Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež odobril priznanje herojskih kreposti Božjega služabnika Friderika Ireneja Barage

Objava: 11. 05. 2012 / 08:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež odobril priznanje herojskih kreposti Božjega služabnika Friderika Ireneja Barage

S tem se je odprla pot za Baragovo beatifikacijo, sveti oče pa je na včerajšnji posebni avdienci skupno odobril osemnajst dekretov.

Papež Benedikt XVI. je včeraj odobril priznanje herojskih kreposti Božjega služabnika Friderika Ireneja Barage, s čimer se je odprla pot za njegovo beatifikacijo, poročajo pri Radiu Vatikan. Božji služabnik Friderik Irenej Baraga je bil prvi škof v Marquettu v Združenih državah Amerike, kjer je 19. januarja 1868 tudi umrl. Rodil se je v graščini Malavas v Sloveniji, 28. junija 1797.

Sveti oče, ki je včeraj v posebno avdienco sprejel prefekta Kongregacije za zadeve svetnikov nadškofa Angela Amata, je skupno odobril osemnajst dekretov: šestim Božjim služabnikom je priznano mučeništvo, dvanajstim pa herojske kreposti – kot rečeno, je med slednjimi tudi škof Baraga. Poleg tega je papež še razširil bogoslužno čaščenje sv. Hildegarde iz Bingna na vso Cerkev. Sv. Hildegardi, nemški benediktinski redovnici in mistikinji iz 11. stoletja, je papež septembra 2010 posvetil tudi dve katehezi.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh