Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

V postnem času ob spletnem nakupu nad 40€ prejmete brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom. Nakupujte tukaj

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Znebimo se Boga

Anselm Grün, Tomáš Halík

Knjiga Znebimo se Boga je izmenična razprava dveh dobro poznanih in priznanih sodobnih krščanskih mislecev: Anselma Grüna in Tomáša Halíka. Priču... Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Znebimo se Boga
Znebimo se Boga
29,90€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-961-04-0527-6
Ikona seznama Avtor prevoda: Alenka Novak
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2018
Ikona seznama Število strani: 192
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 140 x 210 mm

O izdelku

Knjiga Znebimo se Boga je izmenična razprava dveh dobro poznanih in priznanih sodobnih krščanskih mislecev: Anselma Grüna in Tomáša Halíka. Pričujoče delo je njuna najnovejša knjiga, zastavljena kot dialog, ki nam ponuja cvetober njunih refleksij o aktualnih temah in dilemah krščanske vere na poglobljen način.

Znebimo se Boga nas vabi, da si v času krize tradicionalnih vrednot, sekularizma in prevladujoče ateistične miselnosti odgovorimo na nekatera temeljna vprašanja o človekovem bivanju v svetu, ki je neločljivo povezano tudi z vprašanjem o obstoju Boga. Knjigo uvaja dobro znani Nietzschejev odlomek Govor norca iz knjige Vesela znanost, ki je iztočnica za nadaljno razpravo obeh avtorjev o problemu ateizma in njegovih posledic.

Zakaj verovati? Zakaj ostati v Cerkvi? Sporočilo, ki ga zaslišimo v razpravi, bralca nagovarja v njegovi konkretni eksistenci. Vabi ga, da si zastavi vprašanje, ali je Bog res mrtev ali pa gre nemara le za smrt naše predstave o Bogu. Avtorja ateizma ne demonizirata in se ne želita osredotočati na njegove negativne plati, nasprotno, v njem vidita priložnost za prevpraševanje lastnih prepričanj ter rast in poglabljanje v veri.

Podobni izdelek

Razprodano
Filozofija in esejistika
8,14€ Poglej izdelek: Moralna teologija

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh