Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski, ameriški in afriški škofje pozivajo k miru v Sveti deželi

Objava: 20. 01. 2014 / 08:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.01.2020 / 08:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropski, ameriški in afriški škofje pozivajo k miru v Sveti deželi

Evropski, ameriški in afriški škofje pozivajo k miru v Sveti deželi

Škofje so minuli petek zaključili svoj tradicionalni obisk na Bližnjem Vzhodu.

Minuli petek je svoj tradicionalni letni obisk v Sveti deželi zaključila delegacija škofov iz Evrope, Severne Amerike ter tudi Južne Afrike, poroča Radio Vatikan. Namen obiska je bil oceniti trenutne razmere med verniki na tem območju in izraziti podporo katoliški Cerkvi ter vsem kristjanom v Sveti deželi. Medtem ko so se škofje najprej ustavili v Amanu in Betlehemu, so zadnje dni preživeli v Jeruzalemu. Vse to so kraji, ki jih bo maja obiskal tudi papež Frančišek. Iz Jeruzalema je te dni med drugim prišel poziv k miru, ki ga je delegacija objavila v izjavi za javnost.



»Kot škofje iz Evrope, Južne Afrike in Severne Amerike smo prišli v Sveto deželo, da bi molili in podprli krščansko skupnost ter vprašanje miru«, so škofje zapisali v izjavi. Zatem se osredotočijo na Gazo, kjer so poleg pogumne navzočnosti majhnih in ranljivih krščanskih skupnosti videli tudi veliko revščino. Gre za katastrofo, ki jo je povzročil človek, škandal, krivico, ki od človeške skupnosti glasno zahteva rešitev. Škofje zato pozivajo politične voditelje, naj si prizadevajo za izboljšanje razmer med prebivalstvom v Gazi, da bi jim zagotovili dostop do osnovnih pogojev za dostojanstveno življenje, možnost gospodarskega razvoja in svobodo gibanja.

V na videz brezupnih razmerah pa je prav navzočnost krščanskih skupnosti v Gazi opogumljajoča. »Njihovo pričevanje vere, upanja in ljubezni nam je dalo upanje«, pišejo škofje. To upanje je ta trenutek nujno, da bi lahko dosegli mir, saj je lahko zgrajen zgolj na pravičnosti in nepristranskosti. Palestinci in Izraelci ta mir potrebujejo, dodajajo škofje v izjavi in obenem spodbujajo javne uradnike, naj postanejo »voditelji upanja, ne pa osebe oviranja«.

Vir: Radio Vatikan

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh