Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Za mladino

Zgodba o začetkih znanosti

Od števil do vesolja

Za mladino

Zgodba o začetkih znanosti

Od števil do vesolja

Spoznajte prve znanstvenike in njihove prelomne teorije: od starih Babiloncev do Talesa, Demokrita in Aristotela. Več
24,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Zgodba o začetkih znanosti
Zgodba o začetkih znanosti
24,90€

Lastnosti

Koda: 9789619642382
Avtor: Anna Parisi
Avtor prevoda: Katja Jenčič
Založba: Vida
Leto izdaje: 2024
Število strani: 185
Vezava: mehka z zavihki
ISBN: 978-961-96423-8-2

O izdelku

Ljudje so se od nekdaj spraševali o svetu okrog sebe. Kako je nastalo vesolje? Kateri zakoni mu vladajo? Zakaj na nebu svetijo zvezde? Vprašanja, ki so si jih zastavljali ljudje v pradavnini, so enaka tem, ki si jih zastavljamo danes. Če želimo razumeti, kako smo prišli do odgovorov na ta vprašanja, moramo odpotovati daleč v preteklost in se osebno pogovoriti z velikimi misleci. Odkrili bomo, kako si je Pitagora izmislil svoj izrek, na kakšen način sta Levkip in Demokrit doumela, da je materija sestavljena iz atomov, kako je Aristarhu uspelo izmeriti razdaljo od Zemlje do Sonca in Lune. Anna Parisi, mednarodno znana popularizatorka znanosti, mlade v preprostem in jasnem jeziku uvede v svet fizike in jih uči, naj vselej iščejo in gledajo še naprej, saj se za vsakim vprašanjem lahko skriva kakšno odkritje. Nobeno odkritje pa nikoli ni dokončno, ampak je samo korak na dolgi poti spoznavanja in vednosti.


Odlomek iz knjige:

»Ko boste podoživljali razmišljanja znanstvenikov iz preteklosti in skušali sprejeti njihova stališča, boste kmalu spoznali, kako težko, toda neizogibno je, da znamo sprejemati nove ideje. Doumeli boste velike preobrate v zgodovini znanstvene misli, ki so korenito spremenili naše življenje, in se zavedeli, da bodo zelo verjetno sledili še drugi.«

O avtorici:

Anna Parisi je študirala fiziko osnovnih delcev v Cernu v Ženevi. Deset let je delala v raziskovalnem središču. Leta 2001 je dobila nagrado Legambiente, leta 2004 pa Andersenovo nagrado za najboljšo poljudnoznanstveno zbirko Ah, Saperlo – Introduzione alla fisica (Oh, ko bi le vedel – Uvod v fiziko), za katero je napisala štiri knjige, ki so jih prevedli v desetih državah. Za otroško enciklopedijo Treccani Ragazzi je napisala gesla s področja matematike, fizike in zgodovine znanosti, z Italijansko vesoljsko agencijo pa je sodelovala pri besedilih, namenjenih širši javnosti. Zdaj ves svoj čas posveča popularizaciji znanosti. Nedavno je skupaj z Laro Albanese napisala knjigo Dipende! Einstein e la teoria della relatività (Odvisno! Einstein in teorija relativnosti, 2017).


Podobni izdelek

Jan Pančur in pustna gobokalipsa
Za mladino
24,99€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh