Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov svetopisemski roman Tesse Afshar o času preroka Daniela

Za vas piše:
Lara Vurnik
Objava: 01. 07. 2023 / 12:21
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2023 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nov svetopisemski roman Tesse Afshar o času preroka Daniela
Deveti roman Tesse Afshar nosi naslov Skriti princ. FOTO: A. P.

Nov svetopisemski roman Tesse Afshar o času preroka Daniela

Izšel je Skriti princ, deseti, najnovejši roman Tesse Afshar

Poletje je končno tukaj in marsikdo med nami se ga veseli tudi zaradi prostih uric, ki jih lahko namenimo dobrim knjigam. Imate še kaj prostora na seznamu počitniškega branja? Potem na njem nikakor ne sme manjkati Skriti princ. Povsem razumljivo je, da se v vročih dneh po navadi najbolj prileže kaj lahkotnega in napetega, vendar to še zdaleč ne pomeni, da ne more biti hkrati tudi duhovno bogato. Knjige Tesse Afshar nam zagotavljajo vse to.

Knjigo Skriti princ lahko naročite TUKAJ.

Pred kratkim je pri založbi Družina v slovenskem prevodu Irene Modrijan izšel že deseti roman priljubljene pisateljice, ki je bralce po vsem svetu osvojila s tenkočutno literarno obravnavo svetopisemskih zgodb in oseb. Tessa Afshar se je rodila v muslimanski družini v Iranu, kasneje pa se je preselila v Anglijo in nato v ZDA, se pri dvajsetih letih spreobrnila v krščanstvo in na univerzi Yale magistrirala iz teologije. Piše tako »pravo« svetopisemsko leposlovje kot tudi zgodovinsko-ljubezenske romane, ki se dogajajo v svetopisemskem času in okolju – v slednjih si lahko privošči nekaj več umetniške svobode, vendar nikdar za ceno globoke duhovne sporočilnosti. Slovenci smo avtorico spoznali leta 2015 z romanom Dragulj v pesku, pripovedjo o Rahábi. Od tedaj nas skoraj vsako leto očara z novo zgodbo, polno vznemirljivih zapletov, globoke vere in navdihujočih notranjih ozdravljenj.

Zgodba o usodi, ljubezni in odpuščanju

»Skrito« sporočilo Skritega princa je, da ima Bog poseben načrt za čisto vsako življenje, tudi naše, čeprav se kdaj čutimo povsem izgubljene. Odvija se v 6. stoletju pr. Kr., v času vladavine kralja Nebukadnezarja II. in ujetništva Judov v Babilonu. Glavna junakinja je tokrat Keren, hči judovskih izgnancev, ki se zaposli v hiši preroka Daniela, da bi finančno pomagala svoji družini. Nihče pa ne pričakuje, da bo mlada služabnica tako izkušena v pisanju, zahvaljujoč dedu, ki jo je izučil svoje obrti. Nadarjeno dekle kmalu postane Danielova osebna pisarka in se celo šola ter uči mečevanja skupaj z njegovimi sinovi. Tako se zbliža tudi z njihovim družinskim prijateljem Jaredom, vendar ju kmalu po tem, ko prične njuno prijateljstvo zoreti v nekaj več, loči tragičen dogodek. Keren mora zapustiti Babilon in tako se znajde v povsem tuji deželi z nenavadno novo zadolžitvijo: poučevati mladega pastirčka o vsem, kar se učijo plemiški sinovi.

In potem?

Sledijo seveda intrige, preizkušnje in pustolovščine, vredne ene največjih mojstric »svetopisemskega žanra«. Vseeno vam ne smemo izdati vsega, saj pripoved spada med tiste, ki jih preberemo z večjim užitkom, če o njih vemo čim manj. Razveseli pa vas lahko novica, da se zgodba osrednjih likov, ki vam bodo gotovo prirasli k srcu, ne zaključi na zadnji strani. Avtorica že pridno piše nadaljevanje, ki naj bi izšlo v začetku letošnje jeseni, kmalu za tem pa ga zanesljivo lahko pričakujete tudi v slovenščini.

Kupi v trgovini

Novo
Skriti princ
Proza
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh