Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Proza

Uroš Zorman: tako, kot sem rekel


Proza

Uroš Zorman: tako, kot sem rekel

Lojze Grčman

Skupaj s številnimi Uroševimi prijatelji, soigralci, trenerji in tudi družino spoznajte Uroševo življenjsko in športno pot. Več
14,90€ 21,90€ Najboljša cena v 30 dneh: 14,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Uroš Zorman: tako, kot sem rekel
Uroš Zorman: tako, kot sem rekel
14,90€

Lastnosti

Koda: 9789619478387
Avtor: Lojze Grčman
Založba: Vida
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2020
Število strani: 232
Vezava: trda
ISBN: 978-961-94783-8-7

O izdelku

Uroš Zorman je eden najboljših srednjih zunanjih igralcev rokometa na svetu. V svoji profesionalni karieri je igral za klube RK Slovan, Mobitel Prule67, Ademar Leon, Celje Pivovarna Laško in BM Ciudad Real. Bil je eden izmed najzaslužnejših pri uspehu slovenskih rokometašev na Evropskem prvenstvu 2004 v Ljubljani, ko je slovenska reprezentanca osvojila srebrno medaljo, nastopil je tudi na Olimpijskih igrah 2004.

Je najboljši vseh časov v Sloveniji. Maestro na Poljskem. El Genio v Ciudad Realu. V svoji dolgoletni igralski karieri se je soočil z marsikaterimi vzponi in padci. Zaradi vztrajnosti, trdega dela in nepopustljivosti je vedno uspel preseči samega sebe in pokazati najboljše, česar je bil zmožen.

Biografija skozi 40 poglavij prikaže Uroševo popotovanje od fanta ukrivljenih nog, ki je bil na igrišču za zmago pripravljen storiti vse, do moža neukročenega duha, ki mu največ na svetu pomeni družina. Vsako poglavje je pospremljeno tudi s fotografijo, ki prikazuje nek mejnik.


Lojze Grčman se portreta našega velikega sooblikovalca vrhunskega rokometa in slovenske rokometne pravljice loti na izviren, skorajda nikoli prej viden način. Kot tudi pri svojem komentatorskem in poročevalskem delu, se namreč umakne v ozadje in prepusti besedo drugim. Tako pridobi avtentičnost, poudarke, raznolikost. Prepleta namreč besede oz. izjave svojih "gostov v studiu ali ob igrišču" o Urošu in dogodkih, povezanih z njim, s svojo, komentatorsko besedo, včasih hudomušno, drugič strogo dokumentarno. Vse skupaj mojstrsko sestavi v zanimivo branje o rokometaševem osebnem, poklicnem in športnem delovanju, o vzponih in padcih, ter vrhuncih njegove kariere. Uroševa zgodba je hkrati tudi zgodba slovenskega rokometa in simbol narodove zmagovalne miselnosti, ponosa in uspeha. Ob knjigi ne moremo spregledati toplo človeškega sloga pisanja, lepe slovenščine, brezhibne rabe jezika, ki odlikujejo pisca biografije. Njegov knjižni prvenec gotovo ni zadnji, upamo, da nam približa še kakšno veliko osebnost ali napiše kaj o svojem delu in srečevanju velikih na velikih igriščih.

Ksenija Medved (Mestna knjižnica Grosuplje, 14. 5. 2020)

Avtor Lojze Grčman je na izjemno zanimiv način prikazal življenje nekoga, ki je dal vse za šport, ki ga ljubi. In obratno, kako je šport to ljubezen vračal njemu. Je med najbolj spoštovanimi rokometaši na svetu, ki je svoje oboževalce vedno navduševal z odlično igro.

Žiga Kastelic (student.si, 29. 7. 2020)

Biografija izpod peresa Lojzeta Grčmana je nastala iz več razlogov. Uroš se je v zadnjih letih znašel na prelomnici in vstopil v novo poglavje svojega življenja. Končal je profesionalno igralsko kariero in postal pomočnik trenerja slovenske reprezentance, hkrati pa je v začetku leta dopolnil 40 let.

A. V. (rtvslo.si, 31. 3. 2020)

Je najboljši vseh časov v Sloveniji. Maestro na Poljskem. El Genio v Ciudad Realu. V svoji dolgoletni igralski karieri se je soočil z marsikaterimi vzponi in padci. Zaradi vztrajnosti, trdega dela in nepopustljivosti je vedno uspel preseči samega sebe in pokazati najboljše, česar je bil zmožen. In ta volja, njegov dolgoletni borbeni duh zaveje tudi skozi knjigo.

Slovenski rokometni portal

Zanimivo pripoved gosto prepletajo pričevanja ljudi, ki so mu bili blizu v posameznih življenjskih obdobjih od otroštva dalje – domačih, trenerjev, selektorjev, soigralcev, prijateljev, sošolcev …, in številne fotografije, nekatere iz domačega albuma, druge športne. Navdihujoča, privlačna in živahna biografija športne osebnosti prerašča v zgodbo o razvoju slovenskega rokometa.

Maja Črepinšek (Bukla 154)

Podobni izdelek

Navzkrižja in izravnave
Proza
6,51€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh