Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anselm Grün ne bo več ekonom benediktinske opatije

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 10. 2013 / 11:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Anselm Grün ne bo več ekonom benediktinske opatije

Anselm Grün ne bo več ekonom benediktinske opatije

Avtor številnih knjižnih uspešnic po 36 letih položaj ekonoma v benediktinski opatiji Münsterschwarzach predaja svojemu nasledniku.

Anselm Grün, 68-letni benediktinski redovnik in avtor številnih knjižnih uspešnic, je opustil gospodarsko vodenje benediktinske opatije Münsterschwarzach na Bavarskem, kot je sam potrdil za nemško katoliško agencijo KNA. Z delovnim stažem 36 let je bil najverjetneje najstarejši ekonom kakšne nemške benediktinske opatije. Njegov položaj prevzema 48-letni pater Christoph Gerhard, ki je je bil zadnjih 17 let Grünov namestnik, od leta 2004 do konca leta 2012 pa tudi opat samostana.

Grün je posle že predal svojemu nasledniku, po lastnih navedbah pa bo nekaj časa še sodeloval pri upravljanju opatije in skrbel za njene denarne zadeve. Še naprej bo pisal, predaval in vodil seminarje ter sodeloval v domu Recollectio, ustanovi za duhovnike v življenjski stiski. Njegov naslednik p. Gerhard bo odslej kot novi ekonom odgovoren ne le za samostan, pač pa tudi za okoli 300 sodelavcev in preko 20 podjetij.

Grün prihaja iz mesta Junkershausen in je odraščal v Münchnu. Z 19 leti je vstopil v benediktinski samostan Münsterschwarzach pri Würzburgu. Po uspešnem študiju teologije se je izobraževal še na področju gospodarstva. V obdobju finančne krize je p. Grün priznal, da se je nekajkrat »malce uštel tudi na bornem trgu«.

Anselm Grün je znan predvsem po svojih knjigah. Okoli 300 naslovov je po vsem svetu na voljo v več kot 14 milijonih izvodov. Od tega je v samostanski založbi izšlo več kot 100 naslovov, ki so prevedeni v 30 svetovnih jezikov. Honorarji za njegove knjige, pa tudi za predavanja in seminarje, predstavljajo precejšen vir dohodka njegove opatije.





Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh