Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evangeliarij usmiljenja predstavili papežu

Objava: 04. 12. 2015 / 09:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evangeliarij usmiljenja predstavili papežu

Evangeliarij usmiljenja predstavili papežu

Knjiga, opremljena z mozaiki p. Marka Rupnika, bo v slovenskem jeziku v letu 2016 izšla pri založbi Družina.

Včeraj, 3. decembra, so v Vatikanu papežu Frančišku predstavili Evangeliarij usmiljenja, opremljen z mozaiki p. Marka Rupnika. Evangeliarij v slovenskem jeziku bo v letu 2016 izšel tudi v slovenščini pri založbi Družina.

Evangeliarij je knjiga evangeljskih odlomkov, ki se bodo brali pri maši ob nedeljah in slovesnih praznikih v letu usmiljenja. Bogato opremljen Evangeliarij smo sodelavci Družine opazili že na knjižnem sejmu v Frankfurtu, kjer ga je založba San Paolo razkošno predstavljala. Dogovorili smo se za "avtorske pravice" in čez nekaj mesecev bo pri založbi Družina izšel slovenski prevod, česar se je posebej razveselil tudi avtor mozaikov p. Rupnik.



Papežu so Evangeliarij usmiljenja z mozaiki p. Rupnika predstavili včeraj, 3. decembra ... (foto @AP)


... založba San Paolo pa je z velikimi plakati predstavljala knjigo že na knjižnem sejmu v Frankfurtu (foto Ksenja Hočevar)

Kot poročajo na spletni strani Radia Vatikan se je "evangeliarij porodil iz želje zbrati izkušnjo srečanja z Očetovim usmiljenjem in tako omogočiti pot, ki jo vernik prehodi ob poslušanju Božje besede, ki vse preoblikuje. V tem evangeliariju je to omogočeno tudi preko lepote, saj se ljubi to, kar je lepo, ker izraža tisto izvorno lepoto, ki prebudi ljubezen. Zato se v evangeliariju prepletajo uradni prevod štirih evangelijev italijanske škofovske konference z mozaiki p. Marka Ivana Rupnika. Uvod je za to izdajo napisal msgr. Rino Fisichella."

Na spletni strani Radia Vatikan najdete tudi filmček s predstavitve izjemne knjige papežu Frančišku.
http://sl.radiovaticana.va/news/2015/12/03/pape%C5%BEu_fran%C4%8Di%C5%A1ku_predstavili_evangelijarij_usmiljenja/1191804

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh