Ob vsakem nakupu nad 40€ brezplačno prejmete DVD Dober prijatelj - Pedro Opeka!

Zapri
Iskanje
Turistika

Karavanke brez meja


Turistika

Karavanke brez meja

Gerhard Leeb

Pošlji povpraševanje

Na zalogi le še nekaj izdelkov. Pred oddajo naročila prosimo, da preverite zalogo po telefonu: 01/360-28-28 ali e-pošti: narocila@druzina.si


Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-3-7086-0496-1
Ikona seznama Avtor: Gerhard Leeb
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Avtor prevoda: Seta Oblak
Ikona seznama Leto izdaje: 2010
Ikona seznama Število strani: 336
Ikona seznama Vezava: brošura
Ikona seznama Mere: 115 x 205 mm

O izdelku

Karavanke so najdaljše slovensko gorovje. Njihova slemena z najvišjim vrhom Stolom (2236 nmv) se vlečejo 120 km daleč od Trbiža do Slovenj Gradca na slovenski strani in od Podkloštra do Labota na avstrijski. Karavanke so dolga leta veljale kot ideološka meja med vzhodnim in zahodnim blokom. S padcem Berlinskega zidu in razpadom Sovjetske zveze je prišlo do pozitivnih sprememb v medsebojnih odnosih na obeh straneh gorovja. Naraščajoči pretok blaga in turistični porast med Slovenijo in avstrijsko Koroško dokazujeta dober razvoj. S tem povezano medsebojno odkrivanje vliva upanje v skupno prihodnost.

Avtor Gerhard Leeb se je podal na pot v kraje ob vznožju Karavank z namenom, da Karavankam odvzame njihovo politično ustvarjeno nepremostljivost. Knjiga v prvi vrsti ni vodič v gorski svet Karavank, temveč razkriva predvsem lepote, posebnosti, kulturnozgodovinske trenutke in čudovite izletniške cilje v krajih vzdolž Karavank in v njihovih višinah ter favno, floro in geologijo gorovja. Hkrati pa avtor poskuša ujeti skupno zgodovinsko tradicijo obeh strani Karavank.

Podobni izdelek

Postni čas
Turistika
7,00€ Poglej izdelek: Postni izleti

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh