Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Pričevanja

Vse ti je le zaupano

J.-Robert Ouimet, Yves Semen

Zgodba uspešnega podjetnika, ki je sledil nasvetom matere Terezije in v svojem podjetju uresničil krščanski socialni nauk. Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Vse ti je le zaupano
Vse ti je le zaupano
29,90€

Lastnosti

Koda: 9789610406419
Avtor prevoda: Mojca Masterl Štefanič
Spremna beseda: Drago Rudel
Založba: Družina
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2020
Število strani: 256
Vezava: trda
Mere: 140 x 210 mm

O izdelku

Zgodba uspešnega podjetnika, ki je sledil nasvetom matere Terezije in v svojem podjetju uresničil krščanski socialni nauk.

Poslovnež Jean-Robert Ouimet (1934-2018), predsednik uprave uspešnega podjetja v Montrealu, je že kot mladenič pogosto premišljeval Jezusovo priliko o talentih. Sin premožnega podjetnika se je ob pogledu na reveže spraševal, s čim si je ravno on prislužil tolikšno blaginjo. V dilemi, ali naj se odpove vsemu premoženju in se posveti duhovnosti, se je leta 1983 odpravil v Kalkuto in vprašal mater Terezijo: »Mati, ali naj razdam vse, kar imam?« Ona pa mu je odgovorila: »Saj vendar ni nič tvojega. Vse ti je le zaupano.«Zato si je kot direktor podjetja zastavil jasen cilj: vzpostaviti poslovno prakso, ki zagotavlja dolgoročno donosnost in konkurenčnost podjetja ter obenem povečuje dolgoročno srečo in zadovoljstvo zaposlenih. V svoji praksi je uresničil socialno doktrino, o kateri Katoliška cerkev uči že več kot sto let in z njo pospešuje človekovo dostojanstvo na delovnem mestu.

Spremno besedo k slovenski izdaji je prispeval Drago Rudel, predsednik Združenja krščanskih poslovnežev Slovenije.

Podobni izdelek

Jud, ki je vzljubil Kristusa
Pričevanja
10,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh