Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Zgodovina

Fašizem in Slovenci


Zgodovina

Fašizem in Slovenci

Jože Dežman

Pošlji povpraševanje

Na zalogi le še nekaj izdelkov. Pred oddajo naročila prosimo, da preverite zalogo po telefonu: 01/360-28-28 ali e-pošti: narocila@druzina.si


Lastnosti

Koda: 978-3-7086-0483-1
Avtor: Jože Dežman
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2009
Število strani: 216
Vezava: brošura
Mere: 190 x 300 mm

O izdelku

Knjiga „Fašizem in Slovenci. Izbrane podobe“ je knjiga k istoimenski razstavi v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani. Predstavlja izbor likovnih del, fotografij in življenjskih zgodb Slovencev, ki so bili zaprti v italijanskih taboriščih med drugo svetovno vojno, ali pa so na drug način postali žrtve totalitarnega sistema, ki ga je uveljavljal italijanski fašizem med drugo svetovno vojno v Sloveniji.
Pomemben del knjige sta dve zbirki podatkov o žrtvah, ki jih je povzročil fašizem. Iz študije z naslovom Smrtne žrtve med prebivalstvom na območju Republike Slovenije med drugo svetovno vojno in po njej, ki ga je pripravil Inštitut za novejšo zgodovino, je znanih 6286 imen smrtnih žrtev, ki jih je povzročilo delovanje italijanskega fašizma na območju Slovenije od 6. aprila 1941 do 8. septembra 1943.
Nataša Remec iz Goriškega muzeja pa je zbrala prvi osnutek popisa vojakov slovenskega rodu, ki so izgubili življenje kot mobiliziranci v italijansko vojsko od 10. junija 1940 do 8. septembra 1943.

Podobni izdelek

Slovenija upanja
Zgodovina
10,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh