jobu je vzel vse in še več, a ker se njegova vera ni omajala, mu je po preizkušnji naklonil še večje bogastvo.

Jezus je rekel: »Laže gre kamela skozi šivankino uho, kakor bogataš pride v Božje kraljestvo« (Mt 19,24). Od Boga nas ne oddaljuje samo bogastvo, ampak vse, kar postavimo pred njega. Če Bog ni na prvem mestu, so prioritete pomešane. Če pa je Bog na prvem mestu, se vse drugo samo postavi na pravo mesto. V veri se je torej dobro oklepati le Boga, ki nam drugo navrže.

Nesrečno naključje ali Božja roka?

Preprosti pik čebele je Eliani spremenil svet. Spoznala je silno moč krivde, spoznala je trdoto očetovega srca, spoznala je, da nikdar ne bo več tako, kot je bilo. Njeno življenje je zaradi nesrečnega naključja ubralo nepričakovano pot.

Eliana kar ni mogla dojeti grozovitih posledic preprostega pika in ni vedela, da lahko Božja roka vsa »naključja« spremeni v nekaj čudovitega, če sploh lahko govorimo o naključjih. Vsemogočni Bog ima kljub svobodni človekovi volji vse niti v svojih rokah in zna vse obrniti v dobro. In tako se je tudi zgodilo, vendar je Eliana pred tem doživela še mnogo stisk in bila deležna velikega trpljenja.

Celoten članek preberite v tiskani Družini.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh