Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Proza

Kot dih

Ferzan Özpetek

Čustveni triler o dveh sestrah, razpet med Rimom in Carigradom. Več
24,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Kot dih
Kot dih
24,90€

Lastnosti

Koda: 9789619525784
Avtor prevoda: Jerca Kos
Založba: Vida
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2021
Število strani: 152
Vezava: mehka z zavihki
ISBN: 978-961-952-57-84

O izdelku

Čustveni triler o dveh sestrah, razpet med Rimom in Carigradom. Sedanjost se meša s preteklostjo in pripoveduje o moči življenja, ki nas sili v odločitve, iz katerih se nikoli ne vrnemo.

Na čisto običajno nedeljsko dopoldne se mlad par, Sergio in Giovanna, pripravlja na prihod prijateljev na kosilo. Naenkrat ju pred vrati preseneti neznanka, ki je pred mnogimi leti živela v njunem stanovanju. Njen pogled izgubljeno tava naokoli, kot da bi nekoga iskala, zato jo povabita noter.

Ime ji je Elsa Corti. V torbi, ki jo stiska k prsim, skriva sveženj starih pisem iz Carigrada. Nihče jih še ni prebral, v njih pa med anekdotami o pustolovskem življenju in izpovedmi, polnimi nostalgije, razodene strašno skrivnost. Na videz nepomembna preteklost ponovno vdre v sedanjost in razburka monotono življenje Sergia, Giovanne in njunih prijateljev.

Zgodba ni običajen triler, v katerem bi lovili morilca, se ukvarjali s hudimi zločini in skrivnostnimi dogodki. Je izredno lepo napisana zgodba o življenjih različnih ljudi, ki skrivajo vsak svoje skrivnosti in temne plati svoje osebnosti. Izredno zanimivo je prepletanje zgodbe iz sedanjosti in zgodbe, ki jo izvemo iz pisem. Pripoved o življenju v Carigradu me v nekaterih pogledih spominja na zgodbo Evelyn Hugo, saj pripoveduje glamurozno zgodbo fatalne ženske iz drugačnih časov in krajev. Zgodba bo zagotovo všeč vsem, ki imate radi Orient, opise Turških krajev in običajev. Poleg tega nam zgodba daje ogromno priložnosti za razmislek o lastnih občutkih, zvestobi, o tem kako dobro poznamo ljudi okrog sebe, nenazadnje tudi same sebe in svoje meje. Daje nam razmislek o krivdi in odgovornosti. O rešitvi in pahnjenosti v nove brezizhodne situacije. Predvsem pa o zaupanju v ljudi, ki so nam najbližje. Kratka knjižica, ki bo na vas zagotovo naredila vtis.

Ajda Lalić (Ajda naklada, 4. 12. 2021)

Poznamo človeka, s katerim živimo in si delimo dobro in slabo? V ozadju gre samo za ljubezen, ki je ne moremo izsiliti. Smo pa v imenu ljubezni pripravljeni storiti marsikatero norost. Ampak tudi če se petdeset let ne vidimo, tudi če nikoli ne spregovorimo, je ljubezen, če je, tako trdna, da je ne more razdreti prav nihče. Če je to drugim prav ali ne. Čustveno napeta zgodba, ki nas popelje skozi življenja nekaj ljudi. Še enkrat se izkaže, da nič ni tako, kot se zdi na prvi pogled.

Nina Jamar (Občinska knjižnica Jesenice)

Podobni izdelek

Nadarjeni gospod Varg
Proza
17,99€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh