Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Pričevanja

Mir - pater Karel Gržan


Pričevanja

Mir - pater Karel Gržan

Karel Gržan, Jure Aleksič

Mistik, ki živi sredi ljudi, da jim lajša stiske. Prva osebna in biografska knjiga patra Karla Gržana! Več
23,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Mir - pater Karel Gržan
Mir - pater Karel Gržan
23,00€

Lastnosti

Koda: 9789617060997
Avtor: Jure Aleksič
Založba: Založba Chiara
Leto izdaje: 2023
Vezava: Broširana z zavihki
ISBN: 9789617060997

O izdelku

Pater Karel nam v tej knjigi odstre poslednje tančice s svojega resnično posebnega življenja. 

Od odločitve, da postane duhovnik, ki je osupnila 'partizansko družino', do odločitve, da gre izza varnih zidov duhovniškega življenja med ljudi, brez vsega, v mraz, samo med stiske in trpljenje.

Od doživljanja ustrahovanj zaradi pokončne drže v cerkvenih in civilnih krogih – pa do občutkov doživljanja milosti kot največje ljubezni do vsega, kar nas obdaja. Od metuljčkov in srčkov prvih ljubezni do notranjega žarenja, ki ga preveva v tem kvantnem svetu vesoljne povezanosti.

Od tega, da so ga kot dislektika skorajda obsodili na posebno šolo in ga imeli za največjega čudaka, do tega, da je prišel do doktorata literarnih ved. Do izzivov, v katere je bil vržen sredi sočutne pomoči odvisnikom in neštetim ljudem v stiski. Od jasne izjave, da je celibat vsiljen in da lahko škodi, ter do lastne strategije, kako najti mir.

V knjigi je tudi … DARILO: čisto poseben dodatek patra Karla Gržana, tako rekoč skriti zapisi, ki so nastali, ko je bilo patru najtežje: Mavrični angel.

Mi, ki ga imamo priložnost doživljati od blizu, in to v teh res posebnih časih, imamo dragocen, nič kaj samoumeven privilegij: da lahko kdaj pa kdaj, pravzaprav kadarkoli, kot se zgodi tudi prek te res posebne knjige, poromamo k njemu, k njegovi modrosti, toplini, sočutju in razdajanju. K patru Karlu Gržanu; h Karliju.

Tako uzremo, da sredi nas živi mistik, tako dragocen, da je zaradi njegovih zgledov sij vsakdanjika bolj blagodejen, vsa opravila lahkotnejša, vse težave obvladljive. Še več: so spodbuda za … biti človeški. Pa naj bo »na blatnih, prašnih cestah sveta«, ali kjerkoli, kjer se srečamo. Spomni z vsemi celicami, s svojimi in s tistimi iz gospe Kapre, da velja zaupati v božansko v vseh nas. Zato smo tu, prav zdaj, na poti v Novi svet. Ki je že tu.

Knjiga je nastala v radovednem dialogu z novinarjem in avtorjem Juretom Aleksičem, ki je v minulih dveh letih zapisal že priljubljeni zgodbi Sanele Banović in Brigite Langerholc. Knjige se družijo v Zbirki Osebno, in v njej že zorijo zapisi novih avtoric in avtorjev.

Podobni izdelek

Tukaj sem zate - Veliki teden
Pričevanja
23,30€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh