Ob vsakem nakupu nad 40€ brezplačno prejmete DVD Dober prijatelj - Pedro Opeka!

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Znebimo se Boga

Anselm Grün, Tomáš Halík

Knjiga Znebimo se Boga je izmenična razprava dveh dobro poznanih in priznanih sodobnih krščanskih mislecev: Anselma Grüna in Tomáša Halíka. Priču... Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Znebimo se Boga
Znebimo se Boga
29,90€
Dodaj
Zmanjšaj

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-961-04-0527-6
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Avtor prevoda: Alenka Novak
Ikona seznama Leto izdaje: 2018
Ikona seznama Število strani: 192
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 140 x 210 mm

O izdelku

Knjiga Znebimo se Boga je izmenična razprava dveh dobro poznanih in priznanih sodobnih krščanskih mislecev: Anselma Grüna in Tomáša Halíka. Pričujoče delo je njuna najnovejša knjiga, zastavljena kot dialog, ki nam ponuja cvetober njunih refleksij o aktualnih temah in dilemah krščanske vere na poglobljen način.

Znebimo se Boga nas vabi, da si v času krize tradicionalnih vrednot, sekularizma in prevladujoče ateistične miselnosti odgovorimo na nekatera temeljna vprašanja o človekovem bivanju v svetu, ki je neločljivo povezano tudi z vprašanjem o obstoju Boga. Knjigo uvaja dobro znani Nietzschejev odlomek Govor norca iz knjige Vesela znanost, ki je iztočnica za nadaljno razpravo obeh avtorjev o problemu ateizma in njegovih posledic.

Zakaj verovati? Zakaj ostati v Cerkvi? Sporočilo, ki ga zaslišimo v razpravi, bralca nagovarja v njegovi konkretni eksistenci. Vabi ga, da si zastavi vprašanje, ali je Bog res mrtev ali pa gre nemara le za smrt naše predstave o Bogu. Avtorja ateizma ne demonizirata in se ne želita osredotočati na njegove negativne plati, nasprotno, v njem vidita priložnost za prevpraševanje lastnih prepričanj ter rast in poglabljanje v veri.

Podobni izdelek

Pričevanja
16,90€ Poglej izdelek: Bog dela zdaj!

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh