Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Zgodovina

V objemu slovenske pomladi


Zgodovina

V objemu slovenske pomladi

Anton Tomažič

69,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
V objemu slovenske pomladi
V objemu slovenske pomladi
69,90€

Lastnosti

Koda: 978-3-7086-1009-2
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2018
Število strani: 537
Vezava: trda vezava
Mere: 220 x 305 mm

O izdelku

Nisem bil ravno »na vrhu« politike v obdobju, ko je potekal projekt, ki se je izkazal za najbolj veličastnega v vsej slovenski zgodovini: izgradnji (in obrambi) prve samostojne slovenske države. Bil pa sem »blizu vrha« in se zato čutim usposobljenega, da tudi kaj pokomentiram in pojasnim, kar morda drugi pisci naše zgodovine sicer ne bi (z)vedeli. Zato že vnaprej zavračam morebitne očitke o ne-objektivnem pristopu: seveda – gre za (izrazito subjektivne) moje spomine in ocene tedanjega dogajanja. (Anton Tomažič)


Zbirka obsežnega gradiva Antona Tomažiča je zelo dobrodošel nabor vsega, kar se je dogajalo v prelomnih časih konec 80-ih let in v začetku 90-ih let prejšnjega stoletja, ko je nastajala samostojna država Republika Slovenija. (Rosvita Pesek)


S to knjigo se avtor petindvajset let po mednarodnem priznanju ne pridružuje zgodovinarjem, ampak želi biti popisovalec časa, kot ga je sam doživel in sooblikoval. Oglaša se iz jedra slovenske pomladi, s svojo izkušnjo, spoznanji, skrbjo, vprašanji in z epilogom. (Lojze Peterle)

Podobni izdelek

Srce za Evropo
Zgodovina
34,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh