Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Medosebni odnosi

Še vedno se ljubiva


Medosebni odnosi

Še vedno se ljubiva

Jesper Juul

Postavite partnerski odnos na prvo mesto. Več

Pošlji povpraševanje

Izdelek ni na zalogi.


Lastnosti

Koda: 9789612615338
Avtor: Jesper Juul
Avtor prevoda: Ana Toman Fabjan
Založba: Didakta
Leto izdaje: 2020
Število strani: 190
Vezava: Broširana
Mere: 230x153mm
ISBN: 978-961-261-533-8

O izdelku

Komaj na svet prijokajo otroci, pa že veliko staršev pozabi, kako biti srečen v dvoje. Izkušeni družinski terapevt Jesper Juul v tej knjigi staršem vliva pogum za obujanje dvojine in opisuje ključne točke dobrega partnerskega odnosa navkljub otrokom. Če starša svojemu ljubezenskemu odnosu namenita dovolj pozornosti, lažje in srečnejše zadiha vsa družina. Le tako namreč lahko vzpostavimo harmonično okolje, v katerem otroci odraščajo varno, ljubezen med staršema pa ostane živa.

Ključno sporočilo Juulove knjige je pomoč pri zavedanju in razlikovanju partnerske in starševske vloge. V zadregah vsakdanjega družinskega življenja partnerji ob stiskah v starševski vlogi pozabijo na temeljno partnersko povezanost, ki je zagotovilo varnosti in delujočega družinskega vzdušja. Knjiga ob izbranih primerih zapletov pokaže pot dobrega upanja.

- dr. Albert Mrgole, družinski terapevt

Iz predgovora:

»Odslej bo vse drugače, svarijo izkušeni starši pare, ki si družino šele ustvarjajo. Prav imajo. Takoj po rojstvu se vse vrti le še okoli otrokovih potreb. Življenje v dvoje se spremeni v življenje v troje, v štiri... Žena postane mati, mož postane oče. Za vse, kar je bilo prej samo po sebi umevno, se komajda še najde čas. Par se preobrazi v družino. Kakšna pravzaprav je sodobna družina? To knjigo sem napisal, ker se starši v zadnjih desetih, petnajstih letih ne ukvarjajo zgolj z vzgojnimi pristopi, temveč se spoprijemajo tudi z novimi opredelitvami partnerske skupnosti. Trdno namreč zagovarjam stališče, da imajo starši pravico do srečne zveze. Negovanje medsebojnega odnosa je največ, kar lahko mati in oče naredita za otroke.

Starši so Jesperja Juula vzljubili, ker odpira poti iz vzgojnih pasti sodobnosti.

- Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

Podobni izdelek

Prepovedano žalovanje
Medosebni odnosi
29,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh