Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Drugi priročniki

Moč tekstila

Priročnik o dobrodejnih učinkih ustvarjanja

Drugi priročniki

Moč tekstila

Priročnik o dobrodejnih učinkih ustvarjanja

Vstopite v svet ustvarjanja s tekstilom, ki je medij izražanja, povezovanja, samoraziskovanja, refleksije in pripadanja. Več
38,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Moč tekstila
Moč tekstila
38,90€

Lastnosti

Koda: 9789619593349
Ilustracije: Lea Zupančič
Založba: Vida
Leto izdaje: 2022
Število strani: 235
Vezava: trda
ISBN: 978-961-95933-4-9
Oblikovna podoba in tehnične ilustracije: Tjaša Bavcon

O izdelku

Vstopite v svet blagodejnega ustvarjanja s tekstilom in preizkusite njegov vpliv na dobro počutje, umirjenost, osredotočenost, veselje, ponos in druženje. Barviti priročnik Moč tekstila vas vabi, da odkrijete potencial svojih rok in prepoznate krepčilne učinke tega mogočnega terapevtskega orodja.

Umetnostna terapevtka Jasmina Ferček in oblikovalka Tjaša Bavcon sta združili moči s soavtorji in nastala je izvirna domača knjiga, ki nas s praktičnimi napotki vodi v ustvarjanje s tekstilom na bolj čuječ, samoraziskujoč in izpolnjujoč način.

V priročniku se srečate z zgodbo o povezanosti žensk, tekstila in dobrobiti; z izjavami rokodelk o doživljanju vloge tekstila v njihovem življenju; prav tako so na voljo navodila in navdihujoče fotografije za pripravo različnih projektov/ izdelkov, tako za samostojno delo kot za skupinska ustvarjalna druženja. Večina projektov je delo kolektiva Oloop, za katere je prejel mnoge mednarodne nagrade.

Ustvarjalne aktivnosti s tekstilom dokazano pozitivno učinkujejo na dobro počutje, kakovost življenja in zdravje – ne glede na to, ali ustvarjate sami ali v skupini. Njihovi učinki so opaznejši v obdobjih večjega stresa in ranljivosti. Ustvarjanje s tekstilom spodbuja medosebne interakcije, ponuja miselne in telesne izzive, krepi samozavest in prispeva k samoaktualizaciji.

Vse o dobrodejnih učinkih ustvarjanja s tekstilom in napotkih za lastno izražanje izveste v knjigi Moč tekstila. Toda vsako delo s tekstilom se začne z dobrimi pripomočki. Takšne pripomočke in nasvete najdete na spletni strani https://www.liupka.com/.

Čeprav moji šivi in zanke niso tako brezhibni kot tisti na izdelkih v trgovinah, so vanje vtkani moji notranji tokovi. Kot bi se vsa lepota, ki razpršeno biva v meni, zgostila in jasno izrazila v izdelku, ki se rojeva pod prsti. Ko si hči ogrne šal, ki sem ji ga skvačkala, jo poleg preje greje tudi moja ljubezen. In ko sinova pred spanjem zagrneta zatemnilno zaveso, ki sem jo zašila, se del mene razprostre čez okno in prepreči vstop grdim sanjam.

Tako tudi ta knjiga ni samo knjiga o ročnih delih, ampak je tista čistina na koncu poti, ki nas vabi, da v svoji notranji tišini prisluhnemo zgodbam, ki se želijo izraziti skozi nas. Le da nas tu namesto ribeza, malin in hortenzij pričakajo naša lastna radovednost, iznajdljivost in pogum. Nabrusimo kvačke, našpičimo igle in zarežimo v polje ustvarjalnosti!

MOJCA FATUR, spremna beseda

Podobni izdelek

Razprodano
Velikonočni prti
Drugi priročniki
6,50€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh