Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Samo ljubezen ustvarja


Duhovna rast

Samo ljubezen ustvarja

Fabio Rosini

Globoka in izvirna razprava o duhovnih delih usmiljenja izpod peresa enega najbolj gorečih oznanjevalcev našega časa. Več

Pošlji povpraševanje

Izdelek ni na zalogi.


Lastnosti

Koda: 9789617019117
Avtor: Fabio Rosini
Avtor: Fabio Rosini
E-knjiga: Ni e-knjiga
Število strani: 200
Vezava: mehka
Mere: 130 x 210 mm
ISBN: 978-961-7019-11-7

O izdelku

Samo ljubezen ustvarja je globoka in izvirna razprava o duhovnih delih usmiljenja izpod peresa enega najbolj gorečih oznanjevalcev našega časa, rimskega duhovnika Fabia Rosinija. 

Bi znali našteti sedem duhovnih del usmiljenja? In še težje, kaj sploh pomenijo? Fabio Rosini, duhovni učenec p. Marka Rupnika in po besedah slednjega “eden najbolj poznanih oznanjevalcev evangelija ne le v Italiji, ampak po vsej Evropi”, je o tej temi govoril na vatikanskem radiu in hkrati enkrat mesečno na prošnjo določenih kaplanov tudi mladim iz rimske škofije. Nešteti ljudje so ga vztrajno prigovarjali in trmasto sitnarili, naj napiše tudi knjigo. In res jo je. Zato je knjiga Samo ljubezen ustvarja napisana tako, kot bi ga poslušali v živo (in vedeti moramo, da je izredno svež in prepričljiv govornik). Temeljito razčleni vsako od duhovnih del usmiljenja, predstavi njegove nadomestke in resnico o vsakem delu. Ki pa v temelju preprosto pomeni, da vse, čisto vse, izvira iz našega odnosa z Bogom.

Danes smo tako zastrupljeni s klišeji o dobroti, z nadomestki in karikaturami dobrih čustev, da ne vemo več, kaj je pravo usmiljenje. Prepogosto ga zamenjamo s pieteto, odpuščanjem in gostoljubnostjo, ki se pojavljajo in izginjajo glede na naše razpoloženje. Ta knjiga, bogata z Božjo besedo in človečnostjo, dokazuje, da je usmiljenje nekaj več. To je gesta, delo, modrost, skrb, sad odnosa, ki ga imamo z bližnjim. Ne rojeva se iz človeka, temveč iz odnosa z Bogom. Gre za delo Boga v človeku. Ko se don Fabio ustavi ob vsakem od posameznih duhovnih del usmiljenja, ki so neločljiva tudi od telesnih, nam pomaga razumeti, da brez usmiljenja ni mogoče živeti. V življenju doživimo najglobljo srečo takrat, ko za nekoga poskrbimo. Samo ljubezen nam da resnično srečo. Tako, kakor je dejal sveti Maksimiljan Kolbe, preden so ga v Auschwitzu umorili, »Samo ljubezen ustvarja!« Samo ljubezen daje čudovito obliko vsemu, kar delamo. Naša dejanja so lahko tudi majhna, toda če se rodijo od Boga, rešujejo svet, saj mu dajejo okus.

Podobni izdelek

Razprodano
Spremenjenje
Duhovna rast
4,08€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh