Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Pavel I. napovedal svojo smrt

Objava: 27. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:17

Janez Pavel I. napovedal svojo smrt

Škof John Magee, nekdanji tajnik papeža Janeza Pavla I. in sedanji škof irske škofije Cloyne, je v pogovoru za italijansko revijo Gente zatrdil, da je papež Albino Luciani slutil bližnjo smrt.

Škof John Magee, nekdanji tajnik papeža Janeza Pavla I. in sedanji škof irske škofije Cloyne, je v pogovoru za italijansko revijo Gente zatrdil, da je papež Albino Luciani slutil bližnjo smrt. Tri dni po izvolitvi mu je namreč dejal: »Nikoli ne bom zapustil Rima. Kmalu bom odšel.« »Kratko povedano, napovedal je svojo smrt,« je za Gente izjavil škof Magee. V resnici je papež Janez Pavel I. umrl 33 dni po izvolitvi, 26. avgusta 1978. Kljub kratkemu obdobju papeževanja se je zelo priljubil ljudem, da so mu dali vzdevek »smehljajoči se papež«.

Po besedah škofa Mageeja je papež napovedal skorajšnjo smrt, ko mu je neki časnikar dal letalsko vozovnico kot simbolično povabilo na zasedanje CELAM-a v Mehiki. Tedaj je Janez Pavel I. izjavil, da bodo to vozovnico dali njegovemu nasledniku, »kajti jaz se bom kmalu poslovil«.

Škof Magee je še povedal, da je kardinala Albina Lucianija zelo presenetila izvolitev za papeža. Rekel je: »Zakaj ravno jaz, saj so bili v konklavu številn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh