Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Molitveniki

Hvalnica vesolja

Pierre Teilhard de Chardin

Pošlji povpraševanje

Na zalogi le še nekaj izdelkov. Pred oddajo naročila prosimo, da preverite zalogo po telefonu: 01/360-28-28 ali e-pošti: narocila@druzina.si


Lastnosti

Koda:
Založba: Založba Dravlje
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2008
Število strani: 117
Vezava: Mehka vezava
Mere: 105x200mm

O izdelku

Pierre Teilhard de Chardin, teolog, filozof, naravoslovec in palentolog išče v delu Hvalnica vesolja sintezo med znanostjo in vero. Razmišlja in piše o svetovni in kozmični razsežnosti krščanstva. Svojo vero in znanstveno delovanje je strnil v stavek : "Vesolje je usmerjeno razvojno, njegovo središče pa je Kristus."
 
Odlomek:
 
Četudi razumeš, bi ti, modrijan nad modrijani, v svojem spominu nosil podobo vsega, kar je obljudilo zemljo in plava nad vodami, bi to znanje ne bilo nič za tvojo dušo, kajte vse abstraktno znanje je kot posušeno bitje; da razumeš svet, ne zadostuje vedeti: treba je videti, dotakniti se, živeti v navzočnosti, piti toplo bivanje naravnost iz naročja stvarnosti same.
 
Nikoli torej ne reci kakor nekateri: "Tvar je obrabljena, tvar je mrtva!" Do zadnjega trenutka vekov bo tvar mlada in prekipevajoča, bleščeča in nova za tistega, ki bo to hotel.
 
Tudi ne ponavljaj: "Tvar je obsojena. Tvar je slaba!" Prišel je nekdo in rekel: "Pili boste strup, pa vam ne bo škodilo." In še: "Življenje se bo rodilo iz smrti." Nazadnje je izgovoril dokončno besedo mojega osvobojenja: "To je moje Telo."

Podobni izdelek

Kakor je Oče mene ljubil /3
Molitveniki
1,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh