Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Za mladino

Varuhi življenja (trda vezava)


Za mladino

Varuhi življenja (trda vezava)

Jernej Sever, Nina Kokelj

Pustolovski mladinski roman, ki v ospredje postavlja vprašanja ekologije, naravnih virov in vizionarskih rešitev za trajnostno ravnanje z naravo. Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Varuhi življenja (trda vezava)
Varuhi življenja (trda vezava)
29,90€

Lastnosti

Koda: 9789619593394
Ilustracije: Nuša Gabrijel
Založba: Vida
Leto izdaje: 2023
Število strani: 176
Vezava: mehka
Mere: 140 x 200 mm
ISBN: 978-961-95933-9-4

O izdelku

Mladinski roman Varuhi življenja sta napisala Jernej Sever, učitelj borilnih veščin, doktor filozofije, in večkrat nagrajena pisateljica Nina Kokelj. To sveže mladinsko delo aktivno promovira vrednote poguma, sočutja do vseh živih bitij, iznajdljivosti, neodvisnega mišljenja in skrbi za prihodnost. Knjigo pa obenem bogati bujna domišljija, ki nas popelje v svet zmajev, legend in nenavadnih prebivalcev skrivnostnega gozda.

Roman je dragocen učni pripomoček, namenjen predvsem otrokom v osnovnih šolah, ki bodo skozi fantazijsko zgodbo odkrivali trajnostne možnosti ravnanja z naravo. Ozavešča o vseh pomembnejših okoljskih tematikah in spodbuja k okoljski vzgoji. Odgovorne odločitve, ki jih sprejemamo v vsakodnevnem življenju, lahko botrujejo lepšemu svetu prihodnosti. Vse to je v tej knjigi prikazano na slikovitem pravljičnem ozadju, ki mladega bralca pritegne in izzove, da se prepusti domišljiji.


O avtorjih:

Jernej Sever je učitelj borilnih veščin, raziskovalec in filozof. Diplomiral je iz filozofije in primerjalne književnosti, doktoriral pa iz kognitivne znanosti in filozofije. Raziskuje predvsem telesno-duševne procese in pogoje za vzpostavljanje ravnovesja med njimi. Je avtor več kot 60 strokovnih člankov, vodja Karate inštituta Slovenije in tehnične komisije v Karate zvezi Slovenije, direktor zagonskega podjetja Moje spretnosti in podjetja Center premik

Nina Kokelj, pisateljica, scenaristka in publicistka, je večkrat nagrajena avtorica petih romanov za odrasle in mladinskega romana Sibidusovo kukalo, ki je nastal v sodelovanju z Janom Bučarjem. Njena knjiga Deček na belem oblaku je na mednarodnem sejmu otroške in mladinske literature v Bologni prejela ugledno nagrado beli krokar. Njeno literaturo lucidnega magičnega realizma prepleta vezivo lepote, dobrote, bratske ljubezni in simpatije; junaki drhtijo v etru, kot bi plesali v ritmu pesmi.


Odlomek iz knjige:

Na robu jezera se je razprl bogat gozd z visokimi starodavnimi drevesi, v ozadju pa so kraljevale zasnežene gore. Bilo je, kot da se je čas ustavil. Kot da je vse iz neke druge dobe.

Večer je bil topel. Avtodom so parkirali tik ob obali. Bili so popolnoma sami. Tišina jezera jih je pomirjala. Njegova površina se je lesketala v soju večerne svetlobe.

Podobni izdelek

Ajda, vila z obzidja
Za mladino
12,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh