Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev danes se posveča verski vzgoji

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 10. 08. 2015 / 10:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkev danes se posveča verski vzgoji

Cerkev danes se posveča verski vzgoji

V četrti letošnji številki revije Cerkev smo se osredotočili na versko vzgojo predšolskih otrok.
Kmalu bodo otroci zasedli šolske klopi, zato je pravi čas, da razmislimo tudi o njihovi verski vzgoji. V četrti letošnji številki revije Cerkev danes smo se osredotočili na versko vzgojo predšolskih otrok.

Magdalena Burger meni, da je nebeško kraljestvo pri otrocih, njihova vzgoja pa se je zdela pomembna tudi Jezusu, kar je izrazil z besedami: »Kdor pohujša enega od teh malih, ki verujejo vame, bi bilo bolje zanj, da se mu obesi mlinski kamen na vrat in se potopi v globino morja« (Mt 18,6). Po mnenju Barbare Simonič je za verski čut najpomembnejših prvih pet let, saj meni, da ta raste tako, kot rastejo in se razvijajo druge dimenzije človeka. Romana Bezjak je spregovorila o ujemanju pedagogike montessori s krščanskim pogledom na otroka ter z njegovo duhovno in moralno vzgojo, Darja Toman pa o načelih kateheze Dobrega pastirja. Kako vpliva na otroka domača šola molitve, razlaga Barbara Kastelec, o verski vzgoji v vrtcu pa si lahko preberete v članku Kolektiva vrtca Sončni žarek in intervjujih Igorja Vojinoviča, ki se je pogovarjal z ravnateljico vrtca Antonina v Ilirski Bistrici, sestro Martino Rodež ter z vrhniškim dekanom in župnikom Blažem Gregorcem, tudi predsednikom Društva vzgojiteljev in vzgojiteljic katoliških vrtcev Slovenije ter pobudnikom in ustanoviteljem več župnijskih vrtcev in ravnateljem vrtca na Vrhniki.

V Izzivih se Andrej Šegula sprašuje, kaj se bo po papeževi okoljski okrožnici Laudato Si spremenilo v oznanjevanju, Rafko Valenčič se posveča sinodi o družini, Vinko Škafar pa slovenskim mučencem.

Mojca Polona Vaupotič v rubriki Vera in lepota predstavlja kratko obdobje ekspresionizma v slovenski sakralni umetnosti.

Branko Cestnik v Pastoralnih dogodkih najavlja Katoliški dan 2016, s. Marjeta Pija Cevc pa se v Komentarju sprašuje, kakšne spremembe smo pripravljeni storiti.




Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh