Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Proza

Sveža voda za rože


Proza

Sveža voda za rože

Valérie Perrin

Evropska uspešnica, ki nas popelje od solz do smeha. Več
39,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Sveža voda za rože
Sveža voda za rože
39,90€

Lastnosti

Koda: 9789619664605
Avtor prevoda: Mimi Podkrižnik Tukarić
Založba: Vida
Leto izdaje: 2024
Število strani: 640
Vezava: trda in mehka z zavihki
ISBN: 978-961-96646-1-2 (mehka vezava), 978-961-96646-0-5 (trda vezava)
Naslovnica in prelom: Nuša Gabrijel

O izdelku

Violette Toussaint je čuvajka pokopališča v majhnem francoskem kraju. Toda pod njenim temnim plaščem se ne skrivajo le rožnate obleke, ampak tudi močna duša. Obkrožena z nagrobniki, cvetjem in mačkami si je Violette ustvarila svoj svet. Njeno rutino nekega dne zmoti prihod policijskega komisarja Juliena Seula, ki želi izpolniti željo pokojne matere in položiti njen pepel na grob popolnega neznanca. In tako se skozi zgodbe pokojnih in živih počasi razgrinjajo osupljive človeške usode. Grenkosladki roman dobi poteze napete srhljivke in pretresljive ljubezenske zgodbe. 


Odlomek iz knjige:

»Tistega dne, ko je izšel članek, se je Philippe Toussaint vrnil z zavoda za zaposlovanje povsem pobit: spoznal je, da bo poslej moral delati. Navadil se je, da sem namesto njega vse naredila jaz. Z njim sem, kar zadeva lenobo, zadela glavni dobitek. Srečne številke in jackpot, ki sodi zraven. Da bi ga razvedrila, sem mu izročila letak: ‘Čuvaj pokopališča, poklic prihodnosti.’ Pogledal me je, kakor da se mi je zmešalo. Leta 1997 me je vsak dan gledal, kakor da se mi je zmešalo. Mar gleda moški žensko, ki jo je ljubil, a je ne ljubi več, kakor da se ji je zmešalo?«


O avtorici:

Valérie Perrin je francoska pisateljica, scenaristka in fotografinja. Rodila se je v Burgundiji v družini nogometašev. Leta 2015 je napisala svoj prvi roman Les Oubliés du dimanche, ki je postal uspešnica, sledila sta Sveža voda za rože (2018), s katerim je zaslovela po vsem svetu, in najnovejši Trois (2021). S svojim partnerjem, režiserjem Claudom Lelouchem, sodeluje kot scenaristka. Za svoje delo je prejela številne nagrade.


Podobni izdelek

Akcija
Pravi zaklad
Proza
19,90€ 16,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh