Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes znani rezultati splošne mature

Za vas piše:
STA
Objava: 13. 07. 2015 / 07:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Danes znani rezultati splošne mature

Danes znani rezultati splošne mature

Prejeli so jih tudi maturantje škofijskih gimnazij; po navedbah ministrice letošnja matura najuspešnejša doslej.

Državni izpitni center (RIC) ter ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport sta danes predstavila rezultate spomladanskega roka splošne mature. Še pred tem je RIC maturantom omogočil dostop do njihovih ocen prek spleta. Kot poroča STA, se je na spomladanski rok splošne mature sicer prijavilo 7.278 kandidatov, kar je 224 manj kot lani. Splošno maturo je v spomladanskem roku uspešno opravilo 89,7 odstotka kandidatov, kar je najvišji delež od začetka izvajanja mature, na poklicni maturi pa je bilo uspešnih 89,9 odstotka. Zlatih maturantov na splošni maturi je letos 320, 16 pa jih je doseglo vse točke.

Prvi izpit, esej iz maternega jezika, so dijaki pisali 5. maja, in sicer na temo tematskega sklopa Otroštvo, obsegal pa je besedili Lojzeta Kovačiča Otroške stvari in Nathalie Sarraute Otroštvo.

1. junija so dijaki pisali drugi del pisnega izpita iz materinščine, 6. junija pa pisni izpit iz matematike. 2. junija so se začeli pisni izpiti iz drugih predmetov izbirnega dela, ki so trajali do 15. junija. Pisne izpite iz tujih jezikov so dijaki pisali 30. maja, 8., 10., 13. in 15. junija, ustni izpiti pa so bili med 15. in 22. junijem.

Rezultate splošne, pa tudi poklicne mature, z rezultati katere so bili dijaki seznanjeni 6. julija, sta ministrstvo za izobraževanje in RIC predstavila na novinarski konferenci.

Rezultate splošne mature so prejeli tudi maturantje škofijskih gimnazij.

Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh