Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Proza

Skriti princ


Novo
Proza

Skriti princ

Tessa Afshar

Keren, hči judovskih ujetnikov v Babilonu, se zaposli v Danielovi hiši, da bi svoji družini omogočila preživetje. Več
22,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Skriti princ
Skriti princ
22,90€

Lastnosti

Koda: 9789610410027
Avtor: Tessa Afshar
Avtor prevoda: Irena Modrijan
Založba: Družina
Leto izdaje: 2023
Število strani: 336
Vezava: mehka
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-1002-7

O izdelku

Keren, hči judovskih ujetnikov v Babilonu, se zaposli v Danielovi hiši, da bi svoji družini omogočila preživetje. Zaradi svoje nadarjenosti in zahvaljujoč dedovi vzgoji postane gospodarjeva osebna pisarka, kmalu pa se prične celo šolati ter učiti mečevanja skupaj z njegovimi sinovi in njihovim najbližjim prijateljem Jaredom. Potem ko v njeno življenje usodno poseže tragična nesreča, pa se nenadoma znajde v tuji deželi s skrivnostno nalogo: nuditi mlademu pastirčku plemiško izobrazbo. Ko se izkaže, kdo je pastirček v resnici, se Keren zave, da ga je treba obvarovati za vsako ceno – saj od nje morda ni odvisno le dečkovo življenje, temveč tudi usoda njenega ljudstva.


O avtorici: 

Tessa Afshar se  je rodila v Iranu v muslimanski družini. Ko so se njeni starši ločili, se je pri štirinajstih letih preselila v Anglijo. Študij je nadaljevala v ZDA, ki so kasneje postale tudi njen dom. Pri dvajsetih se je spreobrnila v krščanstvo in študirala teologijo. Svoje znanje zdaj uporablja kot voditeljica bibličnih skupin za ženske. 


Odlomek iz knjige:

Daniel se je naslonil na svojo sprehajalno palico. »Hotel sem, da ga vidiš in si ga vtisneš v srce. Zdaj boš lahko razumela, kaj je Bog mislil, ko je dal obljubo: Njihovo življenje je kakor obilno namakan vrt, onemoglost se jih ne loti več. Kadar boš po čem koprnela ali boš utrujena, ko te bo mikalo, da bi obupala, pomisli na ta vrt. Na ta namakani vrt. Kajti to je Gospodova obljuba tebi, Keren. Nekega dne bo to tvoje življenje, čeprav zdaj živiš kot izgnanka.«

Počasi sem se zavrtela v krogu in se razgledovala, nisem si toliko skušala zapomniti nesporne lepote tistega vrta kot neverjetno dejstvo, da je sploh obstajal. Vrt v sušni deželi. Zeleni griči na strehi. Voda, ki je tekla navzgor namesto navzdol. Rože, ki so cvetele, kjer bi morali ležati le tramovi in opeke. To je bila Božja obljuba. Nobena suha zemlja ni mogla zadržati njegove roke. Čeprav sem bila izgnanka, je name čakal vrt.

Podobni izdelek

Hči Rima
Proza
19,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh